Conferència de Yaqub Ibrahimi sobre l'Afganistan

21 Feb 2009

Amfitrió:
Hora i lloc
Inici:
dijous, 26 / febrer / 2009 a les 19:30
Final:
divendres, 27 / febrer / 2009 a les 00:00
Lloc:
Centre Cultural Francesca Bonnemaison
Adreça:
Sant Pere més baix, 7 - Barcelona

Descripció de l'esdeveniment.

Conferència del periodista afganès Yaqub Ibrahimi, periodista afganès de l'Institute for War and Peace Report)

Presentarà l'acte Eduard Sanjuán director del programa de TV3 "30 minuts"

A les 21:30 al CEIP Cervantes (C. Sant Pere més baix, 31) sopar afganès solidari per col·laborar en la defensa del jove periodista afganès Parwiz Kambakhsh.

Els bons d'ajut per assistir al sopar tenen un preu de 15 €.
Es poden comprar a l'oficina del PEN Català (C. Canuda, 6, 5è pis de dilluns a divendres de 16 h a 20 h) o directament abans del sopar.

L'aforament serà d'un màxim de 80 persones.

Yaqub Ibrahimi és un conegut periodista afganès col·laborador de l'entitat britànica Institute for War and Peace Report per la qual ha escrit nombrosos articles sobre la situació de l'Afganinstan.

És germà del també periodista Sayed Parwez Kambakhsh, empresonat a l'Afganistan des de l'octubre del 2007 acusat d'haver distribuït un article sobre la relació entre l'opressió de les dones i la religió.

Un tribunal el condemnà a mort en primera instància. La pressió nacional i internacional aconseguí que li commutessin la pena de mort per 20 anys de presó.

El mateix sistema judicial afganès que conculca els drets més bàsics a aquest informador (i molts d'altres) rep tot el recolzament polític, institucional i econòmic dels governs occidentals.

En realitat el càstig contra Sayed Parwez Kambakhsh és una excusa per mirar de fer callar al seu germà Yaqub per les seves constants denúncies en els mitjans internacionals de les sistemàtiques violacions dels Drets Humans a l'Afganistan.

Institute for War and Peace Report

http://www.iwpr.net/


 

Nova secció: Notícies Facebook!!!!!

21 Feb 2009

Bé, com últimament no tinc massa ànims d'escriure, per no dir que la creativitat i nivell d'opinió personal ha caigut a nivells ínfims, a més de la manca de temps per a esmerçar en el manteniment del bloc amb articles propis, doncs aprofito per obrir un nou front: el plagi (ben entés).

Com a usuari habitual del Facebook aquests últims mesos (un altre raó per a no poder atendre el bloc), doncs reproduïré en aquest bloc esdeveniments dels que m'en faig ressó quan em connecto al polèmic portal de xarxes socials.

Doncs un cop anotat aquest punt, doncs mans a la feina per publicar el primer esdeveniment que m'ha cridat l'atenció, la conferència que en Yaqub Ibrahimi, periodista afganès, donarà a Barcelona aquest proper dijous a la Ciutat Comptal sobre la situació del seu país.