17.11.08

HURACÀ o ESCLAFIT

Publicat a General | 12:34

La matinada del 2 de novembre, a Teresina la meva dona i a mi , ens va despertar, uns sorolls de tempesta i pluja, que mai aviem sentit.

 

Vivim al quart pis de la avinguda President Macià, davant dels jardins de “Mas Iglesies”.

Obrirem la persiana de una finestra de l’habitació, per veure el que passava, i ens quedarem sorpresos.

Aquell fenomen era espectacular, avia’m si ho podem explicar; el vent que feia, barrejat amb la pluja, recargolava els arbres, com si volgués fer paperines, al temps que sentíem un gran xiuli’t musical, acompanyat per llamps i trons, mol forts; va marxar la llum, estàvem a fosques, i una mica preocupats.

Que era allò tan estany?

Va torna el llum i va anar afluixant la virulència del fenomen, fins que va quedar la cosa calmada, plovent mol intensament sense sorolls però.

A l’endemà per tot Reus hi havia, arbres arrencat, i moltes rames trencades dels que havien aguantat l’envit, parets caigudes i senyal de tràfic tombades.

Ara ja sabem el que va passar; un diari del 11 de novembre, anunciava que, El Consorci d’assegurances es farà càrrec dels danys que va ocasionar l’esclafit a Salou.

Pues si senyors, nosaltres no ho hauríem descrit de forma mes entenedora, no era un remolí qualsevol, verdaderament era com un ESCLAFIT.

El diccionari diu Esclafit – donar cops sorollosos – posar-se bruscament a plora i riure.

La veritat, era una tempesta poc comuna, si fou un huracà, era mol (esclafitós).

NOTICIA 1

NOTICIA 2 EL PUNT 

QUE ÉS ? 

 

Josep Maria Sabaté Pena.