A Tarragona, més inversió que mai

06 Novembre, 2007 02:52
Publicat per bego, Publico

Sumar sempre, buscar complicitats institucionals, liderar des de la generositat, defensar per damunt de tot els interessos de la ciutat sense confrontacions gratuïtes.  Aquestes són les eines que el Govern municipal aplica per construir una Tarragona millor, amb més oportunitats per tothom i que esdevingui un referent al Camp i a Catalunya.

És un camí de canvi, que s’ha iniciat en un punt més endarrerit del que esperàvem, perquè el nou Govern de Progrés es va trobar amb molts deures pendents, però els farem tots i n’impulsaren de nous, estem treballant amb força des el primer dia. Una nova etapa amb prioritats diferents, on la ciutadania és el centre, i que ha suposat també un canvi radical de formes des del primer dia de govern. Per primer cop després de molts anys, Tarragona té un Ajuntament que suma, en lloc de restar, que s’interessa i hi col·labora amb al resta d’administracions en tot allò que beneficia la ciutat i que confia en Tarragona, capital.

La complicitat institucional és quelcom que havia estat oblidat i per això és comprensible que sigui una forma de treballar que, malauradament, alguns encara refusen acostumats a la baralla contínua (la confrontació sempre ha estat la seva eina, fins i tot quan governaven els del seu propi color). Aquesta manera de fer ha passat a la història, els ciutadans saben que ara l’Ajuntament treballa colze a colze amb els Governs de la Generalitat, l’Estat, Diputació, etcètera, per tal de desbloquejar els problemes històrics que arrossega la ciutat.

Les esmenes socialistes, anunciades aquesta setmana, als pressupostos de l’Estat, amb un milió d’euros pel projecte de remodelació de la façana marítima, mig milió per la supressió a nivell de la plaça dels carros i 300.000 euros per redactar el projecte de rehabilitació del nou mercat de Tarragona, han estat una magnífica notícia. La inversió de l’Estat a la circumscripció s’incrementarà un 48 per cent i es tiraran endavant tots els projectes que històricament restaven pendents en matèria d’infraestructures: tercer carril de l’autopista, autovia Tarragona-Montblanc, desdoblament de la N340, port, aeroport...

Aquesta setmana, també s’ha donat a conèixer el projecte de pressupostos de la Generalitat, amb 25,8 milions d’euros per la ciutat de Tarragona, un 52% més que l’any passat. S’han definit partides importants dedicades a projectes de caire social, com l’ampliació del Centre d’Assistència Primària (CAP)els de Sant Pere i Sant Pau i la construcció del CAP de Sant Salvador, o els gairebé 5 ME d’inversió per la residència de gent gran Mare de Deu de la Mercè.

En definitiva, el 2008 serà un any històric per Tarragona i pel Camp en general en quant a nivell d’inversió de l’Estat i de la Generalitat. Se solucionaran els dèficits històrics producte de la desinversió que ha patit el nostre territori durant anys amb projectes que milloraran la vida quotidiana dels tarragonins i tarragonines i que a l’hora generaran més i millors oportunitats pels sectors socioeconòmics. Des del Govern municipal estarem molt pendents de fer seguiment perquè es compleixin tots els compromisos, treballant amb lleialtat institucional i amb exigència de resultats.

Begoña Floria, portaveu del Grup Municipal Socialista

Article publicat al Més Tarragona, el 5 de novembre de 2007

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs