Paper ecològic o paper reciclat?

15 Octubre, 2007 08:07
Publicat per 5sentits, General

Vinga, que som 15, i avui toca post mediambiental pel BlogActionDay!

De què parlarem? Doncs de la matèria primera dels llibres... el paper! És molt important que tinguem en compte que els recursos de la Terra són limitats. Per això, ja fa dies que a casa nostra reciclem paper per tal que li puguem donar una «segona oportunitat». De papers reciclats n'hi ha de moltes classes, però la principal diferència que existeix és entre aquell paper que és «totalment» reciclat (que és el paper reciclat pròpiament dit) i aquell que només ho és en part (que és el paper ecològic).

I quin és el millor dels dos?, em preguntareu. Doncs tots dos són igual de bons! Que el paper ecològic no continga més d'un 90% de paper reciclat no vol dir que no sia bo per al medi ambient. El paper ecològic ens assegura dos coses molt importants: a) que durant tot el procés de creació del paper s'han utilitzat el mínim de productes químics i b) que les aigües que s'han utilitzat en aquest procés han estat depurades.

I és que el paper ecològic té molta importància, ja que només amb paper reciclat no es podria cobrir tota la demanda de paper que existeix, i amb aquest tipus de paper ens assegurem que cuidem el medi ambient tant com podem. 

Ara, ve l'altra pregunta... què és millor per al media ambient? Un llibre en paper, o un llibre penjat al web? difícil, la resposta, no trobeu?  

 

 

15 Comentaris | 0 RetroenllaçOs technorati tags: , , ,