Deu contrincants per a Andorra a la primera semifinal d'Eurovisió

18 Mai 2008

Aquest any no he seguit tan d'aprop, per diverses raons, el tema d'Eurovisió com d'altres anys. La qüestió és que aquest any és el primer en que es celebren dues semifinals, dimarts 20 de maig i dijous 22 de maig, per on la major part de participants han de passar... i des d'allà assolir una de les vint places de la gran final del dissabte 24 de maig als semifinalistes. Sèrbia com a país guanyador del darrer Festival d'Eurovisió, i hoste del d'enguany, i Alemanya, França, Regne Unit i Espanya com a Big 4, ja tenen reservada la plaça per a la gran final.

Andorra, amb un tema en anglès amb una frase en català, tindrà a la catalana Gisela i el tema "Casanova" representant-la al Beogradska Arena, i haurà d'assolir el favor del públic per a assolir una de les nou places reservades a la decisió del televot com a garant per a asssolir el passi a la final. Si el televot falla, quedarà una darrera plaça que decidirà un jurat especialitzat.

Veient els primers assajos de les diverses delegacions al Beogradska Arena, aquí tenim una relació de 10 contrincants seriosos a Andorra per a obtenir una de les 10 places que s'ofereixen als semifinalistes de dimarts 20 de maig per a poder defendre la seva cançó a la Final del 24 de maig (no totes les cançons proposades han de ser de les que més m'agradin, i altres que no proposi poden agradar-me més, és una previsió del contrincants més forts als que haurà de fer front Gisela amb el tema "Casanova").

 

Israel - Bo'az Ma'uda - "Ke'ilo kan"

(canta en segon lloc a la semifinal)

 Rússia - Dima Bilan - "Believe"

(canta en divuité lloc a la semifinal)

Grècia - Kalomira - "Secret Combination"

(canta en dinové lloc a la semifinal)

Armènia - Sirusho - "Qele Qele"

(actuarà en catorzena posició)

Azerbaidjan - Elmur i Samir - "Day after day"

(actuen en setena posició, i s'estrenen al Festival. L'única delegació que ha visitat enguany Andorra)

Moldàvia - Geta Burlacu - "A century of love"

(actua en quarta posició)

Romania - Nico i Vlad - "Pe-o margine de lume"

(actuen en disetena posició)

Països Baixos - Hind - "Your heart belongs to me"

(actua en quinzena posició)

Finlàndia - Teräsbetoni - "Missä miehet ratsastaa"

(actuen en setzena posició)

Bòsnia i Hercegovina - Laka i Mirela - "Pokušaj"

(actuen en tretzena posició, rera Andorra)