PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


EMPURIES - Un escriptor descobreix a Empúries un grafit del segle I a.c. preparant un llibre - EL PUNT

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:41
L'escriptor mallorquí Carlos Garrido va presentar ahir a la seu d'Empúries del Museu d'Arqueologia de Catalunya la segona edició del llibre El caminante de Empúries, una obra de divulgació destinada a un públic ampli interessat en la història i l'arqueologia la preparació del qual li va permetre localitzar un grafit del segle I abans de Crist a la muralla romana de l'antiga ciutat. A partir d'estudis posteriors s'ha comprovat que un dels obrers que hi treballaven va escriure al mur, amb els seus dits, el nom de Primus, habitual entre els esclaus. El grafit, desconegut fins ara, només és visible amb una llum molt lateral.


Catalunya - Isabel Rodà, nova directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica - EL PUNT

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:38
El director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Josep Guitart, cessarà en el seu càrrec el dia 31 després de més de quatre anys al capdavant d'aquest centre. Segons va fer públic ahir el consell de direcció de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), a partir del dia 1 de gener la catedràtica d'arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona Isabel Rodà de Llanza assumirà la direcció del centre. Aquest nomenament clou el procés de selecció per a la contractació del lloc de treball de director, engegat al febrer.
 (Segueix)

MAROPENG, Sudáfrica (AFP) - Little Foot, el australopiteco sudafricano, sale de las sombras -[terraeantiqvae]

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 21:22
MAROPENG, Sudáfrica (AFP) - Desde hace millones de años, yace en una celebres grutas de Sterkfontain, bajo la elevada meseta sudafricana: Little Foot, el fósil pre-humano más completo jamás descubierto, sale por fin de las sombras, 10 años después de su descubrimiento.
Réplica de la excavación original que permitió encontrar a Little Foot.
Réplica de la excavación original que permitió encontrar a Little Foot.
Imagen tomada el 27 de mayo de 2005 de la réplica de la excavación arqueológica original que permitió encontrar al australopiteco Little Foot.
Por Mujahid Safodien
El público puede a partir de ahora descubrir a este australopiteco, o al menos a su doble, gracias a los moldes de su esqueleto expuestos en Sudáfrica y Nueva York.
La historia de Little Foot y del doctor Ron Clarke, su descubridor, empezó en 1994, el año de la caída del apartheid: por azar el paleontólogo, que efectuaba una excavaciones en Sterkfontain, dio con unos pequeños huesos, mezclados con los fósiles recogidos en el lugar tiempo antes y amontonados en una estantería de la universidad de Witwatersrand en Johannesburgo.
 (Segueix)

Powered by LifeType