DE TU A TU

19 Desembre, 2007 13:26
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Quants dies veritat? Lo cert és que entre vacances que encara ens queden per fer, pons i la plantilla que més aviat és poca, em manca temps per escriure-us i explicar-vos esdeveniments de la ràdio.

 

Demà és un dia especial, demà arriba la festa del “De tu a tu”. Tots els anys la radio fa si cap, una radio més intensa,  com aquestes grans emissores però tenint sempre en compte el nostre  tarannà d’emissora  municipal i sense perdre aquesta visió. 

 

El programa va començar fa molts anys al centre cultural del poble, allí portàvem la radio en directe i els oients ens podien escoltar però també veuren’s, realitzàvem entrevistes en directe a gent coneguda del mon de la cultura, musica en directe on vàrem tenir fins i tot a una jove cantant, la  Berta que d’una manera desinteressada va venir gràcies a l’insistència d’un col·laborador molt tenaç , el Tomàs Ballesta .....la complexitat tècnica d’una modesta emissora i també  la manca de gent,  va fer que uns anys més tard aquest programa és quedes igualment als nostres estudis però sense perdre aquella màgia de per un dia poder comptar amb el suport de quasi tots els col·laboradors i fer una radio amb entrevistes en directe en cada moment , tertúlies, felicitacions sorpresa,  musica i portar l’encant del Nadal a tots els nostres oients.

 

Per a mi és un dia especial una jornada que la vivim amb molta intensitat, veient passar pels nostres estudis gent molt variada de la cultura, la musica o fins i tot del record, amb emocionants felicitacions a éssers estimats dels nostres habituals oients, amb la participació d’aquells col·laboradors que per un dia deixen la seva habitual tasca per passar més hores amb nosaltres i amb la nostra gent.

 

Demà us esperem al DE TU A TU, una ràdio que es vesteix de Nadal per oferir-vos els millors desitjos.....per cert us penjo unes fotos de programes passats.... T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 19-12-2007

19 Desembre, 2007 07:08
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

19 Desembre 2007
 
Es recapten a Flix més de sis mil euros per a La Marató de TV3
6.668,10 euros és la quantitat total recaptada dissabte passat, 15 de desembre, que es destinarà a La Marató de TV3. Aquesta es recollí en el decurs d’un seguit d’activitats, que s’iniciaren a partir de les 16 h. i que ompliren la tarda i el vespre de dissabte: degustacions, proves esportives, balls, karaoke, passejos amb motocicleta, etc., Totes aquestes activitats van ser organitzades per entitats i institucions flixanques i comptaren amb la participació d’un gran nombre persones de totes les edats, que no dubtaren en sortir al carrer i col·laborar, malgrat l’intens fred que imperà durant la jornada.Redacció
 
Es presenta “El Celler de les Terres de l’Ebre”
Genoveva Margalef i Valiente, directora de l’IDECE, juntament amb el Sr. Xavier Agell, coordinador general de l’Institut Català de la vinya i el vi (INCAVI) i el Sr. Jaume Descarrega, president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, presentaran la promoció “El Celler de les Terres de l’Ebre”.
L’acte tindrà lloc el proper dimecres, 19 de desembre a les 12.00 h a la seu del Consell Regulador DO “Terra Alta”.Redacció
        
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha cedit aquesta setmana a l'Ajuntament de Tortosa pel seu ús públic les obres d'urbanització i l'adequació dels terrenys que es troben situats sobre la canalització subterrània del barranc de Caputxins en el tram comprés entre el pas inferior de les vies del ferrocarril i el riu Ebre.
Un cop acabades i efectuat el reconeixement de les obres, l'ACA ha optat per cedir ja aquest primer tram dels terrenys a l'Ajuntament perquè en pugui disposar per al seu ús públic. Està previst que el segon tram, comprés entre la via del tren i Sant Llàtzer, pugui ser cedit tan aviat s'instal·lin tots els serveis.ACN

El subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Maria Abelló, ha anunciat a l'Ajuntament de Gandesa que les obres d'enderroc i reconstrucció de la caserna de la Guàrdia Civil a la població podrien començar a partir del pròxim estiu, un cop s'hagi aprovat el projecte constructiu i licitat l'actuació durant els propers mesos.
Abelló es va reunir aquest passat dilluns amb l'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, a qui també va garantir que la nova caserna continuarà albergant una dotació d'entre 12 i 14 agents, més enllà, fins i tot, del desplegament dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre (la Guàrdia Civil continuarà mantenint competències de control d'armes, tràfic de drogues a gran escala i terrorisme).Redacció

Pilar Andreu i Galiana nova responsable del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a les Terres de l’Ebre.
La nova directora territorial va participar ahir al matí en el Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern de la Generalitat.
Pilar Andreu i Galiana, nascuda a Tortosa l’any 1961, és llicenciada en Filologia Hispànica, per la Universitat de Barcelona.
La seva trajectòria professional es desenvolupa en el camp de l’Educació com a professora d’Ensenyament Secundari a l’IES de l’Ebre de Tortosa. Actualment, i fins a l’acceptació del nou càrrec, Andreu exercia com a professora de Llengua i Literatura Espanyoles i també ha estat cap del Departament de Filologia de l’institut.Redacció

Santa Bàrbara prepara un any mes el seu Parc Infantil de Nadal
La regidoria de Joventut organitza el Parc Infantil i Juvenil de Nadal, durant els dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre. El seu horari serà els matins de les 11 a les 13.30h. (excepte el dia 27) i a les tardes de les 16 a les 20h. (excepte el dia 31). Una vegada més el lloc de realització d’aquest parc infantil i juvenil serà al Pavelló Municipal.
Durant els diferents dies es podran trobar varietat de tallers, com ara; el maquillatge, el racó infantil, manualitats, Internet, modelar globus, jocs sobredimensionats, consoles, jocs de taula, inflables, tennis taula, jocs d’equip, revista, contes, twister, futbolí i escriure la carta al reis. Aquest any, el parc també comptarà amb una novetat, amb el racó d’adults, on els pares i acompanyants del més menuts podran disposar d’un lloc d’estada, amb la possibilitat de consultar diferents revistes d’actualitat. Com cada any, el parc comptarà amb diferents serveis, el de guarda-roba, informació i megafonia.Redacció

La Guàrdia Civil d'Amposta va detenir aquest dilluns a la nit un veí d'Ulldecona de 19 anys, Mohamed E.K., com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per suposat tràfic de drogues, concretament èxtasi.
Segons l'institut armat, el detingut podria dedicar-se a la venda de substàncies estupefaents a la zona lúdica d'Amposta, on la Guàrdia Civil va intervenir a un menor d'edat, durant la matinada del passat dia 17 de novembre, un total 91 pastilles (probablement èxtasi) valorades en 955 euros. El menor va manifestat davant la Fiscalia que les pastilles les hi havia proporcionat el ara detingut i que no eren seves. El jove d'Ulldecona detingut passa a disposició del Jutjat Número 1 d'Amposta.ACN

El Consell Comarcal del Baix Ebre atorga el Premi Solidaritat 2007 a Càritas de l’Ametlla de Mar pel projecte d’atenció als transeünts.
El jurat d’aquesta sisena edició atorga la menció especial a l’Associació de Dones per a la Igualtat de Gènere i el Benestar (BIDA) de Tortosa
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha atorgat el VI Premi Solidaritat a Càritas parroquial de l’Ametlla de Mar, pel seu pel seu projecte d’atenció als transeünts necessitats. El guardó, dotat amb tres mil euros, reconeix el treball de l’entitat que desenvolupa una “atenció personalitzada” de les persones que s’adrecen a les dependències de Càritas o a la parròquia per demanar ajudes tant de caràcter alimentari com de roba o de desplaçament. Segons el projecte guardonat, Càritas de l’Ametlla de Mar realitza tasques d’atenció i servei a més d’un centenar de persones cada any.Redacció

