MODIFICACIÓ DE LA PRESELECCIÓ D’RTVA.SA AL FESTIVAL D´EUROVISIÓ

5 Gen 2009

Ràdio i Televisió d´Andorra comunica que es veu obligada a retirar la candidatura formada per Marc Durandeau i Marc Canturri en el marc de la preselecció que està portant a terme de cara al Festival d´Eurovisió 2009, que se celebrarà el proper mes de maig a Moscou.

El motiu de retirar la candidatura és que RTVA.SA s´ha assabentat que el compositor de la cançó “Estrelles d´or”, Marc Durandeau, va participar a la selecció pública que va portar a terme RTVE l´any passat a través del portal myspace amb una cançó molt similar. Aquest fet va en contra de la normativa de la UER.

D´altra banda, el baríton Marc Canturri ha decidit retirar-se del projecte per raons professionals.  La proliferació de projectes que li han arribat darrerament impedeixen que pugui atendre els seus reptes professionals i, al mateix temps, participar en la selecció d´RTVA.SA i en la preparació necessària durant els 4 mesos previs al Festival en cas que de ser escollit com a representant d´RTVA.

Davant aquests fets, RTVA,SA ha decidit entrar a concurs el següent projecte andorrà més votat pel jurat que es va reunir el passat 13 de desembre. Aquesta proposta, que també competia en la categoria de “projecte tancat” està formada per Mar Capdevila, com a intèrpret, i per Josep Roca, José Juan Santana i Gonzalo Vandelvira, com a compositors. El títol de la cançó és “Passió obsessiva”.

Andorra la Vella
29 de desembre de 2009

 

NP RTVA