BLOC IMNOVA-PSC


LA DEMOCRÀCIA DE L'AMAC (17/10/2010)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 20:01
LEGITIMITAT, JA, JA!! 
 
1-Els estatuts de la "AMAC" publicats en la seva pagina Web (http://www.amac.es/web/menu/Estatutos-y-documentaci-n-.html), deixen molt clar que aquesta entitat representa als municipis de les zones nuclears (art. 1); que han de complir els acords de l'agrupació (art. 7.b ) i que qualsevol municipi pot anar-se si ho considera convenient (art. 8.a).
 

 La web de l'AMAC.
 
2-La "AMAC", argumenta la legitimitat de la seva defensa de la candidatura d'Ascó, sobre la base d'un acord de la seva assemblea de data 26 d'abril de 2006 (també publicat en el seu Web:http://www.amac.es/web/menu/Politica-de-Residuos.html). En aquest acord es diu textualment:
"Las candidaturas de AMAC deben ser candidaturas de zona, entendiendo por ello que los candidatos deben reunir un consenso mínimo entre los otros ayuntamientos de la zona….el mencionado apoyo deberá expresarse de forma expresa por la asamblea de AMAC y por los plenos municipales de los municipios asociados"
De l'articulat es despren que la validessa de qualsevol candidatura de l'AMAC, per a la instal·lació del Cementiri Nuclear, en algun dels municipis associats, depen del consens expressat en els plenaris dels municipis de la zona (zona nuclear), i un nou acord de l'AMAC.
 
3-Després de l'acord d'abril de 2006 els municipis de la zona nuclear d'Ascó, es manifesten: en contra 8 (Corbera d'Ebre, El Molar, La Fatarella, Flix, Móra d'Ebre, La Torre de l'Espanyol, La Palma d'Ebre i Vinebre), no es posicionen en contra de la candidatura d'Ascó 5 (Ascó, La Figuera, Garcia, Móra la Nova i Riba-Roja d’Ebre), és a dir, el 61,5% dels municipis de la zona nuclear d'Ascó, que representen al 75 % de la població de la zona s'oposen frontalment a tal candidatura.
 

Aquest gràfic es refereix a les dues zones nuclears d'Ascó i Vandellòs.
 
Se'ns planteja una pregunta: per què la l'AMAC contínua defensant la candidatura d'Ascó? , les circumstàncies han canviat i les pròpies bases de l'acord del 2006 els obligaven a adoptar un nou acord contrari a tal candidatura, sobre la base de les decisions dels diferents ajuntaments adoptades en els seus plenaris. No ens consta nova decisió en assemblea de l'AMAC posterior a la del 2006 que defensi la candidatura d'Ascó (almenys no apareix en la seva pagina web), però si hi fos, seria il·legal, atès que l'AMAC representa als municipis i els representants del municipi (els alcaldes) no poden votar en contra del que han decidit els seus plenaris.
 
4-Conseqüència de l'anterior i amb els mateixos arguments, des d'IMNOVA-PSC-PM, es va plantejar a l'equip de govern de CiU de Móra la Nova, en l'últim plenari del 14/10/2010, la sortida de l'AMAC, per actuar aquesta en contra dels interessos de la zona nuclear Ascó, que REBUTJA majoritàriament la candidatura d'ASCÓ al Cementiri Nuclear. L'alcalde Joan M. Sabanza ens va dir que NO, que NO ens treuen de l'AMAC, cosa que no ens ha d'estranyar, atès que en dates recents, en una comissió de govern, el regidors de CiU van aprovar per unanimitat donar-li suport a l'AMAC per la defensa de la seva actuació en defensa dels interessos col·lectius dels municipis associats. APAGA I VAMONOS.
 
Fernando Cantos. 

Powered by LifeType