08.03.06

La inconsciència del PLAGI

Publicat a General | 08:27

Lo meu bloc

REUS

06/03/2006

La inconsciència del PLAGI.

El primer escrit el dedicava als plagis involuntaris, a causa de quantitat de novel·les escrites per tot el mon i amb diferents idiomes,(historiadors, artistes, filòsofs, i professionals de tot tipus), que fa mol difícil fer alguna cosa original sense vestigis de plagi.

Tothom, comença estudiant, condicionat per un entorn, que ell no ha escollit, i ho ha fet influït pels pares, el seus tutors, i també pels amics.

Al rebre la titulació professional, i començar a treballar, en equip o sol, s’ ha de vigilar no caure en el plagi, puix tot el material estudiat ja estava fet, el camí és molt llarg i extremadament dificultós.

A Dan Brown, el jutgen per presumpta violació dels drets d’autor de la novel·la “ El Código da Vinci”, en un tribunal de Londres.

Quant vaig llegir-lo, vaig intuír, que per escriure una novel·la d’aquell calibre necessitava tenir una informació històrica molt nombrosa, i una capacitat fora de sèrie per combinar una historia, tant polèmica.

El mateix vaig pensar amb la novel·la “ La Conspiracion”. Jo soc molt observador de les noticies referents als OVNIS, i al octubre del 1979 ja donava la meva opinió mitjançant la revista periòdica del meu poble, i dels fenòmens viscuts per persones, que havien viscut alguna experiència extraterrestre.

La veritat es que vaig entendre una mica més, que la imaginació no te límits.

Qualsevol dia ens denunciaran per plagi, per dir el que pensem, per que algú ja ho havia pensat abans. Es que no hi ha res que no estigui escrit aleatòriament.

Això va així.

Fins prompte.

José Maria Sabaté Pena.