PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


XINA - (*) Dos antics pous excavats al Palau Real Nanyue

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:29

 



            Recentment, dos pous amb revestiments de maó establertes en el patró de trigrames, que van ser excavats i construïts durant el regnat de l'Estat han del Sud en les Cinc Dinasties i els Deu Estats d'època, van ser descoberts i excavats. Ells són els primers pous, amb els caps de pou a Guangzhou intacta fins avui.

             Aquests dos pous oberts 2,1 metres sota terra actual i situada al passadís del Palau de Regne Nanyue, la distància entre ells era menys de vuit metres. Introduït per Li Zaoxin, el director del Departament d'Investigacions Arqueològiques de l'Oficina del Regne Nanyue Palau de preparació, el pou al nord es fa servir per obtenir aigua potable i l'altre al sud va ser pou cec.

             La part superior del cap del pou del pou del sud va ser establert amb maons en "Vuit trigrama" patró: vuit cursos de maons posats en soga radiant, com si des del centre del pou, entre cada dos cursos de maons adjacents estaven pavimentades; separats per tres capes de maons de pla pavimentat, un altre grup d'aquest tipus de maó es va repetir com el revestiment del pou. En el fons del pou del sud, continua sent cendres de carbó i les sorres es van trobar, que podria haver estat utilitzada per filtrar les aigües residuals.

             El "Vuit trigrama" patró del cap del pou de maó va ser dissenyat tenint en compte el principi de la mecànica de la rigidesa, la pressió externa que el revestiment del pou més forts i més, que va demostrar l'excel lent tècnica de construcció de pous a les Cinc Dinasties i els Deu Estats Període .

 

 

 
 

   La part més a prop de la meitat del cap del pou del nord i va ser més gran que a la vora, al voltant del cap del pou, una cuneta revestida de maó va ser construït. Com l'anàlisi dels experts, la forma de l'edifici de la boca de pou va ser adoptada per evitar la brutícia i les escombraries de caure en el pou. El revestiment de maó va mostrar dos colors diferents limita a un metre per sota de la part superior del cap del pou: els maons a sobre de la frontera eren grisos, mentre que els de baix que eren vermelles, i els mètodes pel qual també eren clarament diferents. Això implicava que l'aigua potable també s'havia utilitzat des del període de les Cinc Dinasties posteriors a la dinastia Song del Nord i modificada i reforçada després de la ruïna del Sud Han Estat.

             La recuperació de pous antics inclouen pous de fang, de maons revestits de pous, rajoles frenat pous, revestida de fusta de pous, acàcia de bambú frenat pous, el tub de ceràmica frenar pous i de pedra i de maó revestides de pous, la qual cosa reflecteix les característiques de la cultura arquitectònica en el temps. Gairebé tots els pous de dragatge re-producció d'aigua clara, el resultat de l'examen efectuat per les autoritats pertinents van demostrar que la qualitat de l'aigua d'aquests pous compleix modern estàndard d'aigua potable. (Traduït per Ding Xiaolei)
 
 
http://www.kaogu.cn/en/detail.asp?ProductID=2164

 


Powered by LifeType