BLOGUEJAN035 - NOMS PER A L' OBLIT - 20-11-2007

11 Desembre, 2007 16:57
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Si una cosa he descobert al decurs d' aquests mesos de viatge blogger , és que ,  les temàtiques ,els continguts , són tant diversos  com diverses son les inquietuds dels seus autors .He procurat defugir aquelles estrictament polítiques perque he considerat que els polítics ja teniu prou fòrums per enviar els vostres missatges i encara que el d 'avui us  o pugui pareixer,  la veritat es que vaig acabar decidint-me a parlar amb el Marc Almodóvar perque em va semblar que el seu quadern virtual  , Noms per a l' Oblit podia aportar una relació de personatges que mereixen estar en aquesta consideració i que no cal oblidar per la seua negativa aportació a  l' història.A mes ,Marc en fa una documentada i sintètica biografia que pot convertir-se perfectament en una eina de documentació per a segons quins treballs.
Curiosament i per casualitat , l' entrevista coincidia  amb una data significativa per aquells que estimem la llibertat nostra des de el respecte per la llibertat dels demés ja que es complia l' aniversari de la mort d' un personatge que no tenia gens clara aquesta consideració.
Marc ens va explicar coses força interessants però no hi vegeu cap connotació interessada mes enllà pròpiament del objectiu de la secció que és la de diversificar el cromatisme de continguts que els mon dels bloigs ens ofereix.

Escolteu l' entrevista. 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 11-12 -2007

11 Desembre, 2007 07:11
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

11Desembre 2007
 
Santa Bàrbara enceta  dijous les Jornades Nadalenques 2007
C
om ve sent tradicional els darrers anys ,Santa Bàrbara es disposa a viure una sèrie d’ activitats lúdiques, culturals i festives amb motiu de les Festes de Nadal Cap d’ any i Reis. Actes organitzats per l’ Ajuntament i les diferents entitats  i que enguany superaran els  25.
La mes  immediata , la que es celebrarà aquest proper dijous a les 6 de la tarda i a la Biblioteca José Escude de la població i dedicada als mes petits , amb el prou explícit nom de “Un embolic de contes” .
El dissabte a les 5 de la tarda coincideixen dos activitats. D’ una banda al Pavelló Municipal una exhibició de Batuka a càrrec dels populars germans Expósito i d’ altra banda la festa del pre-nadal que l’ Associació de Dones Planeres organitza per a les seus associades.
El diumenge la gent gran del poble també organitza la seua festa nadalenca amb un dinar de germanor i ball.
La propera setmana les activitats seguiran amb la recollida de joguines usades que organitza el dilluns  l’ Associació de Pares d ‘Alumnes del Ceip Jaume Balmes i el dijous amb  l’ especial i ja  tradicional programa de ràdio   “De tu a tu” que organitza l ‘emissora municipal “La Plana Ràdio” i on al decurs de 10 hores oferiran als seu oients uns continguts especials , com musica en directe o entrevistes a personatges del mon de la cultura, l’ esport o la política local i territorial.Redacció


L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació d’obres per a la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals dels sectors d’activitat econòmica Catalunya Sud i Estació de Mercaderies.

Per garantir el subministrament d’aigua a totes les parcel·les del sector Catalunya Sud mentre durin les obres de construcció de la nova depuradora, l’Incasòl i l’Ajuntament de l’Aldea van acordar la connexió provisional a l’EDAR de l’Aldea, mitjançant una estació de bombament.
Les obres tenen un pressupost de licitació – de 1,34 MEUR i un termini d’execució de  7 mesos
La depuradora tractarà un promig de 534,23 m3 d’aigua al dia i té capacitat per tractar un cabal punta de 222,60 m3 a l’hora.Redacció
 
El director general d’Acció Cívica, Josep M. Civis,  presidirà la XXVI Trobada de Jubilats i pensionistes de les Cases del Mar de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
Aquesta 26a. Edició de la Trobada tindrà lloc, el proper dimecres 12 de desembre, a la Casa del Mar de la Ràpita i comptarà amb la participació d’un total de 300 jubilats, que durant l’any porten a terme diferents activitats culturals a les respectives cases del mar.
L’objectiu d’aquestes trobades és crear un ambient de germanor entre els usuaris de les diverses cases del mar de la demarcació: Tarragona, Calafell, Cambrils, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, La Ràpita i les Cases d’Alcanar; i passar un dia de festa.Redacció
 
La simbologia marca el XII Congrés de l’Associació de Ceramologia a l’Ametlla
El Museu de Ceràmica de l’ Ametlla de Mar (Baix Ebre), va acollir els dies 7,8 i 9 de desembre el XII Congrés Anual de la Asociación de Ceramologia. Amb el tema Creativitat, Tradició i Convencionalisme en la ceràmica popular es van desenvolupar cinc ponències preparades pels prestigiosos ceramòlegs: Dr. Carles Borràs, ceramòleg especialitzat en ceràmica del Marroc, que va tractar sobre els “eterns universals:La creativitat de la majoria”, analitzant bàsicament la simbologia de les peces marroquines. El Dr. Rüdiger Vossen, etnòleg autor de moltes publicacions i treballs del Museu d’ Embarg (Alemanya), va desenvolupar i recordar el primer i més important treball de camp sobre les terrisseries de l’estat espanyol fet per ell mateix i els seus col·laboradors entre 1971 i 1973 i que es farà permanentment present dins del CD+I del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar després de la seva donació. Redacció

Aprovada l’escola d’oficis “Lo Carrilet” de Deltebre
El Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha notificat a l’Ajuntament de Deltebre l’aprovació del projecte de la casa d’oficis “Lo Carrilet”. Durant un any 24 nois i noies repartits en tres mòduls: xapa i pintura, mecánica i fusteria, a més d’1 director, 1 administratiu i tres professors treballaran junts per poder recuperar la imatge original del Carrilet que va realitzar  el darrer viatge entre La Cava i Tortosa el 31 de desembre de1967.    Aquesta casa d’oficis, que s’iniciarà el proper 28 de desembre, té un pressupost de 280 mil euros .
La Casa d’oficis “Lo Carrilet” és un programa públic d’ocupació i formació que te com a finalitat millorar l’ocupabilitat de les persones en demanda d’ocupació d’entre 16 i 24 anys, facilitant la seva incorporació al món laboral. En aquest sentit, el primer semestre el dedicaran a fer practiques i rebran una beca i els darrers 6 mesos estaran en contracte de formació percebent el 75% del salari mínim interprofesional. Redacció
 
La Federació de Comerç i Turisme de Deltebre endega la Campanya de Nadal
El passat 1 de desembre es va posar en marxa la campanya Nadal-Reis 2007-2008 de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (Fecotur). Aquesta campanya canvia el tradicional sorteig de 200 viatges de cap de setmana per 6 viatges per a dues persones a la República Dominicana.
Els 135 comerços que participen en la campanya repartiran un total de 54.000 butlletes entre els clients que realitzin les seves compres  fins al dia de reis. A cada establiment participant, els clients trobaran els tiquets que cal omplir per poder participar en el sorteig.
El sorteig dels viatges es farà en un acte públic el dia 12 de gener de 2008 a la seu de Fecotur.
Degut però a la popularitat i gran acceptació del “Viatge de la Federació” n’han organizat un per al proper mes de març a Roses que serà de pagament per als associats i resta de gent que s’hi vulgui sumar.Redacció

El proper dijous 13 de desembre a les set de la tarda es durà a terme a la sala d’actes del Casal de Cultura de Móra la Nova la inauguració de l’exposició “L’Institut d’Estudis Catalans, avui”.
Aquest acte a estat organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ajuntament de Móra la Nova i l’Institut Ramon Muntaner. L’exposició “L’Institut d’Estudis Catalans, avui” es podrà visitar entre els dies 13 de desembre de 2007 i 20 de gener de 2008 a la sala d’actes del Casal de Cultura de Móra la Nova.
Aquesta exposició ha estat concebuda amb la intenció de mostrar, per mitjà d’una sèrie de làmines, una informació sintètica i comprensiva sobre l’activitat que duu a terme actualment aquesta institució centenària. Redacció

Pessebre a Deltebre
Els centres oberts  de Deltebre: Sarabastall i Deltaxic i la Residència de Gent Gran han muntat un Pessebre que ha quedat instal.lat a la 1a planta de l’Ajuntament i que es podrà visitar durant totes les festes nadalenques. Aquest pessebre està fet totalment artesanal, les figures estan fetes amb plastilina.Redacció
 
El proper dia 13 de desembre es presentarà el Servei de Mediació Comarcal a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, situat al carrer Antoni Gaudí, núm. 23, de Móra d’Ebre. L’horari previst de la presentació és de 16.00 a 18.15 hores.
La Mediació és un procés de gestió voluntari i confidencial pel qual dues o més persones en conflicte miren de resoldre les seves diferències amb la intervenció d’una tercera persona (mediador/a) que actua de manera imparcial.
Aquest servei de mediació està a la disposició de totes aquelles persones que estiguin empadronades a la comarca de la Ribera d’Ebre. Per iniciar la mediació és suficient que una de les parts en conflicte ompli una sol·licitud del Servei de Mediació Comarcal. Cal demanar-ho al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre o als Serveis Socials d’Atenció Primària al llarg de les seves permanències municipals. Redacció

L' Aldea acollirà la Jornada tècnica sobre agrobotigues amb la participació del DRUAB
El Grup de Recerca en Desenvolupament Rural de la Universitat Autònoma de Barcelona -DRUAB- impartirà a la Sala d' actes de l' Ajuntament de l' Aldea el dimarts 11 de Desembre  i a les 7 de la tarda , dues conferències que versaran sobre les agrobotigues com activitat econòmica. En aquesta jornada s’analitzaran les variables financeres fonamentals per a la seva viabilitat  i les demandes actuals per part del consumidor. Les explicacions aniran acompanyades d’anàlisis de casos pràctics amb els assistents amb la qual cosa es pretèn que  tinguin una eminent aplicació pràctica.
Les agrobotigues s’han consolidat com a veritables instruments de  valorització dels productes agraris, industrials i dels serveis locals, tant pel que fa la repercusió econòmica immediata com pel coneixement  d’aquests pel consumidor de ciutat. Actualment, aquesta valorització és una demanda de la societat alhora que suposa més valor afegit a les explotacions agràries i a la població local.
Les xerrades s’impartiran per la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del DRUAB , Gemma Francés Tudel, doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials.
 La jornada,  en col.laboració amb l’Ajuntament de l’Aldea, està organitzada pel DAR i s’inclou dins del programa de Transferència Tecnològica que relitza pel  2007  al voltant de 900 actitvitats arreu de Catalunya.Redacció

El Consell Comarcal del Baix Ebre patrocina la caravana de pares Noel motoritzats que recorrerà la comarca
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, i el president del Moto Club ‘Poc a poc’, Toni Callau, han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar la campanya “Pare Noel 2007”.
Es tracta d’una iniciativa del Moto Club ‘Poc a poc’ que farà possible que una caravana de més de trenta motos, de gran cilindrada tipus 'custom', pilotades per pares Noel, es traslladin a tots els municipis de la comarca del Baix Ebre durant les properes festes nadalenques.
La caravana de pares Noel sobre motos de gran cilindrada començarà el seu recorregut el dia 15 de desembre a Alfara de Carles i finalitzarà el dia 24 de desembre a Roquetes i Jesús. El recorregut, segons el calendari adjunt, preveu la presència de la caravana a tots els municipis de la comarca del Baix Ebre.ACN

La Guàrdia Civil de La Sénia va detenir el passat divendres, dia 7 de desembre, a la matinada dues persones de nacionalitat hongaresa, sense domicili conegut a l'estat espanyol, com a suposats autors d'un delicte de furt de productes del camp.
Els detinguts circulaven amb una furgoneta marca Renault Traffic per la TV-3322 quan foren aturats per una patrulla de la Guàrdia Civil. A l'interior del vehicle transportaven 20 sacs d'olives, més els estris per collir-les, que en total pesaren 894 quilos valorats en uns 400 euros. La furgoneta la conduïa un veí de Sant Carles de la Ràpita que també ha estat imputat, però no detingut per tenir domicili conegut, i amb obligació de presentar-se davant de l'autoritat judicial.
Els detinguts són Hortolanyi A. de 36 anys i Dunai F. de 58 anys, els dos ciutadans hongaresos, però sense domicili conegut a l'estat espanyol. Ni ells ni el conductor de la furgoneta van poder acreditar la legal procedència de les olives ni tampoc van voler revelar a la Guàrdia Civil el lloc on les havien collit. Per la situació, apunten fonts de la Subdelegació del govern central a Tarragona, podrien procedir d'una de les moltes finques entre la Sénia i els Valentins (Ulldecona). Les diligències i els detinguts passen a disposició del Jutjats d'Amposta.ACN

La Comunitat de Regants dels Reguers disposa ja d'una bassa de regulació amb dos milions de metres cúbics de capacitat que permetrà distribuir l'aigua als camps de conreu en èpoques de sequera o en circumstàncies adverses.
La instal·lació, que es troba situada en una parcel·la vora la carretera d'Alfara adquirida per la Comunitat l'any 1975, va ser inaugurada aquest cap de setmana per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat pel president de la Comunitat de Regants dels Reguers, Josep Estrada, i pel director dels Serveis Territorials d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya.ACN

El Centre d'Empreses La Ribera, ubicat al Polígon Industrial La Devesa de Flix, ha començat a oferir els seus espais d'ús per a lloguer mensual.
Entre els serveis principals inclosos hi ha l'ús exclusiu dels mòduls, dotats amb instal·lació elèctrica, climatització als despatxos i zones comunes; xarxa de telefonia IP i connexió ADSL amb trucades nacionals incloses; connexió de TV als despatxos, consums de climatització (fred/calor) i llum en el cas dels despatxos; sistema d'alarma amb sensors de moviment i vigilància amb càmeres interiors i perimetrals; instal·lació i manteniment d'extintors en zones comunes; assegurança de responsabilitat civil en zones comunes; neteja d'espais comuns, assessorament i informació sobre línies d'ajuts i subvencions, etc. També possibilita un seguit de serveis optatius segons disponibilitat tarifa vigent.ACN

L'exalcalde de Roquetes Mariano Gil es recupera favorablement després de ser apunyalat per un familiar
L'exalcalde de Roquetes, el socialista Mariano Gil, es recupera favorablement de les ferides que patir dissabte al vespre quan va ser apunyalat al seu domicili. Segons han confirmat algunes fonts, l'agressor seria el seu propi nebot, veí de Ginestar, que hauria ferit l'exalcalde amb una arma blanca. Tot i que no han transcendit els motius de l'agressió, algunes fonts apunten que l'agressor pateix algun tipus de transtorn mental. Gil es recupera favorablement de les diverses ferides, la majoria superficials, a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L'únic òrgan vital afectat ha estat la pleura del pulmó.ACN

Ecologistes en Acció ha reiterat la seva oposició a qualsevol transvasament de l'Ebre a través d'una resolució aprovada aquest cap de setmana en l'assemblea confederal de l'entitat.
Els ecologistes han lamentat que algunes veus especialistes en hidrologia hagin plantejat la interconnexió de xarxes entre Aigües del Ter-Llobregat (ATLL) i el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) com a solució al problema de subministrament d'aigua a les conques internes de Catalunya. En la mateixa resolució, l'entitat insta la Generalitat a aplicar totes les mesures que té al seu abast per solucionar el problema de la sequera, descartant el transvasament de l'Ebre i la interconnexió de xarxes.ACN
 
Santa Bàrbara protagonista al dia de la comarca del Montsià  en el marc de la Fira de Mostres d'Amposta
Santa Bàrbara va estar  enguany el poble escollit per ostentar l'honor de representar la comarca del Montsià el dia de la comarca en el marc de la 47a. edició de la Fira de Mostres d’Amposta que es va celebrar  del 5 al 9 de desembre de 2007.
Els dolçainers i capgrossos de la població van encapçalar la comitiva, que juntament amb el consistori planer, representants de les entitats planeres i personalitats polítiques ebrenques es varen desplaçar fins a les instal·lacions de la fira per tal de visitar l’estand preparat pel municipi, en el que va destacar aspectes de la història i els serveis del municipi en combinació amb els actius més importants que hi podem trobar: gastronomia, col·leccions, agricultura, serveis educatius, sanitaris, esportius i culturals.
Des dels primers anys de la creació dels Consells Comarcals a Catalunya, el Consell del Montsià va oficialitzar el dia de la comarca que enguany ha sigut el 6 de desembre.
El personatge invitat per presidir la jornada festiva preparada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha estat Germà Bel, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona i màster en economia per la Universitat de Chicago que exaltava les virtuts de la comarca i els municipis que la composen després de signar al llibre d’honor del Consell Comarcal del Montsià.
L’alcalde de Santa Bàrbara obsequià Germà Bel amb una mostra d’oli de la denominació d’origen Baix Ebre-Montsià i el president del Consell Comarcal del Montsià, Alfons Montserrat li oferí les obres complertes de l’autor Sebastià Joan Arbò.Redacció
 
 














 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs