RTVE i Gestmusic ens deixen als catalanoparlants sense poder votar pel català a Eurovisió...

28 Abr 2009

Fa unes setmanes es va fer un sorteig per a decidir el repartiment dels estats participants al Festival d'Eurovisió entre les dues semifinals que es celebraran el proper dimarts 12 i dijous 14 de maig a Moscou. La final serà dissabte 16 de maig. Els Big 4 (Alemanya, França, Gran Bretanya i Espanya) juntament amb el guanyador de l'última edició i organitzador de l'event (Rússia) participen directament a la final del 16, i entren també en el sorteig de les semifinals per saber a quina de les dues semifinals poden votar.

A l'estat espanyol, on vivim malauradament més de 10 milions de catalanoparlants, li va tocar emetre i votar la primera semifinal, la del dia 12 de maig, on tenim a Andorra que estarà present per sisè any consecutiu a Eurovisió, cantant en català i anglès el tema "La teva decisió" per part de la cantant danesa resident a Andorra Susanne Georgi.

Fins aquí tot "bé", els catalans que seguim Eurovisió podiem gaudir de la representació andorrana un any més.

Però vet aquí que RTVE i Gestmusic han sol·licitat a la UER que en comptes de transmetre la semifinal del dimarts, volen emetre la semifinal del dijous, amb la qual cosa, els catalanoparlants ens quedem amb un pam de nas, i no podrem gaudir de la interpretació andorrana ni votar per ella, osigui, RTVE li manlleva ja 10 o 12 punts dels catalanoparlants a Andorra (el 12 podia ballar entre Andorra i Romania, des del televot espanyol, segons les previsions a priori). La UER ha accedit a la petició.

RTVE i Gestmusic ens posen més difícil que el català soni per primer cop a la Final d'Eurovisió (fins ara Andorra mai ha superat el tall de les semifinals)...

Noves males notícies per als catalanoparlants, i un motiu més, per molt "cursi" que sembli el motiu, per dir ben alt i ben clar: ADEU, ESPANYA!!!!

 

PD: Diuen algunes males llengües que tot aixó ha estat causat per que el "Estado de la Nación" es debatrà els dies 12 i 13 de maig... Si RTVE té dos canals en analògic i quatre (o més) en digital... Quin problema hi havia en retransmetre els dos events alhora, cadascun pel seu canal?