UN DIA GRIS

29 Març, 2007 08:49
Publicat per josepro, General

Plou .Son gairebé les 7 de la tarda . Avui no he pogut anar a caminar i m’ he quedat a casa. M’ escapolit cap al meu lloc íntim on m’ aixoplugo sempre que necessito estar sol ( les persones necessitem moments de soledat , per entrar en nosaltres mateixos .)

El meu lloc te un nom “ lo quarto de la música” . Les raons son obvies , a part del vell tocadiscs i tinc l’ equip de música, els discos, els cassettes que ja mai escolto ,els cds, les estimades guitarres ,el piano elèctric ,els llibres, una petita tele ,la taula de só , l’ ordinador.... enfi , tots els elements per crear un espai personal on m’ hi trobo be i m’ hi refugio en moments determinats com avui

Allí , en soledat i aïllat de la resta dels de casa puc entrar en les meues cabòries especialment denses en dies com aquests en que la grisor del dia , no se per que ,invita a l’ introspecció.

Escolto amb poc volum la guitarra de Gary Moore que es lamenta perquè s’ ha trobat les habitacions buides (Empty rooms) i aixecant la vista de la pantalla de l’ ordinador obro el meu camp de visió al camp d’ ametllers que tinc davant meu.

Penso que tinc una gran sort .No veig totxos, no albiro paret ni espais tancats , solament llum , cel.
Davant meu al mig de la finca es cargola el garrofer ,arbre molt estimat i que dona identitat les nostres terres , mil·lenari i misteriós , com un genet al mig del horitzó sense màcula.

Penso, tornant un altre cop a fixar la meua vista al teclat...” per quant de temps ? “ “Quant tardarà a arribar la grua invasora , l’ especulador de torn , la maquina infernal que em barrarà el pas a la mirada i matarà el vol del meu esperit , especialment en dies grisos com el d’ avui?” “ Quant trigarà a canviar aquest camp, aquest ametllers, aquests garrofers per un bloc de pisos o apartaments ? “

Fora , segueix plovent i el cd del rei blanc del blues s’ acabat , just al moment que un crit trenca el meu retir “va ! , baixa sopar !”

Mentre tanco l’ ordenador , i desconnecto el cd , torno a alçar la mirada i la deixo volar per la finestra...pot ser el d ‘avui el darrer vol ??

Josep Roig

PD.- Per cert , algú em podria dir si es poden posar fitxers mp3 a aquests blocs ???

Comentaris | 0 RetroenllaçOs