La teva cançó pot arrivar a sonar al Festival d'Eurovisió

4 Set 2006

Andorra Televisió ja ha publicat a la web de la Ràdio i Televisió d'Andorra les condicions per a poder presentar les teves cançons per a la presel·lecció andorrana. Si no composes, però tens bones dots de veu i escènica, també ho pots intentar com a cantant.

Els treballs que entraran a la fase de la preselecció de la parapública andorrana seran els que acompleixin les condicions exigides, i s'entreguin durant el periòde del 15 de setembre al 15 de desembre.

Aquest serà el quart any consecutiu que Andorra participarà al Festival d'Eurovisió. En les seves tres participacions prèvies mai ha assolit participar a la final que es celebre en un dissabte del mes de maig, quedant-se sempre a la semifinal que es celebra durant el dijous de la mateixa setmana de la final.

La primera cantant a participar, a Istambul 2004, va ser l'andorrana Marta Roure, amb la cançó del català Jofre Bardají "Jugarem a Estimar-nos", una cançó que encara ara cueja entre les radiofòrmules de música en català, i fins i tot en el programa de karaoke que Televisió de Catalunya ha programat durant aquest estiu.

A Kyiv 2005 la participació d'Andorra va quedar en mans de la neerlandesa resident a Andorra Marian van de Wal, amb la cançó del basc Rafael Artesero "La mirada interior", que va haver de ser traduïda al català.

Per últim, a Atenes 2006, la representació andorrana va recaure en la jove asturiana resident a Andorra Jenny, que va cantar la cançó composada pel basc Rafael Artesero i escrita per l'andorrà Joan Anton Rechi "Sense tu". No oblidem que Joan Anton Rechi era al mateix temps el responsable de l'equip andorrà de preselecció i participació a Eurovisió durant els anys 2005 i 2006.

Particulament, sabent que les probabilitats de que Andorra passi a la final són bastant difícils, espero que podem tornar a melodies com per la que va apostar Andorra Televisió amb Marta Roure i el seu "Jugarem a estimar-nos", que continuem disfrutant els catalans i catalanes de tant en tant. "La mirada interior" va merèixer una millor puntuació, i es va merèixer representar Andorra l'any 2005. El que no té nom és com han anat les coses aquest any 2006, on repetia el mateix equip organitzador. Esperem que aquest any no hi hagi tongo, ni s'intenti emular la producció d'una òpera.

 (Segueix)