CatFòrmula Musical : Amaral - "Camins"

11 Set 2007

Costa molt de trobar cantants que versionin cançons catalanes, encara que hem tingut entranyables sorpreses, com quan en el recopilatori de versions de temes de la banda Sopa de Cabra, els aragonesos Amaral van versionar el tema "Camins", que podem escoltar en aquest video casolà de bona factura pel que fa al seu contingut fotogràfic.


 

CatFòrmula Musical : Detectors - "Quan l'alba queda lluny"

11 Set 2007

Reculem cap al rock català de finals dels vuitanta, per a trobar una de les poques bandes on la veu l'ha posat una dona. Es tracta de Detectors, i hem pogut recuperar la seva actuació al Zeleste el 1989, amb el tema "Quan l'alba queda lluny".


 

CatFòrmula Musical : Estanislau Verdet - "M'agradaria ser un lemür"

11 Set 2007

Sí, no ens enganyem, surfejavem per l'hiperespai... bé, pel youtubespai, ehem... I en comptes de trobar una versió digna de la nostra entranyable cançó "Baixant de la font del gat", m'he ensopegat amb un tema més propi del teatre de l'absurd que de la música... Però és que a Catalunya tenim diversos talents de l'absurd plasmat en cançó, Un dels que s'ha apuntat últimament al carro, amb un nou moviment anomenat lletgisme, és n'Enstanislau Verdet, però en comptes del tema "Farsant per la font del gat", per ara gaudirem d'un altre tema, "M'agradaria ser un lemür", aquí a CatFòrmula Musical.


 

CatFòrmula Musical : Guillermina Motta - "Remena nena"

11 Set 2007

De música símbol de la Nació n'hi ha per a tots els gustos, i si no que li preguntin a qualsevol catalanet o catalaneta si no sent quelcom a l'escoltar el tema de la Guillermina Motta "Remena nena", ara a CatFòrmula Musical en versió muntatge per a karaoke!!! Disfruteu del video, que és igual de genial com la cançó ;-)


 

CatFòrmula Musical : Lluis Llach - "L'estaca"

11 Set 2007

I ara, un himne que, des de Catalunya, s'ha extés per altres països, com a símbol de la lluita per la llibertat davant de l'opressió. Lluís Llach ha creat moltes cançons boniques, però si per alguna cançó se li recordarà sempre serà per aquella que parla de l'avi Siset. Sí, parlem de "L'estaca".


 

CatFòrmula Musical : Montserrat Caballé - "L'Emigrant"

11 Set 2007

Una gran veu femenina catalana en el món de l'òpera, Montserrat Caballé, ens ofereix aquesta versió del tema d'Amadeu Vives "L'Emigrant", interpretat en el Liceu l'any 2004.


 

CatFòrmula Musical : "El Cant de la Senyera"

11 Set 2007

Un altre tema que els catalans tenim presents, especialment durant la Diada Nacional de Catalunya, és "El Cant de la Senyera". Al youtube hi ha un altre video que està fora de servei doncs els administradors de Youtube han prohibit l'accés (ves a saber que hi ha passat, res de bo per als catalans i catalanes), però encara ens queda aquest altre video casolà amb el que sembla ser una versió de l'Orfeó Català.


 

CatFòrmula Musical : Marina Rossell - "De què parles, habanera"

11 Set 2007

Continuem amb temes musicalment arrelats a Catalunya. Ara anem al Penedès per a escoltar de la veu de la Marina Rossell un tema que forma part de les nits marineres d'estiu del Principat. No, avui no toquen gavines voladores. A CatFòrmula Musical us convidem a fruir d'aquest tema de l'any 1993, "De què parles, habanera".


 

CatFòrmula Musical : La Trinca - "Un, dos, tres, botifarra de pagès!"

11 Set 2007

Continuem, d'una manera més lúdica, amb la nostra diada patriòtica. La Trinca ens repassava, durant els últims mesos abans de l'expiració del Dictador, les excel·lències de la Nació Catalana i els seus símbols, en un tema desenfadat, on barrejava la música de la sardana amb la rumba catalana, per alegrar-nos el dia amb un tema tan blaugrana com "Un, dos, tres, botifarra de pagès!". Aquí, a CatFòrmula Musical:


 

CatFòrmula Musical : Escolania de Montserrat i Pascal Comelade - "Els Segadors"

11 Set 2007

Hi ha un tema que si cada día ha de sentir-se en el cor d'un català, però si més no com a mínim un cop l'any, l'onze de setembre, aquest és "Els Segadors",  l'Himne de Catalunya. En l'acte oficial de l'any 2006 al Parc de la Ciutadella vam poder escoltar la versió instrumental del nord-català Pascal Comelade, amb les veus del cor de l'Escolania de Montserrat.