L'assemblea d'UDC de les Terres de l'Ebre ha escollit per aclamació el regidor tortosí Joan Caballol a les llistes pel Senat, i el regidor de Móra d'Ebre Josep Subirachs a les del Congrés, com a representants de la federació democristiana ebrenca dintre de les llistes per Tarragona a les properes eleccions generals del 9 de març de 2008.
Tant Caballol com Subirachs es van mostrar 'molt satisfets, tant per l'assistència de militants a l'acte de proclamació com per la unanimitat que va generar la seva candidatura'. L'assemblea va ser presidida pel secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, qui va encoratjar als militants a 'treballar d'una manera decidida per la campanya i pel projecte de CIU encapçalat per Josep Antoni Duran i Lleida'.ACN

El subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Maria Abelló, ha anunciat a l'Ajuntament de Gandesa que les obres d'enderroc i reconstrucció de la caserna de la Guàrdia Civil a la població podrien començar a partir del pròxim estiu, un cop s'hagi aprovat el projecte constructiu i licitat l'actuació durant els propers mesos.
Abelló es va reunir aquest passat dilluns amb l'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, a qui també va garantir que la nova caserna continuarà albergant una dotació d'entre 12 i 14 agents, més enllà, fins i tot, del desplegament dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre (la Guàrdia Civil continuarà mantenint competències de control d'armes, tràfic de drogues a gran escala i terrorisme).
'Les previsions fetes per Abelló, que també són les que tinc sobre la taula, és que dintre de l'any vinent la direcció general de la Guàrdia Civil preveu enderrocar i construir la nova caserna', ha manifestat l'alcalde de Gandesa. Concretament, l'inici de les obres podria arribar a partir de l'estiu i la seva execució s'allargaria 'entre un any i un any i mig', fet que permetria tenir-les finalitzades durant el pròxim 2009.ACN

L'exfutbolista del FC Barcelona, Guillem Amor, continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives (uci) de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa en situació 'estable' i 'assistit per ventilació mecànica', segons l'últim comunicat del centre hospitalari emès aquest dimarts al matí.
Amor es recupera de l'accident de trànsit que va patir diumenge la matinada quan el seu vehicle va sortir de l'AP-7, a l'alçada de l'Ametlla de Mar, quan tornava de València a Barcelona de matinada després d'haver fet de comentarista del partit entre el València i el Barça per a una cadena de televisió privada. A l'hospital tortosí, Amor va haver de ser operat d'urgència d'un traumatisme abdominal. Els serveis mèdics del centre han anunciat que emetran nous comunicats sobre el seu estat de salut a mesura que es produeixin 'novetats significatives' en la seva evolució.ACN
 
La Federació de Comerç i Turisme de Deltebre endega la Campanya de Nadal
El passat 1 de desembre es va posar en marxa la campanya Nadal-Reis 2007-2008 de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (Fecotur). Aquesta campanya canvia el tradicional sorteig de 200 viatges de cap de setmana per 6 viatges per a dues persones a la República Dominicana.
Els 135 comerços que participen en la campanya repartiran un total de 54.000 butlletes entre els clients que realitzin les seves compres  fins al dia de reis. A cada establiment participant, els clients trobaran els tiquets que cal omplir per poder participar en el sorteig.
El sorteig dels viatges es farà en un acte públic el dia 12 de gener de 2008 a la seu de Fecotur.Redacció

L’ACTUAL GOVERN DE L’ALDEA HA ACONSEGUIT UNA MAGNIFICA RELACIÓ AMB TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS.
Dani Andreu, Alcalde de l’Aldea, agraeix profundament la iniciativa del Grup de la oposició CiU de l’Aldea, per presentar mocions, sobre projectes engegats pel Govern de l’Aldea.
Aquesta bona sintonia, posa de relleu que l’actual Govern de l’Aldea, ha aconseguit una magnifica relació , amb tots els grups municipals.
Per suposat  que aquesta  bona relació, donarà com a fruit, la millora de la transparència política municipal, i així mateix, una millora de qualitat de vida de tots els Aldeans i Aldeanes.Redacció

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, presideix la reunió del Consell del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre.
Aquesta primera reunió del Consell del CNLTE després de les eleccions municipals del maig passat ha comptat amb la participació per primer cop dels nous representants dels ens locals consorciats elegits en aquells comicis. I, en aquest sentit, Joan ha aprofitat la seva intervenció per encoratjar els representants dels ens locals consorciats per impulsar el CNLTE en el nou període que s’obre a partir d’ara.
Una nova etapa que s’enceta amb l’elecció del nou president del Consell: Jordi Gaseni, representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, en substitució de Francesc Lahosa, representant de l’Ajuntament de Tortosa en l’anterior mandat municipal.Redacció

