02.03.06

AL VOLTANT DE LES ENERGIES

Publicat a General | 08:18

Reus, 02/03/2006

AL VOLTANT DE LES ENERGIES

Les dues energies de mes consum son la electricitat i el petroli.

La producció capdavantera d’electricitat, ara per ara procedeix de les centrals nuclears, però també la que mes risc te, de contaminació radioactiva.

Les energies que més tenim al abast i en mes quantitat, son el Sol, l’aigua, el vent i altres menys experimentades.

Els capitalistes de tot el planeta tracten de colonitzar els pous de petroli, en benefici propi, es una matèria primera que mou molts diners curt termini, lo que significa poder econòmic i per tant polític.

El petroli, des de la guerra declarada al terrorisme, i concretament al Irak, a fet pujar el preu del barril, més del 100/100; al gener del 2004 costava 28,83 dòlars, i el febrer del 2006, costa 58,44 dòlars, l’augment del preu ha fet trontollar les economies tan de EE.UU. com de la Comunitat Europea. Els promotors de la guerra ja disposen dels diners generats per la pujada de preu del petroli. Hi ara que?

Molts dels països occidentals que deixaven poc a poc la dependència nuclear, pensant que era un risc que podien evitar, es troben que aviat no podran atendre la demanda de energia elèctrica, i ja proposen noves centrals nuclears, que no son tan perilloses com deien al principi, i així podran disminuir la dependència del petroli; no poden assumir els costos.

Jugar amb foc sense cremar-se sol ho poden fer els dels “ Balls de Diables”

Mols ecologistes contraris a la instal·lació de les primeres centrals nuclears de Ascó i Vandellòs, ja son morts, i mol segur, no els ha matat la radioactivitat.

Quant es fan els estudis per evitar la possibilitat d´un accident, sempre hi ha imprevistos, la perfecció no existeix; la previsió total d’accidents tampoc.

No es faria mai res en lloc esperant l’aprovació de tothom, però necessitem alimentar-nos per viure, i això es compra en diners que es guanyen a canvi de treball, i no hi ha treball sense risc, cosa que sempre assumim els humans amb la evolució.

.

El present ens envolta de riscos en els que podem perdre la vida en qualsevol moment, i mai ens tirem enrere, es que no ens mouríem ni de casa perquè no ens passés res, hi tot i això també ens pot caure la casa al damunt.

Tota aquesta reflexió es deguda al moviment en contra de les centrals eòliques. Fa molts segles, per moldre blat, (en un lugar de la Mancha,) es van construir un molins moguts per la força del vent , el mateixos que “Don Quijote” veia com uns gegants malèfics que envestia amb la seva llança, ell fou el primer ecologista local de la historia.

Però si els avantpassats de Cervantes, no els haguessin construït per alliberar-se de moldre el cereal a ma, no serien els protagonistes d’uns capítols del “Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha”.

Els habitats de Almadén han viscut 2000 anys del Mercuri, hi confirmen el que dic.

Fins prompte.