BLOC IMNOVA-PSC


"MORAPOLÍTIC", EL JOC DE LA LEGISLATURA (02/07/2009)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 23:43

IMNOVA-PSC REPARTEIX EL MORAPOLÍTIC AMB L'EXEMPLAR Nº 15 DE LA SEVA REVISTA:

 

La coalició IMNOVA-PSC de Móra la Nova, ha confeccionat i repartit el JOC MORAPOLÍTIC, amb el nº 15 de la seva revista.

El MORAPOLÍTIC, és un joc tipus MONOPOLY, personalitzat amb les places i carrers de Móra la Nova, i tematitzat amb la política municipal. També podeu observar caselles amb el nom d’institucions i resta de societat civil, i en les caselles de premi o càstig i trobareu els fets més polèmics que hem tingut a la nostra població i comarca. Els jugadors han d’agafar el ROL d’un dels tres partits presents en el plenari del nostre Ajuntament: CiU, ERC, IMNOVA-PSC. A partir d’aquest ROL, s’anirà tirant el dau per recòrrer els carrers de Móra la Nova fent “mítings” (el joc ens col·loca en mig de la campanya electoral de 2011) i suman els vots de cada carrer, o restan vots si el carrer no es nostre. El ciutadà percebrà els instruments que la política municipal de l’equip de govern té al seu abast, i que utilitza de forma totalitària, per exemple el Butlletí Informatiu Municipal, casella del joc que en cas de caure l’equip de govern el beneficia, i en cas de caure un partit de l’oposició (IMNOVA-PSC, ERC) el perjudica…, en el mateix cas es troben les caselles de la TV Municipal, la Ràdio, el Consell Econòmic i Social…Es poden trobar caselles de les institucions i resta de la societat civil. Així mateix l’equip de govern també tindrà caselles que els perjudiquen, per exemple “La Contramanifestació”, “Gasificadora”, “Cementiri Nuclear”…


Amb aquest joc la coalició no pretén banalitzar la política, tot al contrari, volem apropar-la al ciutadà amb un mètode a la vegada didàctic i entretingut, un JOC. Esperem que la ciutadania s’ho prengui com el que és, un entreteniment, però que a la vegada s’hen doni conte de les circumstàncies que conformen la política municipal, i sovint passen desapercebudes i, en definitiva s’impliqui més en la política local.


Es la primera vegada que es confecciona un joc polític com aquest a les nostres contrades, i es reparteix a tota la població.


Móra la Nova, 2 de juliol de 2009.
Signat: Fernando Cantos Viñals.

 


Powered by LifeType