Ramon C.T. (cronista tarragoni)

10 Jun 2009

Hola a tots, em presento, soc en Ramon C.T, el nou cronista cibernètic de la ciutat. Però no nomes soc cronista, també he estudiat per superheroi, el superheroi tarragoní.  Quan un ciutadà de bo crida el meu nom, o quelcom de paregut, actuo ràpidament, cibernèticament i soluciono l’enrenou. Ramon!, mamon!,cabron!, camion!..... allí hi vaig. Es el que te ser dur de superoïda. Aquell dia no em van deixar els apunts..... mals companys!

Últimament tinc molta feina. No fa ni cinc minuts, al final de la Rambla Vella, davant del Saavedra.

Un crit que semblava el meu nom!!! Hi vaig.

“Listillos” de no més de divuit anys, dins de cotxe tunejat, passant del cedeix el pas del carril dret envers l'esquerra. Música a saco, tots tatuats i amb gorretes posades de qualsevol de les maneres. Rient i tancant el pas al conductor que te preferència, espitjant-lo cap el carril de pujada per on venia l’autobús urbà.

Crit histèric del bon conductor, i els ninyatos espitjant i rient.

Arriba Ramon CT. Rebobino el meu rellotge superguai que lo flipas i tiro deu segons enrere. Ara,els tunejats, de cos i cotxe, encara estan a la sortida de la Rambla Vella. Riuen i es trenquen l' oïda amb el txumba txumba a tope.

Matxi, matxin, matxintet (paraules de conjur tarragonines), els cinturons de seguretat bloquegen als habitants del tuning, s’espanten, perquè no saben que es aixo negre i allargat que lis agafa pel pit.  La musica es torna mes hortera si cab, en una freqüència que nomes escolten ells. Camilo Sesto i Morir de Amor Non stop. Les llaunes de cervesa es transformen en aigua del Carme, que ben a prop estan de la seva antiga seu. I per acabar, injecció intravenosa -que no han dit que no, no us penseu!!, no se per que serà!!!- d’humilitat i educació. Però això últim ha estat nefast, lis ha fet al·lèrgia, deuen necessitar sobredosis o una teràpia mes perllongada.

En fi, s’han quedat calladets, amb el cotxe parat i sense molestar a la circulació, fins que ha vingut l’urbana per la sortida del cole, i com que no tenien cap paper, ni permís de conducció, doncs capa xirona.

No us feu il·lusions , ni han entrat, a xirona no si va sen dolent a diari.

Al menys, el superheroi de Tarragona ha evitat un accident.

Fins la pròxima aventura.