BLOGUEJAN40 LO PORTAL DE REMOLINS - 30-11-2007

21 Desembre, 2007 18:25
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Jordi em va semblar d' entrada una persona sincera.
Una persona amb "bastants inquietuds" sempre és una persona a tenir en compte i el Jordi Roig ( no se perque em sona tan aquest nom) em va començar confessant que ell era d' aquests i que a mes a mes estava acabant no se quina carrera de no se que informàtiques i tampoc no es va tallar un pel en confessar-me la seua filiació política.
De fet de vegades aquestes coses les pots intuir i fins i tot tenir clares com en el cas del Jordi ,però també us he de dir que per a mi i l' objectiu del Bloguejant això no ha estat gens important.Lo que realment ens ha interessat ha estat descobrir els continguts de les pagines que em visitat amb el "ciceronatge" dels seus autors i el nostre invitat d' avui ,aixoplugant-se baix Lo Portal de Remolins ens mostrava  un barri del que es confessava també enamorat.
Si visiteu la seua pàgina ,el seu blog ,  no hi trobareu  d`altra reivindicació que no sigui la de parlar dels carrers que l' han vist créixer i d' aquelles qüestions que ,com a ciutadà , el preocupen o admiren del seu Remolins.
També i descobrireu un Jordi cronista esportiu del seu equip de l 'ànima i un comptador  d' històries de canya i llinya.Entre moltes altres sinceres inquietuds.
Escolteu-lo

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

NOSALTRES TAMBE SOM BACA

21 Desembre, 2007 12:58
Publicat per josepro, General

Ahir, al programa especial de la Plana Radio, el De Tu a Tu, ens vam sumar a la campanya promoguda pel periodista i blocaire, Óscar Ramírez.

Coneguda amb les sigles  -BACA- és la campanya anti-christmas Americà, que lluita per tal d’aconseguir que les nostres costums, les nostres tradicions no s’esfumen i queden en l’oblit.

També ens hi hem sumat, visca l’home dels nassos, el caga tió, el pessebre, els Reigs Mags d’Orient....pares, mares ensenyeu als vostres fills aquestes costums tant arrelades al nostre tarannà....

La segona part l’aquesta història és poder penjar el banner (paraula que ahir vaig aprendre i que més o menys significa la mena de  publicitat que pengem als nostres blogs ) tan senzilla que seria una altra paraula veritat....però l’argot blocaire és el que és.

 Fetes aquestes aclaracions (encara que jo ho continuo veient força fosc... ) si algú hem sap explicar com penjar-ho  al blog li ho agrairíem, perque ane’m aprenent molt poc a poc....de totes maneres aquí teniu la mostra d’aquest banner.....res més ....ah¡¡¡ per cert Bon Nadal...(aquí aniria ubicada una màgnifica postal de Nadal que m'han enviat però quan n'aprengui ja us la faré arrivar...de moment ho haureu d'imaginar ...un petò , que no es poca cosa...).TereG...

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 21-12-2007

21 Desembre, 2007 08:19
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

21 Desembre 2007

El Baix Ebre i el Montsià en grau de risc molt probable desprès de que Emergències actives anit  en fase d’ alerta el pla Inuncat.
El Centre d'Emergències de Catalunya ha activat, a dos quarts de nou del vespre, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), d'acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Aquesta activació es fa en aquelles comarques en què, segons les prediccions del SMC, és molt probable que, entre les set del vespre d'aquest dijous i durant 24 hores, s'acumulin precipitacions superiors a 100 mm. Durant aquestes hores les comarques afectades són, segons el grau de molt probable, el Baix Ebre i el Montsià, i segons el grau de probable, el Baix Camp i el Tarragonès.Redacció

La Unió Musical Jaume Balmes  inicia les gestions per oficialitzar la seua escola de música.

La Banda de música de Santa Bàrbara a començat a tenir contactes amb l’ ajuntament de la localitat per procedir a l’ inici dels tràmits per aconseguir legalitzar l’ Escola de Música de l’ Entitat. Segons explicava el seu president Paco Casadó.
L’ objectiu és aconseguir cinc professors estables  per a les diferents famílies d’ instruments.
Casadó explicava també que tot i que la principal dificultat per aconseguir-ho és burocràtica , sembla que estan trobant bona voluntat tant per part de les diferents administracions , tant municipal com autonòmica per trobar solucions al problema de la legalització d’ aquestes escoles de manera que diferents municipis petits podrien compartir  en hores diferents els mateixos professors unificant despeses i necessitats.
Afegir que el president de la  Banda de Musica de La Unió musical Jaume Balmes  de Santa Bàrbara , va expressar aquesta inquietud al decurs d’ una entrevista feta a La Plana  Ràdio  per informar de les activitats musicals del cap de setmana que es centraran  demà dissabte en l’ Audició que faran precisament els alumnes de l’ Escola i posteriorment el Concert de Nadal a càrrec de la Banda.
El mateix dissabte  ,també la Coral Santa Bàrbara i dintre de les activitats nadalenques  oferirà el seu concert a l ‘església del poble .Redacció

La Diputació de Tarragona i la Mancomunitat de la Taula del Sénia han signat aquest dijous al matí un conveni que regula la col·laboració tècnica i l'ajut econòmic de 27.000 euros que la institució intercomarcal li ofereix, segons la seva voluntat de 'facilitar als municipis la gestió de les seves competències i l'impuls de la seva modernització'. El president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de la mancomunitat esmentada, Alberto Moragrega, han subscrit aquest acord en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Diputació i que ha comptat també amb la presència del gerent de l'entitat, Jaume Antich.ACN

L'Ajuntament de la Sénia prioritza la construcció d'una piscina coberta a la població entre la relació d'obres per a les quals ha sol·licitat recursos al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al proper període 2008-2012.
L'alcalde de la Sénia, el socialista Víctor Pla, confia en aconseguir del PUOSC una part important dels 3,5 MEUR que costaria l'equipament, que ha de permetre als usuaris seniencs evitar desplaçaments d'un mínim de 30 quilòmetres a altres poblacions. En aquest paquet de peticions de subvenció, també ha inclòs el projecte per a la millora de la pavimentació i els serveis públics de l'accés a la població per la carretera de Benifassà. D'altra banda, Pla ha explicat que el consistori resoldrà a partir del pñroper mes de gener el centenar d'al·legacions presentades al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el termini de les quals va acabar el passat dilluns 17.ACN

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, i el vicepresident de la Fundació Pagesos Solidaris i membre de la comissió permanent nacional de la Unió de Pagesos de Catalunya, Joan Josep Vergé, han signat un conveni de col·laboració que permetrà el desenvolupament a la comarca del Baix Ebre del Programa Rural d'Acollida i Inserció (PRAI) de les persones nouvingudes.
El conveni, pel qual la fundació rebrà 16.859 euros de l'ens comarcal per finançar el programa, ha de permetre dur a terme accions d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria, amb la finalitat de facilitar les eines per la inserció laboral i social de les persones immigrants i orientar-los en temes laborals i legals.ACN

El Departament d'Economia i Finances ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la resolució atorgant l'autorització administrativa a la central eòlica dels Pesells, al terme municipal d'Horta de Sant Joan, de 49,67 MW de potència i promoguda per l'empresa Orta Eòlica, SL.
D'aquesta manera, la Generalitat ha desestimat les al·legacions per diferents entitats ecologistes i cíviques del territori, a més de 483 persones a títol particular, que argumentaven els efectes mediambientals i paisatgístics que la instal·lació de la central podia representar. Després d'assegurar que els condicionants introduïts al projecte permetran fer-la compatible amb el medi ambient, Economia i Finances assegura que la construcció d'aquest parc eòlic és necessària 'per tal d'aprofitar el potencial eòlic de la zona i cobrir les necessitats de producció elèctrica, així com complir els objectius de participació de les energies renovables en la cobertura de la demanda seguint els objectius del Pla de l'Energia de Catalunya 2006-2015'.ACN

L'exfutbolista del F.C. Barcelona, Guillem Amor, 'evoluciona favorablement' de les lesions que li va ocasionar un accident de trànsit la matinada del passat diumenge i, tot i continuar ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, es troba conscient sense requerir ja ventilació mecànica.
Segons l'últim comunicat mèdic, emès aquest dijous a la tarda, el pronòstic continua sent 'reservat'. Amor es recupera de l'accident de trànsit que va patir diumenge a la matinada quan el seu vehicle va sortir de l'AP-7, a l'alçada de l'Ametlla de Mar. L'ex futbolista tornava de València a Barcelona, de matinada, després d'haver fet de comentarista del partit entre el València i el Barça per a una cadena de televisió privada. A l'hospital tortosí, Amor va haver de ser operat d'urgència d'un traumatisme abdominal.ACN

El primer pressupost del nou govern municipal de l'Ajuntament de Tortosa, format per CiU i ERC, puja a 77,8 MEUR, el que suposa un increment del 21,7%.
Un augment considerable degut, sobretot, a l'aposta per donar més rellevància a les societats municipals com la GUMTSA, encarregada de la gestió urbanística. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat l'ambició i la valentia dels comptes municipals pel 2008, però alhora ha assegurat que s'han fet des de 'el realisme i la rigorositat' més absoluta. En el capítol d'inversions, que supera els 24,9 MEUR (un 37,6% més que al 2007), destaca el fort impuls al desenvolupament del Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), la nova caserna de la Policia local, la reforma de l'antic mercat de Ferreries per transformar-lo en un casal cívic, o l'assumpció de més d'un milió d'euros corresponent a obres executades en l'anterior mandat sense finançament.ACN

Un total de 37 parelles lingüístiques, formades per una persona nouvinguda i una persona catalanoparlant, es van conèixer aquest dimecres al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tortosa.
En un acte presidit per la regidora de l'Àrea d'Ensenyament, Rosa Cid, acompanyada per la tècnica de Planificació Lingüística de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Montse Ingla, i pel director del Consorci per la Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre, Jordi Duran, es van formar oficialment aquestes parelles que tenen com a finalitat la pràctica i l'aprenentatge del català per part de les persones que arriben a Catalunya.ACN

Agenda farcida la d’aquest Nadal a Deltebre
Com la majoria de poblacions del territori Deltebre se suma a la celebració del Nadal a través de diferents actes que s’organitzen entre associacions, entitats i ajuntament. Per començar el programa hem de paralr-vos de les representacions dels Pastorets o el Naixement de Jesús (Borrego i Carquinyoli) al saló parroquial Sant Miquel aquest dissabte 22 de desembre a les 10 de la nit i el diumenge 30 a les 5 de la tarda. Diumenge hi haurà l’Audició de Nadal a càrrec dels Alumnes de l’Espiga d’Or a les 5’30 de la tarda a la sala d’actes d’Arrossaires del Delta de l’Ebre. Dilluns 24 molta atenció a l’arribada del Pare Nöel, com ja es tradicional l’Associació local de la Dona de la Cava ha organitzat una festa que començarà a les 5 de la tarda amb la tradicional desfilada del Pare Nöel acompanyat per les majorettes i twilrling la Cava i per l’associació de percussió Batukava.Redacció

Un any més arriba el Pessebre Vivent a Tivissa.

 Els dies 25, 26 i 30 de desembre de 2007 i 1 de gener de 2008 tothom qui ho vulgui podrà gaudir de l’edició d’aquest any, a partir de les dos quarts de set de la tarda. L’entrada és gratuïta, encara que al final del recorregut es recolliran donatius. Però aquest any és diferent, aquest any el Pessebre arriba amb més força i més il·lusió, amb nous quadres i diferents balls i danses. Aquest any estem d’enhorabona: celebrem el 15è aniversari del Pessebre Vivent a Tivissa.
Enguany el Pessebre està ple de novetats i alhora intenta mantenir tot allò que el fa original, diferent, únic... Novetats tècniques es donen la mà amb els quadres més tradicionals. Pastorets,
àngels, reis, dimonis... ompliran les diferents sales, tot representant les escenes més significatives de la vinguda de Jesús al món.
Dies: 25, 26 i 30 de desembre de 2007 i 1 de gener de 2008.
Hora: a partir de les 18.30h, s’entrarà en grups cada quart d’hora
Lloc: Casa de l’Abadia (Pla de l’Abadia) i Casa les Monges (c/ Abadia, 6), Tivissa (Tarragona) Redacció
 
 L’ajuntament de Santa Bàrbara aprova la modificació inicial de les normes subsidiàries que afecten als equipaments comunitaris, concretament la futura residència per a la gent gran.
La modificació permetrà aconseguir una edificabilitat d’uns 5000 m2, i passar de 2 plantes a 3 .  Aquest punt va estar aprovat per unanimitat desprès de diverses consideracions per parts dels grups de l' oposició.Al mateix temps també es van aprovar les mocions per la declaració  del municipi de Santa Bàrbara com a zona lliure de transgènics i també la presentada pel Partit Popular de suport a la caça en barraca , així com la de sol·licitar al Govern de la Generalitat de Catalunya i a l’Estat la gratuïtat del tram de l’autopista AP-7 entre Ulldecona i l’Ametlla de Mar. Redacció

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BLOGUEJAN039 OBJECT A - 28 NOVEMBRE -2007

21 Desembre, 2007 07:22
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Vanesa em va explicar la raó del perque jo puc ser feliç. Jo tenia una idea d’ aquelles coses que em produeixen aquesta agradable sensació. De fet hi ha moltes coses que em fan feliç. El que jo no sabia era que l’ objecte A n’era o n’és el responsable.

Però que és l’ objecte A  ¿? Crec que lo millor que podeu fer és escoltar l’ entrevista amb l’ autora d ‘aquest magnífic blog que em va venir , com tots  , recomanat i que jo tampoc em puc sostreure a compartir amb aquells que vulgueu trobar una molt interessant pàgina virtual de lectura.

Vanesa, mai hauria imaginat tampoc que una Llicenciada en Teatre , viatgera incansable i fascinada per la cultura oriental , m’ expliques el perquè els xinesos no tenen problemes de comunicació tot i ser-ne tants . Al menys això vaig entendre jo....Però eh ! escolteu , escolteu..........

Comentaris | 0 RetroenllaçOs