Andorra contraprograma Chikilikuatre!!!!!

16 Mai 2008

El proper dimarts 20 de maig es celebra al Beogradska Arena la primera de les dues semifinals en les que, per primer cop, passen tots els països participants al Festival d'Eurovisió, llevat del guanyador de l'últim any i amfitrió d'enguany, Sèrbia, i l'anomenat BIG4, o majors contribuents econòmics del festival: Alemanya, Regne Unit, França i Espanya. Aquests cinc estats estan classificats directament per a la Final del Festival d'Eurovisió que es celebrarà a Belgrad el proper dissabte 24 de maig.

 

Per cinquè any consecutiu, Andorra intentarà assolir, per primer cop, estar present a la Gran Final del dissabte. I encara que sembla que la primera de les dues semifinals, a la que participa la delegació andorrana, és la més fluixa de les dues, la catalana Gisela i el tema de Jordi Cubino "Casanova" no sembla que tinguin totes les d'assolir la gran fita que any rera any Andorra Televisió cerca: la presència del Principat dels Pirineus a la Gran Final d'Eurovisió...

I a aquest fet ajudarà el que podriem anomenar la contra-programació de la delegació andorrana al representant espanyol, Rodolfo Chikilikuatre. Si Rodolfo es vol dur el protagonisme de la gran final de dissabte, a la que va saltant-se l'examen de les semifinals, Gisela es voltarà de dues de les delegacions més Freaks d'enguany. La representant per Andorra cantarà entre el Gall Dindi irlandès i la cançó bòsnia de la Gallina... Aquesta última, però, s'ha quedat a la vora del riu Bosna, doncs la participació d'animals vius no està permesa (o ben vista) al Festival d'Eurovisió, però el representant bosnià no defraudarà.

Per a fer-nos una idea de com aniran els dotze minuts d'or de la primera semifinal d'Eurovisió, aquí teniu les imatges de les tres candidates a arribar a la final, que actuaran successivament aquest dimarts 20 de maig, durant la segona sessió d'assajos que van gaudir durant el dia d'ahir.

Com a aperitiu de la delegació andorrana, Irlanda ens presentará la "magnífica" veu de Dustin the Turkey cantant el tema "Ireland Douze Points", un tema que tindrà gairebè més paraules en francès que la mateixa cançó representant de França, que serà majoritàriament en anglès!!!! Així canta el nostre gall dindi anglòfon irlandès "Ireland Douze Points"

 

Tot seguit, serà el torn de la delegació andorrana, liderada per la cantant Gisela, que ja ha finalitzat la temporada del musical de Dagoll Dagom "Boscos Endins" per tal d'estar present a Belgrad interpretant el tema de Jordi Cubino "Casanova"... Poc a poc la catalana es deixa anar...

 

 

 

I la gallina es va quedar a Bòsnia, però seguint l'estel de Goran Bregovic i Emir Kustorica (entre els més coneguts músics bosnians a nivell internacional, encara que Emir sembla que renega de la seva Bòsnia natal, mentre el serbobosnià Goran recorda la seva condició de ciutadà de Sarajevo) veiem que la màgia surrealista de gran part de l'escena musical bosniana reneix en l'actuació del cantant Laka i la companyia de la seva germana Mirela, deixant de rentar la roba bruta a casa per a fer-ho en públic al cor de Belgrad de la forma més màgica possible, cantant el tema "Pokusaj"... Així sonarà la cançó que anirà rera el tema de la delegació andorrana a la nit eurovisiva de dimarts vinent!!!!