BLOC IMNOVA-PSC


NUCLEARS, FEINA, I REVOLUCIÓ ENERGÈTICA, CONSIDERACIONS: (02/12/2008)

General — Publicat per imnopsc @ 19:43

PARTIM DE QUE TANQUEM TOTES LES NUCLEARS:

1.- Si tanca una central nuclear s’ha de desmantellar,   això garanteix deu anys més de treball per a quasi tota la plantilla, és a dir cap treballador hauria de tenir por al futur immediat pel tancament de les nuclears. 2.- L’energia produïda per les grans empreses explotadores de centrals nuclears, s’hauria de que produir per uns altres sistemes, per tant, es necessitarà ma d’obra. 3.- L’energia del futur s’ha de que produir fent servir els sistemes alternatius, això implica: 

a).- fabricació, 

b).- instal·lació i

c).-  manteniment de sistemes fotovoltaics i eòlics que fan servir molta més mà d’obra que la que fan servir les central nuclears. 
4.- Som un país amb un sector  secundari o industrial desmantellat,  moltes empreses són foranes i se’n van quan troben països on la mà d’obra és més econòmica;  tenim l’oportunitat i el clima, per demostrar que és possible un nou sistema de generar energia i en definitiva de fer funcionar el món.  Tenim la necessitat i el deure de ficar-nos al capdavant de la producció elèctrica neta, podem ser els pioners, i no arribar els últims, com sempre.    5.- A un nivell més concret, pensem, per exemple,  quanta gent podria treballar al poble, simplement per instal·lar i mantenir plaques solars a  les teulades de la població i,  quanta gent podria treballar fabricant plaques solars si la seva instal·lació fos masiva. 

6 .- Penseu en un futur amb energia barata, neta i infinita, com afectarà això a la producció, a la nostra qualitat de vida i  als ecosistemes.

 CONCLUSIO: PROU D’ENGANYS DELS PODERS  FACTICS, EL TANCAMENT DE LES CENTRALS NUCLEARS L’UNIC QUE REPORTARA SON BENEFICIS PER A TOTOM, INCLUS PELS TREBALLADORS DE LES MATEIXES.  Ja n’hi ha prou d’agafar els “regalets” de les elèctriques;  aquestos diners serveixen per quatre “xorrades” , que igualment es podrien fer sense acceptar aquestes compres de voluntats.  No ens podem pagar la copa a la fira del vi?  No ens poden pagar la samarreta per fer alguna mena d’esport?, no ens podem pagar…?   Jo crec que sí, no fa falta ficar en perill als postres fills, ni hipotecar el futur de les nostres comarques;  l’època en que el “papa nuclear” ens donava la paga, ha de passar a l’història, es fa precís que ens fiquem a treballar i que el “papa es jubili i ens netegi la finca,  perquè l’ explotem nosaltres amb criteris de modernitat”,  això ens portarà a més feina i prosperitat per a tots, fins a un punt que no trobarem a faltar les subvencions-almoina. Fdo.:  Fernando Cantos

IMNOVA-PSC-PM

Notícia de "El Pais" 17/01/2007:

“...En 1975, la lucha contra la construcción de una central nuclear unió a la población. Por una vez, estudiantes -mayoritariamente de izquierdas-, y vinateros -tradicionalmente más conservadores- luchaban juntos. Los unos, en defensa del medio ambiente; los otros, temerosos por el futuro de sus viñedos.... ...en el barrio superecológico de Vauban, un distrito sin coches ni humos, abastecido por energía solar. Antiguo cuartel de las fuerzas de ocupación francesas, en 1993 Vauban pasó a manos del Ayuntamiento, que decidió construir un barrio ecológico respetando el arbolado. La mayoría de las casas tiene placas solares para su consumo energético. Algunas ni siquiera necesitan calefacción gracias a su construcción con materiales que aprovechan al máximo el calor del sol y proporcionan un aislamiento óptimo. Otras generan más energía de la que necesitan, que venden a la compañía eléctrica local. Así amortizan en diez años el costo de la instalación.......Más de 10.000 personas trabajan en el sector del medio ambiente en Friburgo y alrededores, mayoritariamente en empresas relacionadas con la energía solar..."

Powered by LifeType