BLOGUEJAN31 TENS UN RACO DALT DEL MON -12 NOVEMBRE -2007

03 Desembre, 2007 17:12
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Poques coses puc dir de Josep M Tibau que no siguin lloances. També es just admetre que no el conec mes enllà del plànol estrictament radiofònic , com a col·laborador d' aquesta emissora , "fitxat" enguany per la companya Tere Gine ,però si que puc assegurar que la primera impressió va ser bona donada l' accessibilitat del personatge des de un primer moment i desprès confirmada amb el cara a cara que vàrem tenir per fer L' ENTREVISTA  que podeu escoltar i des de la que ens parla del seu bloc.Per cert , destacar que Tibau ha estat l' únic bloguer que ha vingut a fer la xerrada sobre el seu bloc directament  a la nostra emissora
De Tibau em va sobtar la espontaneïtat de la resposta a la pregunta "qui és JM Tibau" ." Escriptor les 24 hores del dia" va ser la resposta .Crec que això o diu tot d' aquest personatge de les lletres ebrenques que ens proposa interessantissims Jocs Literaris des de el seu Racó dalt del Mon.
Gràcies Josep Mª també per la teua conversa de cada setmana a la Plana Ràdio i per demostrar-nos que mes enllà de la grisor en la que de vegades percebem la feina i treball d' un funcionari ,pot existir podem trobar  la brillantor d' un ésser entusiasmat en contar coses.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 03-12 -2007

03 Desembre, 2007 07:57
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

03 Desembre 2007

Setmana inestable als serveis informatius de les EMUTE i al Butlleti Informatiu del bloc La Plana Ràdio
Les Emissores Municipals a les Terres de l’ Ebre (EMUTE) que emeteixen conjuntament cada dia de dilluns a divendres i a les 13’05 h. L’ Informatiu Emute comuniquen als seus oients que ,donada la complexitat de la setmana en quan a dies festius ,aquest informatiu s’ emetrà solament avui dia 3 i dimecres dia 5 de Desembre.

Al mateix temps des de La Plana Ràdio , emissora encarregada cada dia de coordinar i elaborar aquest servei , s’ informa que el dimarts dia 4 tampoc s’ emetrà per ser festa local a població  on està ubicada l’ emissora , Santa Bàrbara.

Per la mateixa raó tampoc no hi haurà actualització d’aquest butlletí informatiu que diàriament es publica al bloc La Plana Ràdio  coincidint amb l’ informació radiofònica. Solament es publicarà avui i dimecres.

Per tot això demanem disculpes als nostres oients i lectors a l’ hora que recordem que el servei es reemprendrà la propera setmana amb la freqüència habitual.Redacció

 La tortosina a qui se li va implantar un cor artificial es vol dedicar a escriure llibres d'autoajuda i fer pedagogia del seu cas
A Maria Cinta Barberà se li va implantar un cor mecànic permanent fa gairebé mig any, en la primera operació d'aquest tipus que es feia a l'estat espanyol. Contra tot pronòstic, només passa en un 5% dels casos, el seu cor autèntic es va recuperar i un equip de cirurgians cardíacs de l'Hospital Universitari de Bellvitge li va tornar a extreure l'artificial el passat 15 d'octubre. Per primer cop després de tot aquest procés, Maria Cinta Barberà ha pogut tornar aquest diumenge al seu poble, els Reguers (Tortosa), on se li ha fet una festa de benvinguda. Allà ha explicat que es vol dedicar a escriure llibres d'autoajuda (el primer ja el té acabat i ha començat el segon) i a fer pedagogia de la superació personal, malgrat els problemes, a través del seu cas i les seves experiències personals.
ACN

 La central nuclear Ascó I es va tornar a connectar a la xarxa elèctrica a les dotze menys cinc de la nit d'aquest dissabte, una vegada finalitzats els treballs de manteniment i canvi de combustible previstos en la 19a recàrrega.
Durant aquesta parada, que ha durat 35 dies, s'han canviat 64 dels 157 elements combustibles del nucli del reactor i s'han portat a terme totes les operacions de manteniment, inspeccions i millores tecnològiques previstes amb bons resultats, segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV).En els treballs de recàrrega hi han intervingut unes 800 persones, que s'han sumat al personal habitual de la planta.
Redacció

 El Carrilet ja ha tornat a Deltebre després de 4 dècades d’absència
El Carrilet va compartir 40 anys d’existència al costat del municipi, des del seu primer viatge l’any 1927 fins el darrer el 1967 només interromput durant el conflicte de la Guerra Civil. Degut a la importància i significació el Carrilet sempre ha estat viu a la memòria dels habitants tant és així que un grup de gent del municipi l’Associació Amics del Carrilet ha estat molt de temps treballant al costat de l’Ajuntament per poder recuperar la memoria històrica. I sembla que l’esforç ha valgut la pena ja que s’ha adquirit per un preu simbòlic  l’automotor que va realitzar el darrer viatge, aquest arribava divendres a Deltebre després d’un llarg viatge .Un cop aquí s’espera la confirmació per engegar la Casa d’Oficis “Carrilet” que serà l’encarregada de restaurar-lo. Durant un any, un total de 24 nois i noies repartits en tres mòduls: xapa i pintura, mecánica i fusteria, treballaran per poder recuperar la imatge original aquella que realitzava el darrer viatge entre La Cava i Tortosa el 31 de desembre de1967. Redacció

 La Diputació de Tarragona gestionarà l’any vinent un import total agregat de 143.485.447 euros, que suposa un increment d’11.068.315 euros (8,35%) respecte el del 2007.
Aquesta inversió respon a la voluntat de la institució intercomarcal de fomentar un necessari creixement de l’ambició territorial i de respondre les demandes actuals i futures dels ciutadans del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

El pressupost de la corporació i dels seus Organismes Autònoms per a l’exercici 2008, que ha estat aprovat per unanimitat pels quatre grups política de la Diputació de Tarragona (CiU, PSC, ERC i PPC) en sessió plenària, es basa en els quatre vectors estratègics definits pel president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, en el discurs d’investidura: la contenció de la despesa, el creixement de l’ajut als municipis, l’increment d’actuacions de promoció social i econòmica i la disminució de l’endeutament i compliment de la Llei Estatal Pressupostària.

 El nou exercici inclou les partides pressupostàries necessàries per fer realitats els grans objectius de l’actual equip de Govern i que es materialitzen entre altres , amb els següents projectes:

La implantació d’unes noves dependències de presència institucional i de registre documental a les Terres de l’Ebre, que compta amb una inversió de 240.000 euros.

L’ampliació de la col·laboració amb la Universitat, que veu incrementada en 345.000 euros aquesta partida, fomentarà la gestió del coneixement i la progressiva implantació de parcs científics i tecnològics.

Un nou impuls al Centre d’Estudis Ramon Berenguer IV com a element dinamitzador de la cultura i la personalitat col·lectiva, que compta amb una inversió inicial de 100.000 euros.

O un nou Pla d’Acció Municipal per a l’actual mandat amb una inversió de 45 milions d’euros per oferir els serveis necessaris als ajuntaments, en relació a la modernització dels serveis i de les infraestructures.Redacció

 Cinc de les principals plataformes ciutadanes de les Terres de l'Ebre han celebrat una assemblea conjunta aquest dissabte al vespre a Tortosa per conjurar-se en la lluita contra les amenaces al territori i evitar noves agressions.
Com en la manifestació de Barcelona, els moviments socials de l'Ebre també han reclamat el dret a decidir sobre el seu futur en temes que els afecten, com l'aigua, la implantació eòlica, el magatzem de gas i el cementiri nuclear. L'assemblea ha estat el preludi d'una manifestació unitària que, sota el lema 'Ja n'hi ha prou', se celebrarà el pròxim 15 de desembre a Tortosa.
ACN

 La multinacional alemanya Rehau ha invertit 4 MEUR a la planta de fabricació que té a Tortosa, l'única de l'estat espanyol, per fer front a la producció d'una peça per a un model de cotxe de la casa Citröen.
Concretament, Rehau s'encarrega, des de fa un any, de la fabricació de les aletes frontals del nou model C4 Picasso de Citröen. Per assumir l'encàrrec, l'empresa ha ampliat i reestructurat la planta ubicada al polígon Baix Ebre de Tortosa, on s'hi ha instal·lat la injectora, el robot d'extracció, la zona de rentat, i l'embalatge d'aquesta peça. La producció és de 70 cotxes (dos peces per vehicle) per hora, que equival a uns 1.500 diaris, i a uns 350.000 cotxes anuals. Aquesta nova línia de producció ha permès crear quinze llocs de treball directes.
ACN

 Els vots dels grups de CiU i UPTA al ple de l'Ajuntament de la Fatarella han aconseguit tirar endavant la convocatòria d'una nova consulta popular a la població sobre la necessitat d'instal·lar centrals eòliques al municipi.
Tot i el vot contrari d'ERC, l'alcaldessa, la republicana Carme Pelejà, haurà ara d'iniciar els tràmits legals per organitzar la convocatòria. De fet, el consistori de la Fatarella ja va efectuar una consulta en aquest mateix sentit el passat 2001, amb un pronunciament favorable a la instal·lació. El ple d'aquest dijous a la nit va aprovar una moció de la UPTA de suport a una moratòria en la instal·lació de centrals eòliques a la Terra Alta, amb els mateixos suports. En canvi, la moció d'ERC per aturar la 'massificació eòlica' a la comarca i la petició d'un estudi al departament de Salut sobre els efectes dels camps electromagnètics generats per les grans línies elèctriques van ser aprovats per unanimitat de tots els grups.
ACN

 El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha elaborat una anàlisi de l'ocupació turística a la comarca dels mesos de juliol, agost i setembre d'aquest any 2007.
L'estudi conclou que els principals atractius turístics de la comarca, com són els castells de Miravet i Móra d'Ebre i la navegació fluvial, s'han incrementat de forma considerable respecte el 2006. També ha augmentat el número de pernoctacions a la comarca en un 42,62%. Amb les dades recollides als punts d'informació turística comarcals, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha comprovat que la majoria de les consultes han estat fetes per turistes i visitants que pertanyen al segment familiar i procedents en primer lloc de Barcelona, de la demarcació de Tarragona, de França i del Regne Unit. La majoria de turistes han visitat la comarca de pas o per un dia.
ACN

 La Brigada Municipal de l'Ajuntament de Tortosa ha instal·lat aquesta setmana enllumenat a la passarel·la metàl·lica sobre la via del tren i el barranc de Caputxins, al barri de Sant Llàtzer.
La il·luminació en aquest equipament era una demanda dels veïns de la ciutat ja que la passarel·la uneix els barris de Sant Llàtzer i el Temple i és també molt transitada pels usuaris de Renfe. Concretament, la brigada municipal ha instal·lat dotze projectors d'hal·logenurs metàl·lics de 70 watts, que il·luminen tota la passarel·la.ACN

 

Acaben les obres de millora de l'escenari del Centre Cultural de Santa Bàrbara
Durant el passat  mes de novembre s’han fet obres de millora a l’escenari del centre cultural de Santa Bàrbara , que ara ja es poden donar per finalitzades. Aquestes obres han consistit en el muntatge de tota una estructura de ferro a la part superior de l’escenari. Aquesta estructura té dos parts: una part fixa on s’ancla tot el muntatge i una altra part que és mòbil i consistent en tres travessers de ferro d’un costat a l’altre de l’escenari que baixen fins al terra, només clicant un botó, i que han de servir per penjar i despenjar fàcilment qualsevol dels estris necessaris per a la bona il·luminació i decoració dels actes a fer en l’esmentat espai. També s’ha aprofitat per reparar el sistema corredor del cortinatge de l’escenari; així com d’altres petites deficiències de l’edifici: llums, ascensor, ...
El regidor responsable, Alfred Blanch, es mostra molt satisfet i vol donar públicament les gràcies a l’anterior equip de govern que va ser qui va començar aquest projecte de reforma, i que finalment s’ha dut a terme.
També el Grup Teatral Planer es mostra satisfet ja que era una vella reivindicació per part seva que ara s’ha fet realitat i que els suposarà una millora tècnica qualitativa per a les seves representacions.Redacció

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs