BLOC IMNOVA-PSC


LA MERDA DE L'ABOCADOR

General — Publicat per imnopsc @ 19:45
Aquests dies tenim una nova sorpresa en relació a l’abocador de Tivissa- altrament dit MACROABOCADOR”-, amb la notícia de la signatura d’un conveni que permetrà mes abocaments.
Però això és una sorpresa?, doncs jo entenc que no!, i per fonamentar aquesta afirmació hauríem de revisar la història d’aquest MACROABOCADOR.

A Tivissa, a 2 escassos Km. de Móra la Nova, hi havia un Abocador dimensionat pel territori (80.000 metres cúbics) que abastava, les tres comarques Ribera, Priorat i Terra Alta.
A data l’any 2002 ens assabentem de la construcció d’un nou abocador a tocar de l’antic, encara en ús, d’una capacitat de mes de 3.000.000 de m3.
Que va decidir de construir-lo,  doncs hi van tenir a veure la pròpia empresa, l’Ajuntament de Tivissa,   el Departament de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre d’una ja caduca Generalitat Convergent, l’Ajuntament de Móra la Nova al aprovar hi donar permís a l’empresa per utilitzar i ampliar el Camí de l’Ermita (ara Camí de l’Abocador) a canvi d’uns euros per TM, utilitzats al final per complir una promesa electoral del Sr. Sabanza –tornar part del rebut de la brossa-).  El moviment social que va causar va ser important, però pel que sembla no suficientment.
L’any 2003, amb el NOU GOVERN, tant a la Generalitat com al Consell Comarcal, amb promeses tant de tancar-lo, com de limitar els abocaments, vàrem tenir esperances respecte al futur del MACROABOCADOR. Però no va ser així, els nous governants tan sols van constituir una comissió de seguiment i van prometre de reduir l’entrada de residus. Possiblement la situació era irreversible, perquè simultàniament a la construcció del nou abocador, la Generalitat de CiU corria a tancar altres abocadors i ens situarien en una carrer sense sortida que faria imprescindible,  per bona part de Catalunya,  l’abocador de la Ribera d’Ebre. Es  a dir el govern de CiU havia fet polítiques de residus dirigides a la creació d’un gran negoci, el macroabocador de Tivissa,  havien convertit a la Ribera d’Ebre en el “container de la brossa” de Catalunya.
I ara ens trobem que aquell monstre projectat tira endavant a tota maquina, tal i com sempre va denunciar que passaria el moviment social contrari al seu implantament.

Si llegim tots els antecedents, ja veiem que no podia ser d’una altra manera, doncs perquè l’empresa construïa un monstre de mes 3.000.000  m3 ? . Pensem que si el petit abocador de 80.000 metres cúbic, va durar 10 anys i recollia la brossa de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat i puntualment d’uns altres llocs; fent una simple regla de tres, per omplir amb les tres comarques el macrocabocador de Tivissa son necessaris  375 anys;  això sol pot evidenciar que o els amos del macorabocador son immortals o de un començament estava  previst acollir la brossa de tota Catalunya. 
A més a més ara el Sr. Sabanza, desprès de excloure a Móra la Nova del Consorci de Residus per la Ribera, Priorat i Terra Alta per motius econòmics i obviant qualsevol solidaritat per la resta de pobles de la comarca, ara vol cobrar la quantitat que pensa que li toca a Móra la Nova, per un Conveni que ha negociat un Consorci del qual ens va excloure expressament, i segurament més per motius mes  partidistes que econòmics (es va fer avanç de les eleccions al Parlament de Catalunya). No sembla contradictori?  
Em de tenir en compte que si aquest abocador s’ha fet  en aquesta comarca es perquè la resposta social va ser important però insuficient. O sigui que o hi ha més compromís social per part dels ciutadans, o acabaran instal·lant a la nostra comarca més abocadors,  ATC’s, i d’altres inimaginables immundícies."     A IMNOVA-PSC pensem que a aquesta situació ha sigut provocada i premeditada en origen pels governs de CiU, que van situar als actuals governs en una situació irreversible,  de fet el macorabocador ja ho tenim i ara tan sols queda fer una bona gestió del mateix, es a dir, que ens pugui servir a les comarques properes durant molts anys, això implica una lluita constant amb  els interessos privats que provaran d’omplir ho ràpid i fer beneficis de la mateixa manera, molts i ràpids.    Una vegada ple, mai mes una instal·lació d’aquestes característiques a la Ribera. .

Powered by LifeType