Un punt de vista


HI HA UN MUNICIPI QUE VOL UN CEMENTIRI NUCLEAR

General — Escrito por ebm @ 10:22

Hi ha un municipi que vol el cementiri nuclear.

Rectifico, hi ha dos municipis que volen albergar el cementiri temporal nuclear.

Rectifico de nou. Hi ha quatre municipis que volen albergar el cementiri temporal nuclear.

Caramba! Rectifico de nou. Hi han onze municipis al menys que es postulen com a futur emplaçament del cementiri temporal nuclear.

I aquí és, per la part catalana que em toca, on aplaudeixo al sr Alcalde d’Ascó per tindre els collons de mirar pel seu poble en contra fins i tot del “ Partit “. Aquest senyor sap que un cop s’acabi el temps de vida de la central nuclear que alberga ara per ara el seu municipi, per aquelles contrades sols hi quedarà la fam i la despoblació. La gent marxarà del poble tal com ho han fet en tants i tants pobles de la geografia catalana, i per ser sincers, d’arreu de la península.

I aquí   tenim la paradoxa:  Jo soc el primer que em plantifico en contra de que s’instal·li un cementiri de residus nuclears a la província. I ho faig segurament per ignorància i per la por a lo que es desconeix i a priori sona perillós.

A la vegada, repeteixo, aplaudeixo la actitud de l’alcalde per ser coherent amb una idea. I encara que ara aquest senyor treballi a la central nuclear, el futur cementiri res te a veure amb la empresa que explota la nuclear. O sigui, que no veig connexió amb la petició del cementiri i poder-se embutxacar diners o comisions.

Cal tindre clar que a la província de Tarragona hem tingut quatre reactors nuclears en funcionament simultàniament. Ara no es pot pretendre que a més, ens mengem els residus de totes les centrals d’Espanya. Tot i amb això, ho torno a repetir, admiro el valor del membres del consistori d’Ascó per votar quasi per unanimitat la decisió de presentar la candidatura del municipi.

Senyors Carods, Montilles, Masos, Saures i demés pseudo-polítics: Prenguin nota de com aquestos senyors del terme d’Ascó han posat els interessos del poble abans dels partidistes o electorals. Cap de vostès tindria els “atributs” per prendre una determinació així, a costa de la seva vida política. Ara ho critiquen, però a 170 Km de distància, asseguts a la seva trona, sense deixar ni posar en joc la mamella que tenen premuda. Per què no miren que ha fallat ?? Facin vostès una anàlisi mirant-ho amb els ulls de l’edil d’Ascó.

Si vostès haguessin planificat la industrialització del territori de ben segur que a Ascó no s’hagueren plantejat el tindre al terme un cementiri nuclear tenint ja dos reactors en funcionament. Però com que a vostès bàsicament els preocupa Barcelona i rodalies...No es preocupen de les necessitats dels catalans a fons, sols ho fan superficialment i, sempre, amb temes que tinguin un bon redit electoral.

Els agrada molt fer-se la foto i sortir als telenotícies. Però resulta que hi ha molts “Ascós“ repartits per la geografia catalana. I arreu de la península, també. La proba és que s’han postulat ( de moment ) onze candidatures per albergar el cementiri temporal nuclear.Totes les candidatures tenen un comú denominador podriem dir: Zones bastant deprimides i deixades de la ma de Déu; i dels polítics també.Aquestos municipis veuen en la inverssió prevista una bona empenta per élls i els seus voltants.

Jo no vull pas que muntin el cementiri temporal nuclear a la província però si em poso a la pell dels d’Ascó, entenc que s’arrisquin. Zones deprimides i sense gaire futur no les vol ningú.  Ara be, no comparteixo la idea donat que per segur que diguin que és una instal·lació d’aquest tipus, no es pot saber fins que no hi ha un accident. ( Déu no vulgui ) I aleshores correm-hi tots.

Si senyors polítics, els culpo a vostès de que ens puguin posar un cementiri temporal nuclear a la província. No perquè ara ho prohibeixin, si no per la mala gestió que han fet en polítiques de creació d’ocupació arreu del territori. Menys viatges per l’exterior ( com els que fa aquest senyor pro-república i que emula en Mikimoto amb el seu programa Afers Exteriors) i més estar pendents del que necessita la ciutadania de Catalunya. Vostès han agafat la política com un ofici u ocupació i es creuen importants e imprescindibles; d’una altra classe social diria jo.

Els demanaria que visitessin els pobles de Catalunya i es trobarien de cara amb la realitat. Ara be, si algun cop prenen la determinació de fer aquest viatge, els demanaria que es traguessin la pell de polític i es posessin la de ciutadà. Sense aquesta pell, de vegades resulta impossible entendre actituds com la dels regidors d’Ascó.

I, consti que JO NO VULL QUE ENS POSIN EL CEMENTIRI TEMPORAL NUCLEAR  

Powered by LifeType