S'obren les portes per a presentar candidats a representar Andorra al Festival d'Eurovisió del 2009.

25 Oct 2008

Andorra Televisió a la Fira d’Andorra la Vella

 

Amb Anonymous, Andorra es va quedar a les portes de passar a la Final del Festival d'Eurovisió del 2007 celebrat a Helsinki. Andorra va rebre puntuacions de 19 països diferents, sumant un total de 80 punts, i essent el segon país occidental que més punts va rebre, sumant les representacions de final i semifinal de l'edició d'Eurovisió del 2007, amb una aclaparador domini dels països de l'Est d'Europa en les puntuacions, barreja de qualitat musical, de vot veïnal i vot de la diàspora.

 

 

Ràdio i Televisió d’Andorra SA. participarà un any més en la Fira d’Andorra la Vella, que sota l’organització del Comú d’Andorra la Vella se celebrarà els pròxims dies 24, 25 i 26 d’octubre. La fira és una de les cites comercials més importants del país i RTVA, SA hi participa amb l’objectiu de promoure els seus continguts audiovisuals i altres activitats complementàries. Per això, repetint l’experiència de l’any passat, gran part de l’estand de RTVA en aquesta trentena edició de la fira es dedicarà al Club Piolet, el club infantil de la casa que ja compta amb més de 2.000 socis.

Paral•lelament, la Fira d’Andorra la Vella significarà el tret de sortida al Festival d’Eurovisió 2009, ja que serà al mateix estand d’Andorra Televisió on es podran recollir les bases per participar a la selecció. El termini, per tant, s’obre el 24 d’octubre i es tanca el 31 de desembre, temps que tindran aquells que vulguin presentar-se a la selecció per fer arribar les seves maquetes o videomaquetes a Andorra Televisió.

Les bases s’obren tant per a cantants com per a compositors. Les maquetes que presentin els cantants  hauran de contenir un màxim de tres cançons, de les quals, una com a mínim, haurà de ser en llengua catalana. Pel que fa als compositors poden presentar més d’un tema d’una durada màxima de 3 minuts. Les cançons no poden estar publicades ni comercialitzades. Tant els cantants com els compositors que es presentin a la selecció hauran d’adjuntar a la maqueta o videomaqueta una carta de presentació i el seu currículum.

Un cop acabi el termini, el procés de selecció anirà a càrrec d’un jurat que triarà l’intèrpret o intèrprets i les tres millors cançons que s’hagin presentat. Seran els espectadors d’Andorra Televisió els encarregats de triar via SMS quina serà la cançó que representarà Ràdio Televisió d’Andorra al Festival d’Eurovisió 2009, que se celebrarà el proper mes de maig a Moscou.


Ràdio i Televisió d’Andorra, SA
rtva@rtva.ad

Enllaç font: http://www.rtvasa.ad/index.php?option=com_content&view=article&id=118:andorra-televisio-a-la-fira-dandorra-la-vella&catid=39:oficina-de-premsa&Itemid=53