RECULL D'ESCRITS CURTS - 06 -07 - D.

12 Juny, 2008 23:14
Publicat per anforsa, General

 1. POSTRES.- Havia pensat avui en la numismàtica el politiquet. De casualitat en una butxaca d’un abric vell que ha trobat per dalt les golfes li ha vingut a les mans una pesseta. Feia temps que no en tenia a les mans. Recorda quan de petit aquelles monedes de coure de cinc  i deu cèntims de pesseta,
 2. servirien  ara per sols manifestar que té més valor el metall que el que representa.
 3. Recordava que en una bassa del poble, N’horta, havien trobat unes monedes romanes  en un lloc en que l’aigua primer, anys en llà servia per regar horts i ara, després de fer un bon forat era la solució líquida de boca dels habitants del seu poble. Sabia de collarets fets amb monedes antigues.... Guardar, guardar, enterrar o que es colgui sol objectes com aquest que han servit en la vida, que han anat de ma en ma i qui sap si resguardats en la terra un dia al llarg del temps els pobladors d’aleshores sabran com intercanviaven productes amb eixes monedes.
 4. Tot això li anava venint al cap com un rajolí d’aigua en una font que no para. Davant els problemes que se’ns presenten amb l’or negre, ha pensat, per que no omplim unes quantes botelletes d’aquest producte i les enterrem com monedes. Qui sap si un dia sortirien a la llum i algun estudiós comenci a cavil·lar sobre els problemes que en eixa era causa i causarà el petroli. Qui sap si ho podran comparar amb la vaga d’elefants d’Aníbal...
 5. Ha desviat l’atenció de la moneda trobada, de la botelleta i de les noticies de la vaga. En quelcom ha de gastar aquest temps que té quan està solitari.
 6. Ha recordat que una nena parenta seva que es diu Cristina contava que les companyes de col·legi l’anomenen Crisi. Ella deia que de Crisi, res de res, ja que té llarga cabellera, bona davantera i noble asentadera. I es que les badomeries venen soles i tothom pensa en fer gracietes.
 7. Ha desat el boli i el paper i agafant el cotxe ha tirat camí de casa, estava a punt de ploure i no calia regar l’hort.

                        ----------------------------------------------------------------------

 1. 95.- Perds quota de mercat, especialitzat. – Ets l’últim de la cua.? girat al revés i seràs el primer encara que ningú ho reconegui. – Pelat a rapa si tots van amb cabell, o deixat el cabell si tots van pentinats.—Si tots et son antipàtics, mira de ser el més simpàtic, o al inrevés
 2. Si ningú pren pastilles, tu gallardeja de que en prens una cada hora o a l’inrevés...—És a dir, ser el primer en qualsevol cosa, el millor!!, ser l’únic.
 3. 96.- - Que porta sucre la canya – li digueren, i ell s’ho creia. Quan li donaren el cop amb ella, no li deixà cap dolçor a l’esquena.
 4.                                        -----------------------------------------

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , , , , ,