Perquè Reus o Tarragona han de ser la capital de la vegueria del Camp de Tarragona?

6 Des 2009

Bé, en resposta a l'article que escriu el portaveu popular a l'Ajuntament de Tarragona Alejandro Fernández a delCamp.cat, titulat "Capitalitat i competència", aquí va la meva resposta (comentari que trobareu en el mateix article citat):

 

Doncs perquè Reus o Tarragona han de ser la capital de la vegueria del Camp de Tarragona?

Continuo defenent el treball en xarxa, que vosté considera de vellut... I si vol que em posicioni més clarament, doncs li diré que si entre Reus i Tarragona hi han d'haver picabaralles sobre qui és capital, i aixó ha de portar a la ruïna de molts projectes de futur al Camp de Tarragona, doncs amb consens o sense, ni Reus ni Tarragona han d'assumir la capitalitat del territori, que ha de ser cedit a una tercera ciutat amb les qualitats per acollir aquesta capitalitat.

Així s'ha fet a Extremadura (Mèrida, capital en comptes de Badajoz o Cáceres), al País Basc (Vitòria capital en comptes de Bilbao o Donosti) o a Galícia (Santiago capital en comptes de qualsevol de les capitals de província gallegues o Vigo), perquè el Camp de Tarragona no pot tenir la capital en un municipi que no sigui ni Reus ni Tarragona?

Particularment, penso que Vila-Seca presenta la situació geogràfica òptima per ser-ho. El municipi es troba al centre geogràfic i demogràfic de la Vegueria del Camp de Tarragona, i té connexió directa per carretera i ferrocarril amb les principals ciutats del Camp.

Ja veieu que em posiciono: Aeroport de Reus-ANTONI GAUDI i capital de la vegueria del Camp de Tarragona per a Vila-seca de Solcina. I a partir d'aquí, a treballar en xarxa. Alguna pregunta més que necessiti respostes de "vellut"?