Un Vila-secà s'ha obert un bloc, en Joan  Clave Morell,  podeu seguir-lo fent click a l'enllaç següent: http://blocs.tinet.cat/blog/joan-clave-morell 

Podeu llegir els seus escrits directament al seu blog, (sembla que des del centro li vam despertar l'interès). També li hem fet un link al blog roll de blocaires vila-secans. 

T’has preguntat mai per què serveixen els blocs? qui els llegeix? per què serveixen? El Divendres dia 21 de Novembre, vine al Punt d’informació Juvenil de Vila-seca carrer de la Font, 12 (http://is.gd/7miu maps) a les 20:00 h on hi farem una xerrada tertúlia per tractar el tema.

 

Ballada dels gegants el dia 8 de novembre al castell de Vila-seca.

Acte de commemoració de la carta de donació i confirmació que

el rei Pere I el Catòlic feu als germans d'Olzina de Vila-seca.

 

 

Acte de commemoració de la carta de donació i confirmació que el rei en Pere I el catòlic

feu al germans d'Olzina de Vila-seca. Ahir dia 8 de novembre.

800 Anys
Petit recorregut del esclafit o tornado

Aquesta tarde hem sortit per veure el mal que va fer l'esclafit o tornado. Hem sortit de Vila-seca pel camí de Cambrils fins el cementiri de Salou, la veritat que fa esgarrifar, com es poden arrencar aquests arbres! passant pel vial, viatge que fem a diari per anar a treballar he fet les fotos a ca Cardona i ens hem fitxat que els arbres estan tots tombats a la mateixa direcció.
Seguint pel vial cap a Cambrils ens hem trobat un pi tot "esqueixat" no tombat. Desprès hem arribat a la platja, quina calma la mar avui, però quin desastre tot es ple de brutícia i de tota mena. Bé podeu veure les fotos.
Aquest hivern de llenya no en faltara,no.

 

Per obtenir-ne un kilo aproximadament.

Per fer la pasta base:
- 1/2 kg. d'ametlles ratllades
- 1/2 Kg. de sucre
- 1 patata o moniato de 200g (bullits)
- 1 rovell d'ou

-Es recomana: deixar reposar la pasta 24 h.

Es barregen tots aquest ingredients i tindrem la pasta base. Es deixa reposar 4 hores.

Amb 150g de pinyons: Es fan boletes, es passen per clara d'ou batuda i s'hi enganxen els pinyons.

Amb un pinzell es pinten amb rovell d'ou per donar un color daurat.

Es poden fer amb diversos gustos i formes. Afegint-hi:
- coco ratllat
- cacau en pols
- cafè en pols
- ratlladura de pela de llimona, etc.

Es couen al forn al màxim uns 5/10 minuts.

VIGILEU QUE NO ES CREMIN!

Vila-seca

Fa uns dies que surto a caminar, m'encanta mirar el paisatge, l'ultim tomb que vaig fer em vaig trobar un paisatge molt diferent, encara no hi havia passat caminant per aquesta zona. Diuen que Vila-seca es una ciutat dormitori, aquestes imatges em fan pensa que si. De fet pels carrers vaig trobar poques persones.Em vaig preguntar aquest el futur que volies per el teu poble? No em vaig saber respondre .....

 

Hi ha una quantitat de paraules i expressions que al llarg dels segles han donat fesomia pròpia a tots el territoris. Al nostre poble també.

 

 (Segueix)
«Anterior   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 35 36 37  Següent»