UN DIA PER LA POESIA , UNA PRIMAVERA PER ALS POETES

21 Març, 2007 08:30
Publicat per josepro, General

Ja tornem a ser-hi...cada dia es celebra un dia i avui es el de la poesia. Una persona com jo ,que em considero sensible a aquesta expressió artística , no vull deixar escapar l’ oportunitat que em dona aquesta efemèride per a parlar d’ aquest art que algú va dir que és com l’ aire , està a tot arreu.

I és cert perquè podem trobar poesia en cada moment del nostre dia ,solament cal tenir sensibilitat i observar allò que ens envolta , des e la gent a la natura, des del bullici de la ciutat a el bes del nostre fill........

Però no és fàcil ,perquè la poesia requereix una lectura pausada i una comprensió mes alentida que altres estils literaris com la novel·la. I es que la poesia no compta amb la celeritat comprensiva del significat d’ allò que estàs llegint.

La lectura de la poesia precisa d’ una reflexió mes profunda d’ aquella combinació de paraules , sovint poc comuns a l ‘argot diari i de metàfores amb paraules que no volen dir exactament lo que a primera vista sembla que vulguin dir.

Per exemple , quan dius caure al pou abismal del dolor “, no és exactament que ningú hagi de caure en un pou com a tal , si no que s’ utilitza la imatge del pou per explicar el gran dolor que te el subjecte i que el sumeix en aquest estat desesperant que metafòricament hem anomenat “pou”.

El que vull dir ,es que la poesia requereix una especial exercitació del nostre intel·lecte per pintar amb paraules allò que els pintors expressen al llenç.

Per això la poesia m’ agrada tant , perquè ens porta al límit de les realitats i les ficcions i en un mon dur i complex com el que vivim, es bo tenir una porta d ‘escapada per on esmunyir-te de tan en tan i cercar en les paraules el refugi d’ una realitat que no ens acaba de complaure o el bàlsam que alleugera les nostres angoixes mes intrínseques abans de tornar a la realitat.

La poesia és també per aquells que tenim la gosadia d’ intentar escriure’n la manera d’ alliberar les nostres inquietuds i les alegries i pors que ens donen les nostres vivències mes intime

És encertat , que just començant la Primavera , es dediqui un dia a la poesia , pot ser l'estació de l' any mes poética i romàntica que podem trobar per inspirar a cada un dels poetesque tots portem dintre.
Acabo donant l’ enhorabona a que hagi decidit que un dia com avui mereix ,també a les Terres de l’ Ebre , un acte que ens recordi que al mon també i ha poesia i persones sensibles que l’ entenen i senten.

Josep Roig Cardona

 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs