Bon Dia (Andorra): La UGT portarà Andorra a Estrasburg per discriminació en els permisos de treball

27 Jun 2006

Aquí teniu un article de l'edició de demà 28 de juny del 2006 del gratuït diari andorrà "Bon Dia":

La UGT portarà Andorra a Estrasburg per discriminació en els permisos de treball

per Marià Miño. Andorra.
Jun 28, 2006

Els criteris discriminatoris emprats pel Govern en els darrers anys per a la concessió dels permisos de treball i de residència podrien tenir conseqüències més enllà de les fronteres del país. El sindicat espanyol Unió General de Treballadors (UGT) té previst denunciar aquesta situació davant del Tribunal Europeu d’Estrasburg, en una iniciativa que ha estat promoguda per l’Associació de Metges Progressistes.

El secretari general de la UGT al País Valencià, Luis Lozano -un dels impulsors de la denúncia- va confirmar ahir que "el gabinet jurídic de la federació estatal està treballant per denunciar aquesta situació abans de finals de juliol". Tanmateix, Lozano va assegurar que "no busquem cap tipus de sanció; només demanem que es deixi d’actuar contra els drets humans".

 (Segueix)


 

El nou estatut de Catalunya, vist des de Sarajevo

27 Jun 2006

Bé, aquí va l'article publicat el passat 19 de juny al portal SARAJEVO-X.COM sobre com va anar el referèndum del nou Estatut de Catalunya:

Zapatero ha felicitat els catalans per una autonomia més ample.

Jose Luis Rodriguez Zapatero (foto article)

El President del govern socialista espanyol José Luís Rodríguez Zapatero ha felicitat els votants catalans pel "gran recolzament" a l'Estatut per una major autonomia de Catalunya, expresada en el referèndum de diumenge.

Al voltant del 74 per cent dels votants, segons fonts oficials, sobre els resultats finals, han aprovat el nou Estatut de Catalunya, el qual enforteix la seva identitat i li dóna majors poders fiscals i administratius.

Els catalans "s'han manifestat clarament", i amb gran majoria, a la contribució del nou Estatut, va comentar diumenge de matinada Zapatero, el qual s'ha implicat fortament en la redacció del texte, que ha estat criticada durament per l'oposició conservadora espanyola.

El nou Estatut donarà "un major reconeixement a la identitat de Catalunya, la qual tindrà millors instruments en el desenvolupament de les seves activitats", ha afegit.

Catalunya, una de les 17 regions d'Espanya, es troba en el nordest de l'estat espanyol, i disfruta d'una més ample autonomia.

El referèndum refrendat el diumenge és la finalització del procés que va començar el setembre de l'any passat, quan el Parlament de Catalunya va aprobar la modificació de l'Estatut - el document que regula les relacions entre el govern regional i el govern central de Madrid-.

Amb la nova redacció, els catalans es dotaran de l'status de nació.

La resposta dels ciutadans al referendum ha estat relativament escasa.

Molts catalans, a saber, estimen que el pla ofert de major autonomia per a Catalunya és un document que els polítics han fet per als polítics, sense una profunda consulta amb els mateixos ciutadans.

El pla proposat a Catalunya dóna un poder més ample en l'esfera de l'economia i la política, en la gestió de la recaptació i la despesa dels impostos, i en la política d'immigració.

Sarajevo-x.com / FENA
19/06/2006 13:10

 (Segueix)