Andorra a Eurovisió 2009... Ja es coneixen els tres finalistes a representar el Principat!

22 Des 2008

La cantant danesa Susanne Giorgi, el cantautor andorrà Lluis Cartes i el duo format pel català Marc Durandeau i el baríton andorrà Marc Canturri són les tres opcions finalistes a representar el Principat a Eurovisió.
Tres programes especials els dimecres 14, 21 i 28 de gener, i la final nacional el divendres 30 de gener serviran per presentar les cançons i per a que els televidents d'Andorra Televisió i un jurat decideixin quina de les tres propostes representarà Andorra a Moscou al Festival d'Eurovisió del 2009.

Portada del primer àlbum de Lluis Cartes, Camina Descalç

Portada del primer àlbum de Lluis Cartes, Camina Descalç

Susanne Georgi forma part del duo conegut internacionalment Me&My, en el que cantava amb la seva germana Pernille.

Susanne Georgi forma part del duo conegut internacionalment Me&My, en el que cantava amb la seva germana Pernille temes com "Dub i Dub" o "Two are stronger than one".

El cantautor i compositor català Marc Durandeau formarà un duo amb el baríton andorrà Marc Canturri amb el tema Estrelles d'Or

El cantautor i compositor català Marc Durandeau formarà un duo amb el baríton andorrà Marc Canturri amb el tema Estrelles d'Or

Aquest passat dissabte 13 de desembre ATV va donar a conèixer a l'Informatiu Vespre els tres finalistes sel·leccionats d'entre les 107 propostes rebudes per la parapública andorrana per tal de representar Andorra en el Festival d'Eurovisió del 2009 que es celebrarà els propers dies 12, 14 i 16 de maig a Moscou.

Al final, després de rebre 15 propostes de cantants, 64 composicions i 28 projectes tancats (intèrpret i cançó en un sól paquet), Andorra Televisió es va decidir per tres projectes tancats. L'andorrà Lluís Cartes es presenta amb el tema "Exhaust", peça de la maqueta del que serà el seu segon àlbum publicat, i que continúa amb la filosofia del seu primer disc "Camina descalç".

La danesa resident a Andorra ja fa tretze anys Susanne Georgi es presenta amb una cançó up-tempo titulada "Get a life", que serà traduïda al català. Georgi és més coneguda com a component del duo Me&My, format amb la seva germana Pernille, i que va tenir gran ressó en els 90 amb temes com "Dub i dub". Me&My ha intentat dos cops representar Dinamarca a Eurovisió, l'últim cop el 2007 amb el tema "Two are stronger than one". Malgrat quedar en sisena posició a la final danesa, Susanne va poder participar com a portaveu de la televisió escandinava durant el procés de votació de la final d'Eurovisió del 2007.

Per últim, un projecte amb un tema que porta per títol "Estrelles d'or" junta les veus del cantautor i compositor d'Esparraguera Marc Dorandeau amb el baríton andorrà Marc Canturri. "Estrelles d'or" és un himne a la pau, i el títol fa referència a les estrelles que guarneixen la bandera de la Unió Europea. Marc Duradeau va tenir el seu moment de glòria en la música en català al principi dels 90, però després el seu camí professional l'ha convertit en un compositor establert a Nord-Amèrica amb reconeixament internacional en el món del pop i la cançó llatina. La veu principal d'Estrelles d'or la posarà, tot sembla indicar, el baríton Marc Canturri, el component andorrà del paquet Marc&Marc.

Font : elSuplement.com

 (Segueix)