L'Antologia Històrica de la Música Catalana, ja a la venda

11 Oct 2008

Aquesta setmana la casa discogràfica catalana PICAP ha tret al mercat la primera reedició complerta en suport CD de l'Antologia Històrica de la Música Catalana. La presentació es va fer al Fòrum de l'FNAC d'El Triangle, a la Plaça Catalunya de Barcelona, el passat dijous 9 d'octubre, i va comptar amb la presència de Joan-Carles Doval, director de Picap, Josep Maria Macip, director general d'EDIGSA durant els anys 60, Salvador Pueyo, un dels directors artístids de l'Antologia, i Antoni Ros Marbà, director d'orquestra.

Cartell anunciador de la presentació de l'Antologia Històrica de la Música Catalana

Cartell anunciador de la presentació de l'Antologia Històrica de la Música Catalana

L’Antologia Històrica de la Música Catalana és una obra que es va començar a editar per primer cop el 1966 de la mà de famosos compositors i directors musicals com Oriol Martorell i Antoni Ros Marbà i la va acabar als anys 80 Salvador Pueyo. Consisteix en 33 CD’s, un d’ells doble, amb gravacions dels més grans intèrprets de la història de la música catalana que inclou obres de Mompou, Montsalvatge, J.A. Clavé, Ferran Sors, les obres completes d’Antoni Soler, Madrigals, i molts més. L’evolució completa des de les polifonies medievals, cants sacres de Montserrat, renaixença, barroc, música d’orgue fins la meitat i finals del segle XX, obres que representen l’essència de la música creada a Catalunya.

La col·lecció sencera ha estat remasteritzada per fer aquesta nova edició, amb nous textos, nou disseny gràfic... i per primer cop s’han editat els catorze últims àlbums en format CD.

Paral·lelament l’Antologia Històrica de la Música Catalana estarà disponible a les principals botigues de descàrrega electrònica de música.

Article publicat a www.elsuplement.com

 (Segueix)