BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" -27-12 -2007

27 Desembre, 2007 07:32
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

27 Desembre 2007

 

Els Ecologistes anuncien accions reivindicatives contra el Projecte de la Central eòlica dels Pesells, a Horta de Sant Joan.
El dijous 20 de desembre, cinc dies després de la manifestació de 1.500 persones a Tortosa per defensar el territori de les agressions mediambientals i per reclamar el Dret a decidir sobre el nostre futur, el Departament d’Obres Públiques i Urbanisme feia pública l’aprovació del projecte de la Central eòlica dels Pesells, a Horta de Sant Joan.
Una vegada més, es fa evident el menyspreu del Govern vers la voluntat de molta de la gent del territori.Es per això que els grups ecologistes GEPEC-Ecologistes de Catalunya, Plataforma en Defensa Terra Alta, SEO BIRDLIF i la Plataforma Fatarella "El vent es de tots" , han convocat aquest mati a les 11 i al Col·legi de Periodistes de Tortosa una Roda de Premsa per anunciar les accions reivindicatives que pensen dur a terme en contra d' aquest nou projecte eólic a la Terra Alta.Redacció
 
JA ES POT CONSTITUIR LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SEGUIMENT DEL PROJECTE CASTOR.
Fa aproximadament dos mesos, l’Ajuntament d’Alcanar va acordar en sessió plenària la creació d’una comissió municipal encarregada d’efectuar el seguiment de tot allò relacionat amb el projecte Cartor. Tot seguit alcalde, Alfons Montserrat, va enviar una carta tots els partits polítics del consistori per tal de que hi  designessin un representant. Tots els partits van respondre immediatament la demanda de l’alcalde, tret del PSC, motiu pel qual no es va poder constituir l’esmentada comissió.
El passat 19 de desembre, al torn obert de paraules del darrer ple ordinari de l’any, l’alcalde va explicar que encara estava a l’espera que el PSC designés el seu representant, i va ser llavors quan el grup socialista finalment va complir els seus deures. Així, a partir d’ara ja es podrà procedir a la constituir la comissió municipal de seguiment del projecte Castor, no obstant això, l’alcalde lamenta l’actitud del grup socialista per no afavorir la ràpida creació d’aquest òrgan, tenint en compte la magnitud de l’assumpte, les seues repercussions i la sensibilitat ciutadana. Redacció
 
La Taula del Sénia lliura els Primers Premis del Concurs Fotogràfic i Literari
El dijous 20 de desembre de 2007 a les 19:00 a la Biblioteca Municipal de Vinaròs es va fer l’Acte de lliurament dels Premis del 1r Concurs Fotogràfic i Literari Taula del Sénia 2007 en les 3 modalitats: Fotografia, Poesia iNarrativa, patrocinats per Caixa Tarragona, Caixa Vinaròs i Laboratoris Maverick.
El fins ara President de la Mancomunitat, Evaristo Martí, Alcalde de Rossell, va destacar el fet de ser el primer Acte d’aquest tipus organitzat per la Mancomunitat i el que la participació ha estat molt nombrosa: 20 treballs al de Fotografia, 4 al de Narrativa i 6 al de Poesia. I que les 30 persones eren dels següents pobles: 10 de La Sénia, 8 d’Ulldecona i els seus Barris, 4 de Benicarló, 3 de Morella i 1 de cada: Vinaròs, Alcanar, Rossell, Pobla de Benifassà i Roquetes.
A continuació Jaume Antich Secretari (sense vot) dels 3 Jurats va llegir les 3 actes, donant a conèixer els membres dels Jurats així com el seu veredicte, que en els 3 casos fou per unanimitat.
FOTOGRAFIA:
1r Premi: Rafael Verdiell Homedes d’Ulldecona (1.000 €)
Accèssit: Floreal-José Roig Collell de Benicarló (300 €)
POESIA:
1r Premi: Sergi Sancho Fibla d’Alcanar (1.000 €)
Accèssit: Anna Ma. Ralda Bas de La Sénia (300 €)
NARRATIVA:
1r Premi: Anna Ma. Ralda Bas de La Sénia (1.000 €)
Accèssit: Yhasmina Àvila Verge del Castell – Ulldecona (300 €)Redacció

Iniciativa Canareva, en reunió el dia 10 de desembre, ha acordat de reorganitzar-se atenent les actuals circumstàncies sociopolítiques i amb l'objectiu de potenciar la seua l'oferta ideològica i operativa per al present i per al futur del municipi d'Alcanar.
Una de les conseqüències d'aquesta decisió és una redistribució de faenes . Així, amb la posició favorable de l'actual regidor, s'ha determinat que Joan Matamoros, número dos de la candidatura, passe a representar Iniciativa Canareva com a regidor integrant de l'Ajuntament d'Alcanar.
Joan Esteller va presentar la seua renúncia durant el ple del passat 19 de desembre. Ara, el consistori canareu està integrat per dotze regidors i regidores fins que el nou regidor d'Iniciativa Canareva prengue possessió en una propera sessió plenària.
Aquesta substitució de persones s'ha d'emmarcar dins la proposta programàtica coherent i contundent que ICV-UK ha anat presentant mitjançant les actuacions de Joan Esteller durant els primers set mesos de legislatura. Redacció

