PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


BESALU - Restauraran el pont fortificat de Besalú - El PUNT

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 06:37
RAMON ESTÉBAN. Besalú
L'Ajuntament de Besalú ja disposa del projecte de restauració, signat per l'arquitecte Lluís Bayona, del seu pont fortificat, originari del segle XI o XII. La intervenció comprendrà diferents parts del viaducte, però incidirà de manera especial en el pilar que sosté la torre central, que n'és la peça aparentment més deteriorada, amb un desplaçament de part de l'estructura. La meitat dels 120.000 euros del pressupost de la restauració es destinarà a aquest pilar.

 (Segueix)

ESCORNALBOU- Restauraran la cripta i el jardí del castell d'Escornalbou per obrir-los al públic - El PUNT

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 06:31
Les obres costaran 80.000 euros i establiran un itinerari complet per aquest monument que rep 25.000 visites a l'any
L'interior de la cripta del castell monestir d'Escornalbou. Foto: EL PUNT

CARINA FILELLA. Riudecanyes
El castell monestir d'Escornalbou, que rep unes 25.000 visites a l'any, reobrirà les portes a dos espais que ara estan tancats a les visites públiques: la cripta i el jardí romàntic, tancat «per seguretat» ja que la barana que l'envolta, que dóna a un precipici, era massa baixa i estava en mal estat. El serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona han dissenyat un projecte de rehabilitació dels dos espais, que inclou la instal·lació d'una barana metàl·lica al jardí, la millora de l'accés a la cripta i la seva restauració, a més de la realització d'intervencions arqueològiques. Les obres tenen un cost de prop de 80.000 euros i ara s'obrirà el concurs per adjudicar els treballs, que podrien estar enllestits l'any que ve, segons la directora territorial de Cultura, Teresa Felip.

 (Segueix)

EGIPTO - Hallan en Egipto momia de médico de 4 mil años de antigüedad - eluniversal.com

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 06:25
Los restos son de una persona, identificada como Kar, vivió durante la sexta dinastía del imperio egipcio, entre el 2350 y el 2180 aC, y fue sepultado con instrumentos de cirugía hechos de metal

AP
El Universal
El Cairo
Miércoles 06 de diciembre de 2006

22:59 Un grupo de arqueólogos encontró los restos momificados de un médico que habría vivido hace 4 mil años y fue sepultado con instrumentos de cirugía hechos de metal.

La agencia noticiosa egipcia Middle East News citó a Zadi Hawass, jefe del Consejo Supremo de Antigüedades, al señalar el martes que los arqueólogos encontraron la momia en Sakara, 20 kilómetros al sur de El Cairo, mientras limpiaban una excavación arqueológica cercana.

 (Segueix)

Powered by LifeType