Al Gore a Tarragona i quatre tarragonins il.lustres

29 Octubre, 2007 01:26
Publicat per bego, Escric

Avui repassava amb la meva filla gran els sistemes climatològics d’Espanya i m’he preguntat si quan en un futur ella faci el mateix (en el cas que tingui descendència que espero que sí) seguiran sent els mateixos o hauran canviat tant que pobra de mi (velleta) seré incapaç de reconèixer-los.  El canvi climàtic és un dels problemes mundials que ens preocupen, i molt, als tarragonins i tarragonines.

 

Per això és una molt bona notícia l’entrevista de l’alcalde Ballesteros amb Al Gore aquesta setmana per convidar-lo a visitar la ciutat el juny de l’any vinent per participar en un simposium euromediterrani sobre fonts d'energia i la seva relació amb la sostenibilitat, que tindrà lloc a la ciutat la data esmentada. Ens preocupem pels problemes globals que també són els locals, tenim altura de mires per anar a buscar als majors experts del planeta, com el cas d’Al Gore, premi Nobel de la Pau 2007, i situem Tarragona al món.

L'entrevista amb Al Gore va ser dimarts passat, i dijous, al Consell Comarcal del Tarragonès es va presentar el llibre Quatre líders tarragonins de la República i de l’Exili, també va ser tota una lliçó pels qui, com jo, som tarragonins per adopció i mai ens van ensenyar història de Catalunya a l'escola. El llibre recull el contingut d’un cicle de conferències dutes a  terme l’any passat al consell sobre les figures d'Antoni Rovira i Virgili, Marcel·lí Domingo, Pere Lloret i Macià Mallol. Heribert Barrera va ser l’encarregat de fer l’exposició de la presentació i va destacar que són líders tarragonins, evidentment, però seria més adequat dir que són líders catalans. Van ser quatre personatges d’una gran importància en la construcció de les bases de la Catalunya actual.

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , ,