Leb i Sol i la nova versió de "Raspukala Sar Planina". A més, 8 videos nous a Top Clips Musicals

1 Jun 2007

En la meva plana de Myspace afegeixo alguns videoclips referents als grups musicals que tinc agregats com a amics, o relacionats amb els territoris sobre els que intento promoure la música a banda i banda dels dos blocs (els Països Catalans i les repúbliques Ex-Yu). Avui he renovat alguns dels videos que tenia a la plana del Myspace, i aprofito els videos que trec (per posar-ne de nous) per actualitzar la web Top Clips Musicals, on també afegeixo videoclips d'altres indrets. La veritat és que amb tot l'enrenou de la participació dels andorrans Anonymous a Eurovisió, la plana de Top Clips Musicals feia gairebé dos mesos que la tenia abandonada, i ja calia afegir-hi nous continguts!

Aquesta és la llista de videoclips que avui he afegit a Top Clips Musicals:

Leb i sol - Raspukala Sar Planina (Macedònia, versió 2006. Rock - New Age)

Obrint Pas - El foc i la paraula (País Valencià, 2004. Ska)

Intruder - Sensation (Sèrbia, 2006. Electro/pop) 

Concert de tribut al grup Indexi a Skenderija - Sarajevo - (Bòsnia i Hercegovina) 

Siddharta - Male Roke (Eslovènia, 2006. Pop-rock simfònic) 

Gwärroteville en concert al Dijous de Rock d'Andorra la Vella (Andorra, 2006. Rock dur) 

Papa:Noes - Ardent (Catalunya, 2003. Indie Pop) 

Jonsi / Í Svörtum Fötum - Þú sem ert mér allt (Islàndia, 2003. Balada Pop-rock)  

I aquesta és la llista de videoclips disponibles en el meu Myspace:

Anonymous (Andorra) - Salvem el Món (acústic) 

PAPA:NOES (Catalunya) - Recopilatori de cançons de l'àlbum MONO (2002)

Dubioza Kolektiv (Bosna i Hercegovina) - Svi u štrajk

Skroz (Bosna i Hercegovina) - Bosno igraj

Lluis Cartes(Andorra) - Camina descalç

Leb i Sol (Makedonija) - Raspukala Sar planina

 

Leb i Sol, la mítica banda de la música ex-Yu que fusiona rock, jazz i ethno. 

Res, per si us fa una mica de mandra visitar amdues webs, doncs aquí us deixo algun videoclip per a que el disfruteu. Es tracta del tema "Raspukala Sar Planina", de la mítica banda macedònia de música barreja de rock dels 80 i new age Leb i Sol, coneguts de fa molts anys en els països que conformaven l'antiga Iugoslàvia. "Raspukala Sar Planina" és en realitat una versió d'una cançó tradicional macedònia, de molt bella factura, i que és un dels estandards de la música que fan els Leb i Sol.

Aquesta versió de la cançó la van gravar durant l'octubre del 2006 als estudis "Tra, la, la" d'Skopje, i també forma part del seu àlbum DVD/CD "Live in Macedonia", que es va posar al mercat a finals del 2006. La promoció del disc ha portat un altre cop a Leb i Sol a actuar a Belgrad, Novi Sad, Zagreb, Rijeka, Split, Ljubljana, Skopje, Mostar, Sarajevo i Tuzla.

Leb i Sol es va fundar l'1 de gener del 1976 a Skopje (Macedònia). Aquell mateix any van gravar la seva primera maqueta als estudis de Radio Skopje. L'any 1977 van actuar per primer cop fora de Macedònia, essent el seu primer concert a Novi Sad (Vojvodina - Sèrbia), foren convidats al Festival Jove de Subotica i el varen guanyar. Van ser teloners de la més mítica banda de l'aleshores Iugoslàvia, la banda de Sarajevo Bijelo Dugme (d'on va sortir el ara mític per les seves bandes sonores de pel·lícules Goran Bregovic). El setembre del 1977 van grabar als estudis de la Ràdio i Televisió de Novi Sad el seu primer àlbum, "Leb i Sol 1".

La música dels Leb i Sol és una fusió de rock, jazz i música tradicional macedònia, i les seves composicions són principalment instrumentals, encara que en algunes podem gaudir també de la veu dels components de la banda macedònia. La banda, després de gravar diversos àlbums i recòrrer diversos països durant les seves gires, va separar-se als gairebé 20 anys de la seva formació, actuant per últim cop en el club Milos de Tessalònica el desembre del 1995.

L'abril del 2006, els macedonis van decidir reunir-se un altre cop, per tal de muntar el Tour del 30è aniversari 2006, i gravar un doble CD i DVD amb les actuacions de la seva gira. Per a aquest recopilatori de les seves actuacions en viu durant la gira del 30è aniversari, han gravat una nova versió de la popular "Raspukala Sar Planina", de la que també han gravat un video per a la seva promoció, i és el que us presentem tot seguit. Video va...