Visió particular

11 Jul 2010

"Estimat amic, si a Madrid entenen que no se'ns pot dir als catalans si ens hem de sentir o no catalans, o com ens hem de sentir catalans els catalans, començarem a anar per bon camí.

Si a més a més, el conjunt dels espanyols entenen que Espanya és Espanya, i no només les dos Castelles, podrem els catalans començar-nos a sentir bé a Espanya.

Per la part que em toca com a català, respecte el País Valencià, reconèixer que els Catalans ens hem de sentir Catalans, respectant les fronteres marcades a l'actualitat, i que aquells que parlen de Països Catalans van molt errats, doncs els Catalans som Catalans, els Andorrans Andorrans, els Mallorquins Mallorquins, i els Valencians Valencians. Si algun cop s'ha de reclamar alguna cosa més enllà de Catalunya, l'únic que té sentit és que es torni a muntar la Corona d'Aragó, on cadascuna de les parts que la composaven conservava la seva sobirania respecta a la resta. Però em sembla que el que comento en aquest paràgraf, per molt raonable que em sembli, no ho firmarà ningú, ni a Catalunya, ni a València, ni enlloc.

I sí, la classe política, (la catalana i l'espanyola), ens estan manipulant, i nosaltres els catalans caiem de quatre grapes, empalagant-nos amb una mel que ens enganxa i no ens deixa volar.

Golpisme es tant un TC que ens diu als Catalans que no ens podem sentir nació (hi ha algun problema per que Espanya sigui una nació de nacions?) com una classe política catalana que des que Pujol va dir que es jubilava només sap buscar excuses per omplir titulars sense posar solució a problemes reals a Catalunya (com ara són la destrucció de la xarxa empresarial i dels llocs de treballs corresponents, l'atur, etc), com un PSOE i un PP que utilitzen Catalunya per assolir rèdits electorals a la resta de l'Estat.

Mentre aixó continui així, i no hi hagi opció a tornar a una normalitat còmode per a tothom, si em fan escollir, si m'obliguen a escollir, ho tinc clar: SÓC CATALÀ.

Es pot ser català dins d'Espanya? SI, com es pot ser català o espanyol dins la Unió Europea. Posem-nos en marxa per a una nova i més potent Espanya tots plegats, i deixem en la sol·litud merescuda a aquells que fan servir el poder públic que deleguem la ciutadania per assolir els seus objectius personals, menyspreant el bé comú i els seus electors, dels que només se'n recorden cada quatre anys."

 

Repercussió internacional:http://www.independent.ie/breaking-news/world-news/catalan-protest-over-court-ruling-2253996.html
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,705814,00.html
http://tsf.sapo.pt/PaginaInicial/Internacional/Interior.aspx?content_id=1615452

http://www.rtvslo.si/svet/foto-katalonci-smo-narod/234450

Noticiari (breu) de la primera cadena pública eslovena d'aquest matí ... veure minut 1:05   http://tvslo.si/predvajaj/tuttoggi-ii-edizione/ava2.75710192;;