La regidoria de Joventut de Santa Bàrbara organitza a partir d' avui el Parc Infantil i Juvenil de Nadal 2007.
El Parc obrirà les seues pòrtes durant els dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre. El seu horari serà els matins de les 11 a les 13.30h. (excepte el dia 27) i a les tardes de les 16 a les 20h. (excepte el dia 31). Una vegada més el lloc de realització d’aquest parc infantil i juvenil serà al Pavelló Municipal.
Durant els diferents dies es podran trobar varietat de tallers, com ara; el maquillatge, el racó infantil, manualitats, Internet, modelar globus, jocs sobredimensionats, consoles, jocs de taula, inflables, tennis taula, jocs d’equip, revista, contes, twister, futbolí i escriure la carta al reis. Aquest any, el parc també comptarà amb una novetat, amb el racó d’adults, on els pares i acompanyants del més menuts podran disposar d’un lloc d’estada, amb la possibilitat de consultar diferents revistes d’actualitat. Com cada any, el parc comptarà amb diferents serveis, el de guarda-roba, informació i megafonia.
Dintre el Parc, hi ha l’activitat del Passatge del terror, aquest es realitzarà el dies 28, 29 i 30 de desembre, al Magatzem Municipal. El seu horari és de les 18.30 a les 20h.
L’arribada de l’Herald, serà el diumenge 30 de desembre a les 12.30h, i al Parc Infantil i Juvenil de Nadal. Per tant, tots els xiquets i xiquetes de la població tindran l’oportunitat de fer arribar els seus desitjos a l’herald per a què aquest els faci arribar a ses Magestats els Reis Mags d’Orient.
L’entrada al Parc serà gratuïta durant tots els dies de la seva realització.Redacció

Els pressupostos de la Generalitat inclouran 600.000 € per al reforçament dels talussos del barranc de la Galera
La diputada d’Esquerra, Marta Cid, ha intercedit transaccionant una esmena presentada pel PP
La diputada d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Marta Cid, durant les darreres setmanes ha participat en diferents negociacions i gestions per a que fos transaccionada i admesa als pressupostos de la Generalitat una esmena presentada pel PP i que feia referència a una obra de reforçament del talús del barranc de la Galera a l’alçada del carrer Soledat.
Després dels aiguats de l’any 2000, el reforçament dels talussos del barranc en aquesta zona era una reivindicació del poble de la Galera. Els talussos es trobaven en molt mal estat en tota la seva longitud, i en alguns punts havien patit alguns problemes d’embussos i col·lapses, fet que suposava un risc evident. D’altra banda, també en alguns punts hi havia perill d’esfondrament, fet que podia afectar la seguretat dels habitatges, sobretot els que són limítrofs amb el barranc. Els motius que han provocat aquesta falla són principalment hídrics, per les pujades del barranc i les grans velocitats de l'aigua, altes taxes de transport de sediments i alta capacitat erosiva. D’aquí, doncs, la necessitat i urgència d’aquesta obra.
La incorporació d’una partida als pressupostos de la Generalitat de gairebé 600.000 euros per a l’any 2008 permetrà finalitzar l’estudi tècnic de consolidació dels talussos que estava fent l’ACA i començar a executar l’obra al més aviat possible. Redacció

El Consell comarcal de la Terra Alta ha organitzat per aquest curs escolar 2007-08, un Programa d’Educació Ambiental amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, adreçat als escolars de la comarca en el marc de la gestió de residus, per tal d’augmentar-ne el seu coneixement, fomentar actituds de respecte i conservació vers el medi i incentivar millores ambientals i un desenvolupament més sostenible.
Aquest programa l’ha portat a terme l’entitat d’educació ambiental Limonium durant el mesos de setembre a desembre de 2007, i ha consistit en la realització de tallers sobre la recollida selectiva i l’ecocompra per part de quasi 400 alumnes de cicle superior totes les escoles de la comarca i dels alumnes de 1r i 2n curs d’ESO de l’IES Terra Alta.
Les activitats realitzades han estat molt ben valorades pels mestres dels centres escolars per la qualitat pedagògica de les explicacions de les educadores i per la dinàmica utilitzada, fent referència també a la elevada participació dels alumnes durant les activitats.Redacció

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs