Joves creadors, joves compromesos, joves actius.

21 Octubre, 2007 22:09
Publicat per bego, Escric

No sé quants anys deu tenir Toni Navarro, uns 30 suposo.  En el moment en que vaig entrar al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona estava revisant la col·locació i la il·luminació d’una de les fotografies de la seva exposició, “La Mirada Descoberta”, que es pot visitar fins el 25 de novembre i que us recomano. En Toni va ser un descobriment, un artista jove, amb ganes i intuïció, arriscat. Un jove creador tarragoní amb molta matèria gris que busca l’eterna bellesa a través de la seva càmera. Al fulletó de presentació ja ho diu: "Y la eterna búsqueda de la belleza eterna se ciñó al reflejo robado del mínimo detalle”.

L’exposició combina dos espais més, amb escultura i cinema, i crea xarxa amb altres creadors tarragonins ja que compta amb la col·laboració de Rosselló, Pep Escoda i Pau Gavaldà.  Toni suma en aquesta exposició, és generós i cedeix espais a altres creadors.  M’agrada aquest tarannà i també el compromís social de l’autor que es demostra en el documental que també es pot veure a l’exposició i que es diu “The Kalam Revolution” (la revolució del llapis, premi REC 2007. En ell, denuncia  com moltes persones i entitats s'aprofiten de la ignorància de la gent humil, especialment en el cas de les adopcions a països del tercer mon com Nepal. I també explica com amb la revolució del llapis, s’incideix en al formació dels adolescents, se’ls ensenya a llegir i escriure amb el compromís que quan arribin a casa seva ells transmetin aquest coneixement als seus pares i mares. No us ho perdeu.

Fotografia cedida per l'Autoritat Portuària, del dia de la inauguració de l'exposició La Mirada Descoberta. Oct'07
 

La inauguració va ser dijous, i dissabte vaig participar en un altre esdeveniment que també em va encantar, l’inici dels 25 anys del grup escolta Xaloc. Hi havia molts pares, mares, infants i adolescents aplegats a la plaça de la mitja lluna per iniciar aquest esdeveniment tan important. Però sobretot havia un grup de joves immersos en una activitat frenètica perquè tot sortís bé. L'Anna, l'Alba, la Judit, el Manel....i alguns més que no em van presentar s'ho curren dia a dia perquè Xaloc funcioni i dissabte van muntar una gran festa. Des d'aquí els felicito!

Que una entitat compleixi un quart de segle sempre és una bona notícia. I el fet que sigui una agrupació escolta resulta engrescador perquè aquest tipus d’entitats han fet molt en la construcció del teixit social d’aquest país i en inculcar valors com l’esforç, la solidaritat, l’amor per la natura o l’interés per descobrir i conèixer el nostre territori. Quan jo era jove, vaig participar activament d’un grup d’escoltisme, Camins Oberts, i encara ara em retrobo de tant en quant amics d’aquella època i recordem com ens ho vam passar de bé.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , ,