Obsessió per la seguretat. Solidaritat amb Rita

15 Octubre, 2007 02:34
Publicat per bego, Escric

Em resulta increïble el que li ha passat a la meva amiga Rita, companya de pis quan jo estudiava i veterinària de professió. Després de retrobar-nos a la seva boda, que va ser molt feliç, com totes les bodes, però especialment emotiva, perquè Rita ho és molt....; després de retrobar-nos a la seva boda (deia) fa tres setmanes li vaig perdre la pista fins que fa uns dies ella i el seu marit Martí van ser malauradament protagonistes per haver estat (ella) deportada cap a Espanya després que les autoritats nord-americanes no la deixin entrar als Estats Units. La raó, no se sap encara. La putada, grossa! Rita ho explica magníficament a una entrevista a l’Avui.

L’obsessió per la seguretat d’aquesta societat nostra, portada a l’extrem en aquest cas, provoca situacions molt complexes on la por és el mitjà de control. No vull ni imaginar-me el que deu ser patir quatre hores d'interrogatori tancada en una habitació sense saber perquè i marxar d'allà sense conèixer la raó.

Realment aquestes mesures són necessàries? Podem garantir amb aquest tipus de pràctiques viure en un món sense perill? En aquest sentit, em sembla magnífica la metàfora que sobre aquest tema planteja la pel·lícula El Bosque.

Des d’aquí, em solidaritzo amb la pena i impotència que deu sentir la meva amiga per tot el que ha passat.

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs