Sumar esforços contra la violència masclista

25 Novembre, 2007 23:59
Publicat per bego, Escric

Fa pocs anys, fins al 2000 o 2001, més o menys, encara es considerava la violència de gènere quelcom molt relacionat amb el món privat i on era difícil posar-se. Ara, la situació ha canviat molt, tenim una xarxa social més preparada per atendre les dones maltractades, jutges i policies especialistes en el tema i una llei que les protegeix molt millor. Tot i això, segueixen morint dones, onze a Catalunya en el que portem d'any. Per això han estat tan importants tots els actes que s'han convocat aquesta setmana de rebuig a la violència masclista, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Dijous, Montserrat Comas d'Argemir, magistrada, vocal del Consell General del Poder Judicial i presidenta de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere, va fer una magnífica conferència a la Cambra de Comerç organitzada per la subdelegació del Govern on Roser Recasens està fent una gran tasca ajudant les dones tarragonines que es troben en situacions difícils.

Divendres, la meva companya de consistori Victòria Pelegrin va llegir el manifest que totes les institucions han subscrit aquests dies en un acte molt emotiu davant la porta de l'Ajuntament. Va ser després quan es va presentar la nova regidoria de polítiques d'igualtat, en la que han col·laborat activament Roser Cerdà i Montse Garcia, ajudant a fer realitat una de les eïnes estratègiques per fer allò que el nou Govern de Tarragona s'ha proposat, un canvi de prioritats on les persones, i en aquest cas les dones, són el més important.
 


No puc deixar d'esmentar l'acte que es va dur a terme ahir a Girona, en el marc de la Sisena Conferència Nacional del PSC, i al que també vaig assistir, i el que s'ha dut a terme avui diumenge a la Rambla Nova de Tarragona, organitzat per la Generalitat, amb el Delegat del Govern, Xavier Sabaté, i la representant de l’Institut Català de les Dones, Isabel Salas. 



Tot suma. Són gests simbòlics amb molta força per canviar una realitat que malauradament encara existeix, però encara hi ha
esperança
 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , ,