31.01.06

Calçotada Popular a Valls

Publicat a Costumari | 20:03

Moments de la Festa de la Calçotada Popular de Valls.

El diumenge 29 va celebrar-se la tradicional calçotada popular de Valls. Aquest acte serveix per inaugurar la temporada del calçot a tot el territori català, encara que l'origen sigui a la capital de l'Alt Camp.

A partir de la Gran Festa del Calçot, es dóna pas a tot un seguit de setmanes plenes de gent amb pitets relligats al coll, talment com si fossin infants.

La celebració d'enguany arribava al 25è. aniversari amb la convicció d'haver assolit l'èxit de convocatòria esperat. A malgrat de la incertesa que generava el temps. I és que enguany, el fred era present a tot Catalunya, encara que, finalment, es va poder disfrutar d'un dia perfecte, amb un sol radiant i una temperatura molt agradable durant tot el matí.

A més, la neu caiguda pels voltants del poble encara oferia més al·licients a tots els que s'hi van voler acostar.

Val a dir que aquesta festivitat, no es tracta d'un fenomen gastronòmic sense més, ni més, sinó que esdevé una diada d'allò més complerta, amb un programa establert, que permet contemplar bona part dels elements tradicionals que, normalment, es passegen per les Festes Majors d'arreu.

D'aquesta manera, el patrimoni festiu, constitueix un eix cabdal durant el desenvolupament de la Gran Festa del Calçot. Comptant amb: el Seguici Popular, concerts, concursos de menjadors de calçots, i la pròpia participació de la gent com a principal virtut.

També cal destacar tots els aspectes que composen la litúrgia de la festa com ara: les exposicions, el bestiari original de la festa (el Calçot), els mercats gastronòmics, etc.

La festivitat del calçot, doncs, se'ns presenta revestida de folklore català pels quatre costats, fins al punt de convertir-se en una de les principals cites del nostre calendari festiu.

Sens dubte, una de les festes més emblemàtiques i amb més personalitat de l'any.

Comparteix:
  • Facebook
  • Meneame
  • Twitter
  • Tafanera
  • Google
  • Netvibes