La Crisi Econòmica: Vamos a contar mentiras, tralarà - Recordem el debat Solbes-Pizarro (I).

4 Oct 2009

Bé, veient la situació econòmica actual a Catalunya i a l'Estat Espanyol, anem a fer una mica de memòria, encara que només una mica (qui vulgui fer encara més memòria, que es posi a investigar i a aportar informació verídica sobre la taula).

Aznar volia que el seu partit guanyès unes eleccions negant tota evidència policial i científica que els atemptats de l'11-M a Madrid tenien caire islamista. Era ja una malaltia dins les files del Partit Popular fer responsable al moviment terrorista ETA de qualsevol atemptat, petit o gran, doncs les eqüacions polítiques del senyor Aznar i del seu equip de govern i del seu equip de partit era que per guanyar eleccions s'havia d'estar criminalitzant tota proposta identitària que provingués de territoris que no s'identifiquen amb la cultura castellana o els seus derivats. I veritablement, ETA s'ho ha anat posant fàcil per ajudar a criminalitzar tot moviment independentista, per molt pacífic i democràtic que sigui. 

La societat espanyola va saber reaccionar en tres dies a les grans mentides que es van gestionar des de l'equip Aznar, i va enviar el seu partit a l'oposició. Veritablement, el nacionalisme espanyol va sortir derrotat per segona vegada per part de la banda terrorista ETA, o més aviat de les actituts obsesives dels governants espanyols del moment per utilitzar ETA per obtenir rèdits electorals, doncs, malgrat que el terrible acte sanguinari de l'11-M només mereix la nostra repulsa,  ETA en aquest cas no tenia res a veure amb aquell acte criminal. Recordem que el PP d'Aznar va arribar al poder en el seu dia gràcies als GAL del PSOE.

 

Però a vegades l'electorat espanyol és borni (i el català també, malhauradament, encara que en aquest cas només d'un ull, i no dels dos, del de l'esquerra, quan es tracta de votar a nivell espanyol), i a les Eleccions Generals Espanyoles vam poder assistir al que seria un continuu del Govern Socialista liderat per Jose Luís Rodríguez Zapatero: la negació de l'existència de la crisi econòmica... aviat farà un any que ho va reconèixer Zapatero!!!!... Quan ja feia mesos que estava sobre la taula abans del seu reconeixement públic, dient que aquí no estavem en crisi.

Si la societat espanyola va enviar al carrer al partit que governava en el seu moment Espanya i que la va voler enganyar, l'any 2004, com és que el nou govern ha continuat en el poder l'any 2008, quan també va enviar a tot l'electorat espanyol com a veritat absoluta una gran mentida, la negació de la crisi econòmica? Tinc algunes respostes personals, encara que no pas totes les respostes. No va ser fins a que el PP va tornar a quedar a l'oposició el 2008 que Mariano Rajoy no va fer un cop de timó, renovant l'equip directiu del PP, que fins aleshores havia mantingut a la direcció els mateixos que l'any 2004 volien guanyar unes eleccions a base d'una gran mentida, manipulant l'acte terrorista de l'11-M, i tractant l'electorat espanyol d'ignorant. Aquest 2008 l'electorat espanyol va deixar-se embadalir i enganyar, i segurament el PP té gran part de la culpa per la raó que he esmentat abans, encara que l'advocat del diable tornés a ser el partit que aleshores detentava el poder, el PSOE.  

Anem a treure la pols sobre com ens van voler, i aquest cop van aconseguir, manipular a l'electorat espanyol (i català, que vam donar 25 escons al PSC), i per aixó publico el primer d'una sèrie de videos penjats al Youtube, on podem gaudir del debat electoral entre els màxims representants econòmics dels dos partits majoritaris a l'arc parlamentari espanyol, PSOE (representat per Pedro Solbes, alacantí del Pinós), i PP (representat pel fugaç Manuel Pizarro, nascut a Terol)...

 

 

Pedro Solbes, al debat electoral retransmés per televisió el 21 de febrer del 2008, defensant la candidatura del PSOE davant de la del PP durant la campanya electoral per les Eleccions Generals Espanyoles del 2008: 

"Yo lo que creo que lo que hay es una cierta desaceleración, unos factores externos, y a veces algunos problemas generados internamente, y algunos me preocupan, se lo tengo que decir muy honestamente y con todos mis respetos. En algunos casos tengo la sensación, señor Pizarro, que ustedes están convocando a la crisis, que no están buscando soluciones, sinó creando problemas. Hemos tenido algunas intervenciones, en mi opinión lamentables, en las últimas horas, de una persona importante de su partido, referente a la solvencia de nuestro sistema financiero. Usted como expresidente de la CECA y expresidente de una caja y conocedor del mundo financiero, ¿le parece razonable hacer afirmaciones de ese tipo, cuando además no son ciertas?  "