Reus: Murallas Romanas a 13 km.

27 Nov 2009

 

 

 

Recordo vagament que a la sortida de Reus, quan tornàvem amb el troleibús hi havia un cartell que posava “Murallas Romanas a 13 km”. Reus tenia monuments romans a les afores.

I això era amb el Tio Paco!. Que fem ara doncs estirant-nos dels pels pel nom de l’Aeroport?

Els tarragonins tenim el que em sembrat, com diu la dita. Som una ciutat que no esta orgullosa de com es. Sempre donem preferència als demés i no hem valorat fins fa poc el que teníem. I es clar, ja em fet tard.

Vàrem començar amb el nom de la Universitat. A Tarragona hi havia una de les universitats mes antigues d’Europa, la Universitas Tarraconensis. Com sempre, per no fer mal als senyors de Reus i que no ens diguin que som centralistes, doncs res, una entitat centenària a pastar fang. I apareix la Rovira i Virgili.. Que com diuen els de Reus: URV, Universitat de Reus i Voltants.

Desprès amb el tema de l’AVE. Que ens han deixat un nyap per no voler ser massa tarragonins ni capitalistes. Au, agafem el cotxe, el taxi o el bus i a fer quilometres per agafar el tren, i es clar, el nom de la estació no pot ser Tarragona. Mal menor es Camp de Tarragona, que quan venen els de Madrid o Saragossa no entenen res. Estem a Tarragona o estem al Camp? -diuen.  Doncs senyors, estan al mig del camp, entre oliveres, garrofers i fonolls.

Ara ens posem les mans al cap pel nom de l’aeroport. Els senyors de Reus, han de saber que quan es va voler donar l’empenta a les instal·lacions de l’aeròdrom militar per ser aeroport, les aportacions econòmiques van ser de l’Ajuntament de Reus, si, però també de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació i fins i tot de l’Ajuntament de Vilaseca. I no  precisament l’import major el va posar l’Ajuntament de Reus.

No cal gastar esforços i pataletes polítiques., ni debats radiofònics, ni tertúlies al Moto. L’aeroport no canviarà de nom, tan de bo m’equivoqui.

Hem de reconèixer que, ja no els tarragonins, sinó qui ens representa, que a la fi els em escollit nosaltres, som uns passerells. Mai tindrem res del que pugui estar interessat Reus. Sempre em estat així, i ho seguim estan.

Abans encara teníem l’escusa de que a Reus manaven els socialistes i a Tarragona convergents. Però ara!!! Que fa el Sr. Ballesteros?. Res, no fa res, com tots els polítics tarragonins. Repeteixo, som uns passerells.

Esperem que al 2017 no posi a la sortida de Reus

“Jocs del Mediterrani a 13 Km”.