16.02.06

Referent a la mort de Federico Garcia Lorca

Publicat a General | 08:08

Reus, 15/02/2006

José Maria Sabaté Pena

Cinquena pàgina del BLOC

Referent a la mort de Federico Garcia Lorca:

Fou en una conferencia mol amena que va impartir el professor, José C. Suarez, a les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Reus.

Amb la descripció del afusellament del artista i escriptor, en un dels moments diu (y lo echaron a la fosa común) en un to sensiblement apesarat, (al descriure la fosa en qüestió); això hem fa pensar que la vara d’amidar la categoria del clot on sepulten a una persona, segueix essent importat per gaudir de les reverencies humanes desprès de la mort.

No crec que a Federico Garcia Lorca l’hi importés res, que les seves restes, reposessin en una fosa comuna sense ser identificat; per ell el més important podria ser reposar a la que considerava la seva terra, sense cap tipus de monument funerari.

Tots hem de fer cap a la fosa común, sols es tracta de quant ens hi tiraran, 500 anys?, es mol prompte, puix podrien ser 1000 anys?, menys no ho crec.

Actualment a tots el cementiris municipals, a mes dels mausoleus o monuments funeraris de famílies econòmicament poderoses, estan els blocs de pisos com si fossin arxivadors d’alquiler, el dia que l’ajuntament no cobri el preu del contracte el desallotjaran y tiraran les restes a la fosa comuna, siguin de qui siguin.

Un altre dia explicaré com penso que hauria de ser, la fossa comuna dels cementiris.

Fins prompte.