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa, integrant de l'equip de govern amb CiU, plantejarà al govern que inclogui un pla de manteniment de la via pública durant el 2008.
Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i portaveu d'ERC, Ricard Forés, l'objectiu és que el pla de manteniment tingui la mateixa filosofia que el pla de xoc que s'ha impulsat en aquests darrers mesos de l'any i que, per tant, estigui coordinat pels diferents regidors de barri. Segons Forés, el pla de manteniment es podrà executar amb l'increment de partida que tindrà l'àrea de servei en els pressupostos de l'any vinent. El regidor republicà ha fet aquesta proposta en el marc del balanç dels primers sis mesos de pacte de govern a l'Ajuntament de Tortosa.

Les obres d'accés al barri de Santa Clara han costat un 19% més del previst, segons ha informat la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé.
La junta de govern local de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació del projecte d'obertura i perllongació dels carrers Sant Francesc i Santa Clara per incloure el sobrecost del 19% respecte el pressupost d'adjudicació. L'obra, que es va adjudicar per 892.793 euros, n'ha acabat costant 1.055.746 euros. Així mateix, i malgrat que el nou vial va inaugurar-se el 27 de desembre de l'any passat, l'obra encara no ha estat recepcionada per l'Ajuntament.ACN

La Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre ha fet balanç del primer any de la legislatura després de celebrar el darrer consell de direcció de l'any.
El delegat del Govern, el republicà Lluís Salvadó, ha assegurat que després que en la primera legislatura de Govern tripartit (2004-2006) es va donar un impuls molt fort a inversions de caire més social com escoles, centres de salut, o residències i centres de dia; l'actual mandat serà el de l'execució de grans obres com carreteres, regadius, o actuacions mediambientals. Així, segons ha assegurat, el pròxim mes de gener hi haurà prop de 100 MEUR licitats només en infraestructures viàries al territori, algunes d'aquestes en execució. La inversió es reparteix en 30 MEUR per la carretera d'Horta de Sant Joan a l'Eix de l'Ebre (obres iniciades); 18 MEUR per la connexió entre Batea i el límit amb l'Aragó (obres iniciades), 19 MEUR pel pont entre Sant Jaume i Deltebre (licitat aquest mes); i 27,5 MEUR per la carretera d'Ulldecona a Tortosa que es licitarà el pròxim mes de gener.ACN

Els diputats ebrencs de CiU al Parlament, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, sol·licitaran a la Cambra de Comerç que faci un seguiment públic, amb participació de totes les forces parlamentaries, de la liquidació real dels pressupostos del 2007 i 2008, amb l'objectiu de 'garantir la transparència de les inversions al territori'.
Sancho i Pallarés, que demanen també al delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que accepti i col·labori en la proposta, han explicat també que faran arribar les seves dades dels pressupostos a la Cambra ' per tal de que així disposin de tots els elements de judici necessaris per tal d’analitzar-los'. Els diputats s'han mostrat d’acord amb les últimes reivindicacions de la Cambra, tot insistint en el seu argument que els pressupostos 'assignen a l'Ebre només el 2,9 % del total, quan en èpoques anteriors arribaven al 4,9 %'.ACN

”La Caixa” endolceix les oficines amb 48 milions de caramels de comerç just
”la Caixa” distribuirà mitjançant la seva xarxa d’oficines 48 milions de caramels de comerç just en una iniciativa emmarcada en el programa de Cooperació Internacional de l’Obra Social. La fabricació dels caramels se suma a les accions promogudes per l’entitat en favor del comerç just.
Els caramels començaran a arribar a les 5.500 oficines de ”la Caixa” durant el mes de novembre i mantenen els sabors actuals de maduixa, llimona, pinya i taronja. A les comarques de Tarragona es poden trobar a les 188 oficines existents.
El sucre amb què s’han fabricat els 48 milions de dolços procedeix de l’Asociación de Cañicultores de Producción Orgánica y Convencional del Paraguai.Redacció


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs