Si l'any passat Estònia va cantar dos cops, enguany li toca a Suècia...

11 Mai 2006

Bé, l'any passat, al festival d'Eurovisió, van participar dos grups femenins estonians a Kyiv 2005. La sort va ser diferent per a les dues formacions. Mentre el grup Suntribe va representar el seu propi país, Estònia, amb la cançó "Let's get loud", una cançó jove, divertida i extrovertida (encara que no pas del meu gust), i no va aconseguir superar la semifinal, l'altre grup femení estonià, les Vanilla Ninja, van representar la Confederació Helvètica amb una sort molt diferent, doncs van superar el tall de la semifinal amb la cançó "Cool vibes" i es van plantar a la final d'Eurovisió 2005, on van repetir la mateixa posició que en la semifinal, la vuitena posició, aconseguint classificar el país alpí directament per a la final d'Eurovisió d'enguany, el proper 20 de maig.

I perquè tan de rotllo amb Estònia? Doncs mentre l'any passat vam tenir deu estonianes sobre l'escenari, enguany ens quedem sense estonianes, i el seu lloc per representar Estònia serà ocupat per una cantant sueca. Sandra Oxenryd cantarà la cançó "Through my window", una cançó que entra dins del pop-rock amb tocs eurovisius dels típics que s'envien gairebé cada any des de Suècia, i que enguany es troba amb un clònic a la república bàltica d'Estònia.

Aquí va video de Sandra amb "Through my window", valoreu vosaltres mateixos:

D'altra banda, Suècia també tindrà la seva pròpia representant. I per primer cop haurà d'enfrontar el pas per la Semifinal d'Eurovisió el dijous 18 de maig, a l'igual que Estònia.

Suècia serà representada per Carola, una dona madureta amb una llarga carrera professional en el món de la cançó que es remunta al 1983. Carola Häggkvist ens porta una balada eurovisiva titulada "Invincible". Dos temes, el suec i l'estonià, molt similars en estil... Qui guanyarà el passi a la Final del dia 20 de maig? Video va de Carola:

 (Segueix)