XavisS: Any nou, nou disc!

9 Gen 2008

Aquest any és any de canvis. Pel que fa a mi, es pot aplicar el tema d'any nou, vida nova, doncs el 31 de desembre de l'any passat vaig finalitzar un any i escaig de tasca professional a Tarragona, i el 2 de gener d'aquest 2008 he començat a una nova empresa, i com no, a la ciutat de Barcelona... Així doncs, torno a fer quilòmetres i quilòmetres cada dia per anar a la feina i tornar a casa per poder descansar sis horetes a tot estirar... La resta les dormo a l'autobús (pobres viatgers, més d'un dia em deuen escoltar, i aixó que m'amago ben amagat als seients del fons).

Bé, però avui, el que em plau de parlar és de que, dins la dificultat que hi ha avui dia per treure al mercat un projecte musical (i si és en català, ja no cal extendres gaire més...), aquest any 2008 s'enceta amb una nova proposta musical, provinent de les nostres terres, i en català, que ens ha d'omplir d'alegria. Es tracta del primer disc en solitari, i del nou projecte musical que, en aquest cas, feia ja alguns anys que s'estava gestant, del cantautor reusenc XavisS. Aquest mes de gener veurà a la llum el seu primer disc, "Un petit viatge", i en el Myspace de XavisS ja podem gaudir del seu primer senzill (amb videoclip inclós!!!!), amb el tema "Si pogués".

"Un petit viatge" és el primer disc en solitari de XavisS, editat per la discogràfica Picap.

"Un petit viatge" és el primer disc en solitari de XavisS, editat per la discogràfica Picap.

 

"Si pogués", un tema suau, mediterrani, tranquil i bell. Un tema que serà present, com la resta de cançons del disc "Un petit viatge", en els concerts que en XavisS escamparà arreu de la nostra geografia. Del gener a l'abril ja hi ha confirmats concerts d'en XavisS a Barcelona, Andorra, Inca, Tarragona, Lleida, Vilafranca, Reus (dos concerts) i Palma de Mallorca. Una música fresca i tendre, que és el tipus de música que sap composar i cantar en XavisS, i que sobretot agrairà molt el públic femení, que són la seva claca més persistent, si doneu un cop d'ull als comentaris que deixen a la plana del Myspace d'en XavisS.

Bé, no m'estenc més, que demà toca matinar, i us deixo amb el videoclip de la mitjanit, i espero que d'aquest any 2008 per a molts de nosaltres. Aquí va aquesta balada de cotofluix, suau i excel·lent d'en XavisS, aquí va "Si pogués". Molta sort, XavisS, i enhorabona, finalment ja tenim "Un petit viatge" entre nosaltres!!!!

 

 

Del Myspace de XavisS, presentació del nou disc, editat per Picap

Un Petit Viatge ( El disc )

Un petit viatge és l’aventura personal que el cantautor XavisS empren per donar forma al seu primer disc en solitari, un disc íntim que veu de les experiències i històries que XavisS viu un cop la seva antiga formació Mai Toquem Junts, posa punt final a la seva carrera musical. Un temps mes tard, decideix contactar amb el seu amic i productor Jordi Armengol, responsable de produccions tan conegudes com les de Lluís Llach entre molts d’altres, i d’aquesta manera tenen el primer contacte per escoltar les noves composicions i mirar de trobar un camí adequat a tantes històries escrites durant tot aquest temps. Després de moltes trobades i un cop feta tota la pre-producció, decideixen començar l’enregistrament del disc, un disc, que des de un primer moment, XavisS va batejar amb el nom “ Un Petit Viatge” ja que era la seva primera aventura en solitari i no deixava de ser una aposta molt personal i un repte que mai s’hagués imaginat. El disc es va fer durant els mesos d’Octubre i Novembre de 2007, i el productor Jordi Armengol va agafar un paper molt important en aquest treball, agafant així tota la responsabilitat pel que fa a la producció del disc, així com l’enregistrament, les mescles i la masterització que va anar a càrrec del mateix. Un cop les cançons van anar agafant forma, XavisS invita a l’estudi de gravació amics que tenia molt clar que havien de ser presents en aquest treball, així doncs les col•laboracions de gent com el mateix Jordi Armengol, Jordi Mena de Jarabe de Palo, Adrià Farré dels ex-mai toquem junts o el Mallorquí Jaume Anglada, donen un toc i molta mes diversitat al resultat final del disc. Un Petit Viatge, inclou deu maneres de dir a la vida, que sempre s’ha de mirar endavant, 10 cançons sota una base musical molt acurada i una gran importància en el tractament de la veu de XavisS.