CatFòrmula Musical : Rànking dels videoclips del 2007!!!!

12 Gen 2008

Bé, avui he decidit veure com ha anat el tema de les consultes als artícles de l'apartat dedicat a videoclips (i altres) de la música en català del present bloc que vaig titular com a CatFòrmula Musical... I comprovar quins són els videoclips que més han triomfat entre els lectors d'aquest bloc personal...

Com no tinc gaires ganes d'esplaiar-me, doncs anirem a les "fredes" estadístiques. Us donaré la relació dels clips que han rebut 60 o més visites durant aquests últims mesos. Es tracta de clips que vaig penjar durant el mes d'agost i primera quinzena de setembre del 2007, amb la qual cosa ha passat cert temps per a equilibrar el número de visites dels primers clips penjats amb els dels darrers... I aquests són els gustos musicals dels visitants d'aquest bloc:

Video més visitat, amb 135 visites, "El mapa del teu cor", interpretat per Mone.

Es pot dir que el video de Mone ha estat el gran triomfador en visites, doncs dobla en nombre de visites a la majoria dels videoclips més consultats a CatFòrmula Musical.

Segon video més visitat, amb 91 visites, "Camins", versionat pels aragonesos Amaral.

Una gran sorpresa, que demostra que cantants que no tenen el català per idioma propi, poden assolir un gran ressó interpretant grans temes en la nostra llengua.

Tercer vídeo més visitat, amb 81 visites, "Els focs artificials", interpretat per Núria Feliu.

Qui diu que la música passa de moda? La Núria ens diu que per a la música que marca una època, no passa el temps.

 

I ara que ja coneixem els tres videos més visitats, repassem la llista de la resta de videos de música en català del CatFòrmula Musical que han obtingut més ressó.

Amb 77 visites, comparteixen quarta posició un parell de veterans, Guillermina Motta amb "Remena nena" i Lluís Llach amb "L'estaca".

Amb 74 visites, en cinquena posició, el rei dels friquies en català, Josmar, ens aporta el tema "És superfort", empatat amb un dels himnes més nostrats, com és "El cant de la senyera".

Amb 73 visites, un cantant dels de més nova fornada, Estanislau Verdet, canta "M'agradaria ser un lemür".

Amb 72 visites, la futura representant per Andorra al Festival d'Eurovisió aquest 2008, Gisela, ens ofereix la versió en català del tema "Turu turu".

Amb 69 visites comparteixen posició els Pets de Constantí amb "Bocins de tu" amb la versió en català de "Ni una sola paraula" en pla cantautor de Roger Mas.

Amb 66 visites, un altre himne català, "L'emigrant", és interpretat per la bandera operística catalana, Montserrat Caballé.

Amb 65 visites, Jaume Sisa i Pascal Comelade comparteixen el mérit de la interpretació del tema "La cançó del lladre". Amb el mateix nombre de visites, un altre tema amb artista convidat, Macaco, que acompanya als Gossos en la interpretació de "Corren".

Amb 64 visites, Ràbia Positiva ens ofereix el tema "Civilitzant".

Amb 63 visites, ens trobem una altra parella impossible, la de Jofre Bardagí i Pemi Fortuny interpretant el tema "Els teus ulls glaucs".

Comparteixen l'honor de tenir 62 visites el tema "Més senzill" dels Dept., "El blues de l'home gris" del Four on Six, Josep Thió interpretant "Entre el cor i el fons del mar", i Joan Miquel Oliver amb el seu "Hansel i Gretel":

També els temes amb 61 visites són diversos: "Ets" de Lluís Cartes, "Volem festa" de The Gruixut's i Antiherois amb "Intro".

Tanca la llista dels videoclips més visitats del CatFòrmula Musical el del tema "L'àguila negra" de Maria del Mar Bonet.

 

Com es pot comprovar, hi ha per a tots els gustos i sensibilitats, així doncs, a continuar fruïnt de la música en català.