BLOGUEJAN036 TOT ÉS POSSIBLE 21 Novembre 2007

13 Desembre, 2007 16:35
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Jo o confesso : segons per quines coses soc un desastre i recordar noms , n'és una d' elles.És curiós al mateix temps com , en aquests mesos de "blogueijjjj " ,  m' he anat trobant amb persones amb les que ,per altres camins, ja habiem coincidit i clar ,  s' ha produit algún moment compromés per a mi.
El cas de l' Oscar Ramírez no a estat l´únic , però si el que , pot ser ,  ma fet mes  vergonya confessar el que fora ell qui em reconegués per la veu o pel nom , no o se, però si que va ser ell qui em va etzibar: "tu no seràs el mateix Josep que m' enviava cròniques des de Onda Rambla Tortosa per a la mateixa emissora a Tarragona??" . "Ostres si , clar , ja deia jo que la teua veu i el teu nom em sonaven" va ser la meua llastimosa defensa.
Mes enllà de l 'anècdota domestica i privada, agrair a l' Oscar la seua facilitat de paraula ( no de bades és home de ràdio) i el seu encomanadís entusiasme per fer-nos creure que tot es possible.Lo bo i lo dolent.
Em va parlar del seu bloc Tot és possible  , com un pare parla del seu fill ( a mi m' ho va semblar , que vols que et digui ), i ens va deixar clar que el blog ens pot donar alegries i disgustos , com els fills i que fins i tot pot servir per començar una creuada , a la que m' hi sumo, per lluitar contra l' invasió d'homes panxuts, de vestit vermell i caputxa al cap  , sac al coll i que pel voltants de Nadal es dediquen a enfilar-se per les parets, terrasses i balcons de les nostres llars.Oscar, estic amb tu : Visca els Reis !!!....Mags, clar.Escolteu-lo

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 13-12-2007

13 Desembre, 2007 06:42
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

13 Desembre 2007
 
 
Santa Bàrbara preparada per rebre l' exposició fotogràfica "Camí de Santiago" cedida per l' Associació de Saragossa
A partir del proper dijous Santa Bàrbara  , dintre de les diferents activitats organitzades a les Jornades Nadalenques que s' estrenen avui , podrà gaudir d' una exposició fotogràfica cedida per l' Associació d' Amics del Camí de Santiago" de Saragossa.
L' exposició recull diferents monuments ,paisatges i moments dels peregrins fent el camí i es podrà veure al Saló de plens de l' Ajuntament de Santa Bàrbara el dijous  20 de Desembre de les 6 a les 8 de la tarda i fins al 6 de Gener els dissabtes i diumenges de les 11 a les 13 hores.Redacció
 
El conseller Tresserras inaugura l’Exposició Permanent  de la Catedral de Tortosa.
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà aquest divendres, 14 de desembre, Tortosa.
A les 12 del migdia, el conseller,  arribarà al Palau Episcopal de Tortosa.
Tresserras inaugurarà una mostra permanent de 200 peces del tresor de la catedral de Santa Maria, amb els elements més distintius del patrimoni de la seu al llarg dels segles de vida de la Diòcesi. També participaran en l’acte el bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Redacció
 
El director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré, inaugurarà demà la Mostra de Producte artesanal “La Pauma a les Terres de l’Ebre. Mas de Barberans”.
Després de la presentació a la seu d’Artesania Catalunya, a Barcelona, la mostra arriba a Tarragona, on es podrà visitar des de demà i fins el 4 de gener de 2008 als Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació (c/, Major, 14)
Amb aquesta Mostra, Artesania Catalunya té la voluntat de promoure i difondre l’ofici singular de llatadora, propi d’alguns pobles de les Terres de l’Ebre, com també d’establir diferents actuacions a determinades zones de Catalunya que disposen d’uns oficis artesans amb identitat pròpia, amb tècniques i materials singulars del territori.Redacció

Presentació del Servei de Mediació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
El director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Federico Diego Espuny, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, presentaran als mitjans avui, dijous 13 de desembre, a les 11.30 h, el Servei de Mediació Comarcal de la Ribera d’Ebre.
A l’acte de presentació, que es farà a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, també hi assistirà, entre altres personalitats i professionals, la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall.
El Servei de Mediació Comarcal a més de proporcionar informació sobre la mediació als ciutadans de la comarca de la Ribera d’Ebre, facilitarà la derivació de casos que li arribin al Centre de Mediació Familiar de Catalunya del Departament de Justícia.Redacció
 
El plenari del REBÉ acorda per unanimitat demanar al PUOSC una subvenció per la compra de contenidors
El plenari del Consorci per a la Gestió dels Residus de la comarca del Baix Ebre (REBÉ) ha acordat per unanimitat sol·licitar una subvenció de 2.445.000 euros al PUOSC 2008-2012 per al projecte de subministrament de nous contenidors als municipis de la comarca.
Segons ha explicat el president del REBÉ, Dani Andreu, la implantació del nou servei de recollida de residus a la comarca del Baix Ebre comporta “la renovació de tota la flota de camions i contenidors per aplicar el sistema ‘Easy’ de recollida”. Segons Andreu, s’ha acordat demanar l’ajuda del PUOSC “per fer front a aquesta inversió i alleugerir el rebut mensual de la recollida de la brossa”.
El president del REBÉ ha reiterat que el nou sistema de recollida s’implantarà a partir durant el primer semestre de l’any vinent utilitzant “tecnologia capdavantera que destaca per la seva precisió, rapidesa, netedat i estalvi de costos”.Redacció
 
Centre Outsourcing – Desenvolupament de software i formació IT a Deltebre
L’Ajuntament de Deltebre i l’empresa Inorme SL han realitzat la primera reunió formal per ubicar a la població un Centre Outsourcing de desenvolupament de software i formació tecnològica. Es tracta de crear una unitat de formació que permetrà especialitzar i profunditzar els coneixements dels empleats i grups de treball cap a la realitat tecnològica amb requisits especials de funcionament de la banca i administracions. A tota Espanya hi ha 50 centres d’aquest tipus amb una plantilla global de prop de 5000 persones.Redacció
 
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurà ahir el detector de llamps de l'IRTA, a Amposta (Montsià), que serà el quart de la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques de Catalunya.
La Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE) va començar a dissenyar-se l'any 2001 i es va posar en funcionament l'any 2003. Els canvis de tecnologia que s'han produït des d'aquell moment han aconsellat instal.lar un quart detector per fer possible l'ús de la tècnica TOA (Time of Arrival) a l'hora d'ubicar els punts d'impacte dels llamps, en comptes de la tècnica de triangulació que s'usava fins ara. Amb aquest canvi, es guanyarà en capacitat de detecció, en redundància i en un millor posicionament dels llamps. Aquest canvi ha obligat també a renovar els 3 detectors que ja existien a Begues (Baix Llobregat), Muntanyola (Osona) i Castellnou de Seana (Pla d'Urgell), amb la qual cosa es pot dir que, a partir d'avui, el Servei Meteorològic de Catalunya estrena una nova xarxa de detecció de llamps.
Per a aquesta nova instal.lació, s'ha escollit un lloc amb molt bona visibilitat, com és el delta de l'Ebre. A més, s'ha valorat la forma de rombe que compon amb els altres tres detectors, i que és la idònia per garantir un bon treball conjunt dels quatre sensors. També s'ha tingut en compte la millora de la cobertura de la xarxa en direcció sud i sud-oest, zona des d'on s'acosten la majoria de tempestes intenses que acaben afectant Catalunya. Aquesta ubicació ha estat possible gràcies a les facilitats que ha donat l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) d'Amposta per instal.lar aquest detector.
Disposar de dades precises dels punts de caiguda dels llamps és important per a la predicció del temps a molt curt termini, per a les empreses elèctriques, per a les asseguradores, per a les telecomunicacions, per a la prevenció d'incendis, etc. L'accés a aquestes dades és possible mitjançant el web del SMC www.meteo.cat o a través del telèfon mòbil, enviant un missatge amb la paraula <llamps> al 7210.
El conseller ha inaugurat també una estació meteorològica instal.lada a pocs metres del detector de descàrregues elèctriques, també en terrenys cedits en ús per l'IRTA. Redacció

El Pessebre vivent torna a Jesus
La Parròquia Sant Francesc d’Assís, de Jesús,  està en plena ebullició preparant la 22ª representació del seu “Pessebre Vivent” en el marc incomparable de la finca de la Residència de les Gernanes Teresianes. Més de 150 actors, repartits en 23 escenes diferents, fan que tot un poble revisqui any rera any la més tendra de les tradicions.
A més a més de les escenes bíbliques com Els Profetes, l’Anunciació, la Visita a Isabel, l’Acceptació de Josep, el Casament de Josep i Maria, l’Edicte del Cèsar August, el Naixement de Jesús, l’Adoració dels Pastors, el palau d’Herodes, l’Adoració dels Reis, la Fugida a Egipte …, n’hi ha altres, com la Casa de Pagès, la Cegueta i els pastors, els Serradors, els dimonis, el somni dels pastors, els Llauradors, la Caseta de camp, la Masia catalana, la Fusteria, la Ferreria, el Molí, el Matalasser, la Filadora, elFolklore Tortosí… que fan reviure els antics oficis.
Aquest any, a més a més de la renovació de moltes escenes, a l’entrada, no caldrà esperar-se al carrer, dins d’una gran sala es farà cagar el tió a tots els xiquets que vinguin a veure el pessebre
Els dies de representació d’enguany seran el 25, el 26 i el 30 de desembre de 2007 i l’1 de gener de 2006. L’entrada a la representació serà per grups. L’horari, a partir de les 18 hores. El donatiu que es fa per cobrir despeses és de 3,50 euros. Els nens i nenes menors de 12 anys, acompanyats pels pares o algun familiar, entren de franc. Redacció
 
ULLDECONA COL·LABORA EN LA MARATÓ DE TV3
Diumenge 16 de desembre de 11'00 a 14'00 a la Pl. de l'Església, l'Espai de Respir montarà un stand per poder col·laborar amb la Marató de TV3 que aquest any lluita contra les malalties cardiovasculars. Per tan sols un euro t'obsequiaran amb una piruleta de cor. Tots els diners recaudats es destinaran per poder ampliar els estudis contra aquesta malaltia. Participa-hi, "El teu cor diu molt de tu".Redacció

El Monument al Nus rep el suport econòmic de l’Ajuntament de Roquetes

L’Ajuntament de Roquetes va fer l’entrega ahir, dia 11 de desembre, d’un taló, valorat en 12.000 €, a la Plataforma per a la Defensa de l’Ebre (PDE), representada en aquest acte per Josep Boldó i Pili Cid. Es tracta del suport econòmic que el govern roquetenc ha destinat al finançament del monument al moviment social antitransvasista que la PDE ha impulsat a la rotonda Terres de l’Ebre, a l’Eix de l’Ebre.
L’Ajuntament roquetenc és un dels pocs ens municipals que ha col·laborat econòmicament en el finançament del monument. Segons el seu alcalde, Francesc Gas, “l’Ajuntament no només ha col·laborat econòmicament en la construcció del monument sinó que ha volgut estar present en l’homenatge a tota la mobilització social en defensa del riu que durant tant temps ha viscut el nostre territori”.
El monument, que consta del nombre de nusos corresponent al número de municipis de les Terres de l’Ebre, serà inaugurat diumenge 16 de desembre a les 17 hores. Josep Boldó, com a representant de la PDE, va anunciar que l’acte d’inauguració consistirà en l’encesa de l’enllumenat del monument i en els parlaments dels alcaldes de Roquetes i Tortosa, Francesc Gas i Ferran Bel, respectivament. A més a més, hi haurà un petit refrigeri que serà amenitzat pel grup de música popular Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Redacció

Tot a punt a Deltebre  per la Nit dels 13ès Premis Literaris Terra de Fang
L’Àrea de Cultura de Deltebre està enllestint el darrers detalls del que serà l’edició tretzena dels Premis Literaris Terra de Fang. La vetllada literaria començarà amb un sopar obert per continuar a partir de les 10’30 amb els lliurament dels premis i acabar amb el concert de Pepet i Marieta. Cal destacar la gran participació de treballs, un total de 109 obres de les quals 54 obten al premi de prosa, 50 al de poesia i 5 al d’assaig, la procedencia dàrreu de Catalunya, el País Valencia, Les Illes i fins i tot Italia. L’acte de lliurament de premis estarà presidit  per l’escriptor, crític literari i gestor cultural, Sebastià Alzamora.
L’assistència la sopar és oberta, els interessats en asistir-hi poden reservar plaça trucant a l’àrea de cultura. Els que vulguin paricipar a l’entrega recordeu a partir de les 10’30 de la nit aquest dissabte al Deltahotel.Redacció

