PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


XINA - (*) Rares tresors d'un passat mil.lenari

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:36

 

   

 

 

      La Biblioteca Nacional de la Xina (NLC), té una envejable col lecció de prop de 270.000 discs rars i 1.640.000 registres antics.

     Entre aquests, els ossos de l'oracle, el Tripitaka Zhaocheng (Zhaocheng Jinzang), l'Enciclopèdia Yongle (Yongle Dadi), la biblioteca completa de les quatre branques de la Literatura (Siku Quanshu) i els materials de Dunhuang, són probablement els més valuosos.

Les inscripcions oracle d'ossos van ser descoberts a Anyang, província de Henan, al final de la dinastia Qing (1644-1911). Cobreixen la política, la militar, l'agricultura, l'astronomia, la caça i la construcció, oferint coneixement preciosos en el sistema d'esclavitud a la Xina a la dinastia Shang (c.16th segle 11 aC).

     La col.lecció de NLC ha 35.651 peces d'ossos de oracle, el que representa un quart del total de trobar. La majoria procedien de la col.lecció privada de Liu Tizhi, el 1953.
    
   

  Totes les 28.450 peces d'ossos de oracle de la col.lecció de Liu es posen ara en 150 caixes de palissandre amb cobertes de nou, conservats a la biblioteca altament vigilat tresor subterrani, amb un seguiment constant de la temperatura i la humitat.

     El Tripitaka Zhaocheng va ser compilat en el segle 12 i va descobrir el 1933 al Temple Guangsheng, del comtat Hongtong, província de Shanxi.

     Durant la Guerra de Resistència contra la Agressió Japonesa (1937-45), Li-Kong, abat del temple, va demanar ajuda a les guerrilles comunistes, que van portar les relíquies culturals, mentre que la lluita contra les tropes japoneses a les muntanyes.

     Abans de la fundació de la Nova Xina, més de 4.000 volums dels gairebé 7.000 volums s'han conservat i transmès a la biblioteca. Les obres de restauració que va durar 17 anys.

     L'Enciclopèdia Yongle es diu així com la seva elaboració va ser ordenada per l'emperador Chengzu de la dinastia Ming el 1403. És l'enciclopèdia més completa de l'antiga Xina, i amb 8.000 llibres de les dinasties Qin a Ming (221 aC-1644), que cobreixen una àmplia gamma de temes.

     No obstant això, l'enciclopèdia sembla nefast. L'obra original es va perdre amb la caiguda de la dinastia Ming (1368-1644), el duplicat de la Dinastia Qing va ser en gran part malmès pel foc quan els vuit aliats occidentals van envair Beijing el 1900. Uns 400 volums de preservar en vuit països, amb la meitat d'ells, 221 volums, a la NLC.

     El 1983, un volum preciós va ser trobat al comtat de Yexian rurals, província de Shandong. La dona d'edat en les mans es va trobar, havia retallat els marges del paper per fer mostres de sabates i els cigarrets. Per sort, de respecte pel coneixement, el pagès analfabet mantingut les parts amb les paraules.

     NLC és reproducció de l'enciclopèdia, mantenint-se en el disseny original i el mètode d'unió.

     Una exposició de les seves col • leccions atresorats se celebra al CEN i es pot veure fins el 7 d'octubre.

     (Font: China Daily)
 
 
 
 
 

 http://www.kaogu.cn/en/detail.asp?ProductID=2167


Powered by LifeType