CiU ha mostrat aquest dimecres la seva 'preocupació' per la inversió prevista a les Terres de l'Ebre en els pressupostos de la Generalitat pel 2008.
El diputat de CiU, Francesc Sancho, ha denunciat la 'lesivitat' que suposen els comptes per a les Terres de l'Ebre i 'l'escarni' que pateix el territori si es comparen els increments d'inversió a l'àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, i després que la Cambra de Comerç de Tortosa veiés un canvi de tendència 'positiu' en els pressupostos, Sancho ha acusat la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre 'd'enredar' el territori, i també la Cambra de Comerç. 'No és responsabilitat de la Cambra analitzar els pressupostos detalladament, i la Delegació del Govern l'ha enredat, i no hi ha dret que ho faci', ha sentenciat.ACN

La Guàrdia Civil d'Amposta va detenir ahir a la tarda dos joves, Erick Leonardo G.P. de 19 anys i Luis Geovanny C.T. de 26 anys, tots dos d'origen equatorià, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència comès el passat dia 2 de desembre.
Els detinguts podrien formar part d'un grup, pendent d'identificar i detenir, que durant la matinada d'aquest dia al carrer Saragossa d'Amposta haurien sostret fent ús de la violència a dos menors d'edat, de 16 anys, 30 euros, un rellotge, dos telèfons portàtils i unes sabatilles esportives. Una de les víctimes també va patir lesions lleus arran dels cops rebuts.ACN

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (DUIE) de la Generalitat i el Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre (Comebe) s'han compromès a cofinançar una inversió de 1.169.000 euros en diferents projecte per a la museïtzació dels Espais de la Batalla de l'Ebre mitjançant el Pla de Foment de la Batalla de l'Ebre.
Entre les actuacions previstes, que s'executaran entre aquest 2007 i el proper 2009, figura la finalització de la museïtzació del centre d'interpretació '115 dies' de Corbera d'Ebre, dintre d'enguany; la remodelació i modernització de les instal·lacions del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre de Gandesa i el projecte museogràfic del centre d'intrepretació 'Soldats a les trinxeres' de Vilalba dels Arcs, per a l'any vinent; i el condicionament i museïtzació del centre d'interpretació 'El pas del riu' de Móra d'Ebre, de cara 2009. Amb aquestes aportacions (a la qual s'han d'afegir ajuts fins a 80.000 euros per a la creació de places d'allotjament), el Govern confia donar un salt qualitatiu i aconseguir que els Espais de la Batalla de l'Ebre passin dels 5.000 visitants actuals a uns 30.000 el 2010.ACN

L'Ajuntament de Tortosa, conjuntament amb el CEIP El Temple, ha posat en marxa una campanya per evitar que els alumnes de cicle inicial de primària portin esmorzars i berenars embolicats amb paper de plata o en bosses de plàstic.
Així, amb l'objectiu de reduir residus, l'Ajuntament facilitarà una carmanyola perquè els alumnes portin l'esmorzar en un envàs reutilitzable. La campanya també pretén, alhora, promoure entre els escolars un esmorzar sa, a base de fruita i entrepans. Amb aquest objectiu, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa ha començat a repartir un total de 230 carmanyoles entre els alumnes de cicle inicial de primària del Col·legi Públic del Temple, i si la iniciativa té èxit es farà extensible a la resta de col·legis de la ciutat.ACN

La Comunitat de Regants de Benissanet serà l'encarregada de dur a terme una prova pilot per evitar l'entrada de larves i adults del musclo zebrat als sistemes de regadiu.
En concret, la solució que s'aplicarà serà la instal·lació d'una bomba injectora que s'encarregarà de clorar l'aigua del riu Ebre en el moment de la captació. Aquest sistema, proposat en un estudi que ha dut a terme el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE), és el més econòmic i permet esterilitzar l'aigua abans que entri al sistema de reg. L'objectiu és fer la instal·lació aquest hivern per començar a aplicar aquest sistema la pròxima primavera i fer-ne un seguiment durant tot un any. Si el sistema funciona, es podria aplicar a la vintena d'instal·lacions de regadiu que hi ha a la Ribera d'Ebre.ACN
 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs